לא בטוחה שזה הפורום המתאים אך...

inbalko

New member
לא בטוחה שזה הפורום המתאים אך...

אשמח לדעת את חוות דעתכם. אם אפקיד בבית השקעות סכום של 100000 ש"ח לתקופה של שלוש שנים, מהו בערך הסכום החודשי הקבוע שאני צפויה לקבל ( או שכדאי לי לדרוש מהם לפני שאני מבצעת את ההשקעה ) ? ( אני מתכוונת להערכה בלבד - טווח מחירים ולא סכום מדוייק ) תודה מראש,
ענבל

Kayben

New member
אני לא חושב שזה עובד ככה

לא מקבלים סכום חודשי קבוע. הם לא יסכימו להתחייב לשום סכום/תשואה. אפשר בתמורה לאחוז עמלה מסוים לתת להם לנהל לך את ההשקעה, כחלק מתיק ההשקעות שלהם. אני מעריך שמדובר על בין 1%-2% מההשקעה לשנה. רקע: ב18 השנים האחרונות, מדד ת"א 25 נתן תשואה ממוצעת של 13.4% לשנה. ככה שגם בהשקעה בסיכון גבוה מאוד (מאוד!) של השקעה רק במדד ת"א 25. אם נחלק את התשואה הזו פר חודש, אפשר לצפות לתשואה של 1%בערך מהסכום הכולל, או במקרה שלך 1,000 ש"ח. כמובן, רק שתהי בעיניינים, זה ממוצע למי שהיה בכל 18 השנים האלה מושקע. מי שהיה מושקע שנה שעברה במדד ת"א 25, שנת 2008, זכה לראות את ההשקעה שלו מתכווצת ב50%, כלומר במקרה שלך מ100,000 ל50,000. במידה ואת צריכה את הכסף עוד 3 שנים או אופק ההשקעה שלך הוא 3 שנים בלבד. אז מאוד לא מומלץ להשקיע בתיק עם אחוז מניות מאוד גבוה, ולכן אין לצפות לתשואה גבוהה כזו. על קצה המזלג.

למעלה