לא בטוח אם זה הפורום

שם זמני4

New member
לא בטוח אם זה הפורום

ואיך לשאול בלי "לחשוף" פרטים שאסור. (אז אם אני חורג - מנהל הפורום בבקשה מחק ...). בגן של הבת שלי עובדת כסיעת גננת בחורה הלוקה בתסמונת דאון עם פיגור קל. היא עושה עבודתה נאמנה. הבת שלי הזמינה אותה אלינו, והיא באה לבקר לעתים קרובות. לאחרונה, היא משחקת בעקר עם הבן (בסוף כתה א, חינוך מיוחד - אוטיזם קל), ושמנו לב שהיא מחבקת אותו באופן שאם היא היתה אדם בוגר הייתי מעיר לה על כך ולא בעדינות. (כשהוא מנסה ללמד אותה שחמט, היד שלה כל הזמן מלטפת לו את הגב, כשהם משחקים במחשב, או שהיה מחבקת אותו - יד מעל לכתף, או שהוא יושב מכורבל עליה). שוב - אם היא היתה אדם בוגר, הייתי מעיר לה (לא היתה שליחה של ידיים למקומות אישיים, אחרת הייתי מעיר לה ללא כל קשר אחר). אם הילד היה "רגיל" בתפיסה החינוכית שלו, סביר שהיה מעיר לה בעצמו (ילד בכתה א אמור כבר לדעת מספר דברים על איך מותר ואסור לגעת בו, אבל כאמור - הילד מיוחד). האם להעיר לה? לגננת? לברר מי המלווה שלה (לא צמודה, אלא מן הסתם של משפחתה) ולשוחח איתה? (*) הכנוי נרשם בתפוז ספציפית לצורך שאלה זו, כך שאין טעם לשלוח הודעות אישיות (*) אני.

רובי א26

New member
היי זמני....

האמת ש...אני קצת ינסה להזביר לך את הצד החיובי בשאלה שלך . אז ככה ידוע שרוב ילדיי תסמונת דאון אוהבים מגע מעניקים אהבה וכנראה אצלה אותה אישה נערה זה מתבטע בנגיעות . ולא דווקא חייב להיות בקטע מיני. הוא שאני טועה . אבל ברור שעים זה יגיע לקטע חודרני מידיי נגיעות לא במקום תעיר! ואפילו חשוב להעיר ! וכמובן מבלי להסיק מסקנות וכו" אוליי רצוי שדבר עים אחד האנשים שעובדים איתה מולה. וככה קצת להבין יותר .יכול להיות מאוד שהיא כזאות ואפילו מודעים לזה וכמובן שזה לא מאיים על אף אחד ועים מדובר על ליטוף נראה לי בסדר לא?היא משחקת עים בנך ואוליי אף מחקה אמא הורים וכו" רוצה להיות חלק....הרי היא סיעת בגן../images/Emo13.gif .. בכול מקרה כדאי מאוד שתברר עים הגננת בגן ותסיק מסקנות יכול מאוד להיות שזאות הסיבה . ושוב יכול להיות מאוד שאני טועה אבל מההכרות שלי עים תסמונת דאון וראיתי שהם מאוד חממים ואוהבים לגעת לחבק רובי

שלום ובוקר טוב ../images/Emo24.gif

על פניו התיאורים שלך נשמעים כמו משהו שמאפיין מאוד את הדאונים, ובכלל- רבים מהאנשים בעלי הפיגור (רצון למגע פיסי וחום שברובו הוא תמים לחלוטין). נשאלת השאלה ובצדק- מתי זה הופך להיות מגע על רקע מיני. כדי לענות על שאלה זו הייתי עושה 2 דברים: 1. ממשיכה לעקוב כמובן אחר התנהגותה של הנערה בחברת בנך (בת כמה היא, דרך אגב? , אם היא משובצת כסייעת בגן אז אני מניחה שהיא בוגרת (מעל 21) 2. הייתי משוחחת עם הגננת של בתך, אשר היא המעסיקה הישירה שלה, ומתארת בפניה את מה שמציק לך. ממנה ניתן לדלות אינפורמציה לגבי התנהגותה בגן והאם היא נוהגת ליצור מגע שכזה עם כל הילדים. במידה וכן- ניתן בהחלט לשייך זאת לאופייה החביב ולעצם היותה בעלת פיגור אוהבת אדם. כדאי לשאול את הגננת בזהירות על מנת לא להדליק נורות אדומות מיותרות שרק יפגעו באותה נערה. מה לגבי בנך? האם הוא נתרם מחברתה? האם הוא מגיב אליה בחיבה? במידה ומשהו נראה לך מוגזם, לא הייתי שוללת גם את האופציה של להעיר לנערה בנחמדות ובעדינות. אתה יכול לומר לה שהבן שלך כבר ילד גדול ושצריך לשמור קצת מרחק ופחות ללטף. אני בטוחה שאם תעיר לה בעדינות היא תבין ותפנים. בברכה, אורית ../images/Emo140.gif

כמה הערות שיש לי בתור אב לילד אוטיסט.

1. מעולם לא הבנתי מה הוא 'אוטיזם קל'. הבן שלי לדוגמה הוא ילד מחונן והוא לומד בכיתה שרוב התלמידים בה חסרל לקויות בעזרת סייעת. הילד מקבל עזר תיקשורתית בלבד מהסייעת ולא עזרה אקדמית ובכל זאת הילד נכה לכל דבר ואפילו נכה קשה. האם אתה מתאר ילד שאינו מבין כיצד מבוגר אמור לגעת בו. ממש כמו הבן שלי. האם אתה מתכוון לומר שהתיפקוד הכללי של הבן שלך גבוהה למרות האוטיזם או שהאוטיטיזם עצמו קל? כי אם האוטיזם עצמו קל, אפשר להסביר לילד איך מבוגרים צריכים לגעת בו. זה רק דורש יותר מאמץ ויותר יצירתיות מהסבר לילד בלא לקויות. 2. גם אוטיסטים מחפשים חום יותר מהרגיל. לפעמים זה דרך מגע. הסיבה לזה היא שהקושי התיקשורתי מונע מהם לקבל חום וגילויי אהבה מסביבתם באופנים המקובלים. אויל זואוטראפיה או גידול כלב שעשועים יורידו את הצורך של הבן בגילוי חיבה במגע. 3. האם פניה אל הגננת תסכן את הקשר הטוב שיש לבן שלך עם הסייעת? קשרים אישיים טובים אינם דבר של מה בכך עבור אנשים. 4. אני מאוד מעריך את האיכפתיות שלך ואת הניסיון להבין את העניין לעומקו. לא כל ההורים משקיעים בדברים כאלה.

למעלה