לא בטוח אם זה המקום לשאלה....

black mind

New member
לא בטוח אם זה המקום לשאלה....

אני מתכנן לבנות בביה"ס coilgun (מכשיר שמאיץ קליעים עשוים חומרים פרו-מגנטים), בשביל הבנייה שלו אני זקוק יהיה לקבלים שידעו לספק לי את האנרגיה במהירות גבוהה (לייתר דיוק מאוד גבוהה) זה אומר שניתן יהיה לפרוק אותם תוך שימוש בהתנגדות נמוכה מאוד (0.5-1.5 אוהם). קבל שיש לו Current ripple גבוהה יחסית יתאים לדבר כזה או שכל קבל יתאים רק שחלק יתפוצצו כעבור מספר נמוך של הפעלות (ואפילו הפעלה אחת)? (אופציה להשתמש בקבל בעל Current ripple נמוך יהיה מאוד מאוד שימושי כי הוא יוריד את המחיר בצורה ניכרת מאוד) במידה והCurrent ripple לא משפיע על היכולת לפרוק את הקבלים בהתנגדות נמוכה איזה ערך שלהם כן משפיע? אני מצרף את המעגל המתוכנן עבור הטענת הקבלים במטען. במידה וזה לא המקום המתאים לשאילת שאלות כאלו הודה על הפנייה למקום המתאים. black mind

black mind

New member
כמובן ששכחתי את הקובץ עם השרטוט.....

http://blackmind.110mb.com/PS%20for%20coilgun.png תעתיקו לשורת כתובת והשרטוט יפתח (אם הוא לא נראה טוב ללחוץ על להגדיל אותו בפינה הימינית התחתונה) black mind

prefect

New member
current ripple לא מעניין

למעשה זה בכלל לא פרמטר של קבל.. אתה צריך קבל בעל ESR של פחות מאוהם ו-a.m. surge current של מספר אמפרים

black mind

New member
מספר אמפרים אומר 2?

קבל שיש לו a.m. surge current של 2 נקודה משהו הוא מספיק גבוהה? black mind

prefect

New member
תתעלם, זה רק כדי ליישר את השורה

אגב, השנאי מתוכנן ל-30 וולט peak to peak או RMS? אם זה RMS, המקדם הראשון הוא 41.7 ולא 29.3..

black mind

New member
תכנון השנאי

השנאי מתוכנן להיות 30 וולט RMS ובמקרה כזה המתח המקסימלי שיתקבל יהיה באמת 41.7 וולט ולכן הקבלים הם של 50 וולט ומעלה, גם במקרה של קפיצת מתח שתועבר על ידי השנאי הקבלים אמורים להיות בסדר ולא להיות מושפעים מידי בגלל שיש להם עדיין טווח בטחון כל שהוא (הם לא עובדים על המקסימום ויש עוד נגד לפניהם) הסנכה היחידה במקרה של קפיצת מתח היא הטעינה במתח גבוהה של הקבל הראשון (שיושב מיד אחרי הגשר בלי נגד עליו)

למעלה