לא בטוח זה הפורום הנכון אבל...

gilgil2

New member
לא בטוח זה הפורום הנכון אבל...

קודם כל שלום
מכיוון שיש כאן גם דתיים וגם חילוניים אולי תעזרו לי בהתחבטויות שלי... אחרי 4.5 שנות חברות מדהימות חבר שלי עזב אותי... לפני שהכרנו הוא היה בחור דתי אבל כשכבר הכרנו הוא היה חילוני לגמרי, ביום כיפור אני צמתי והוא לא, בפסח שמרתי לא לאכול חמץ והוא לא ועוד כל מיני דוגמאות קטנות כאלה. אחרי שנתיים בערך היה לנו משבר פתאום הוא התרחק ממני ונסגר לא הבנתי למה, נפרדנו לכמה ימים אבל הוא חזר והקשר נמשך עד לפני כמה חודשים שהוא שוב התרחק, הוא התחיל להגיד שהוא מבולבל ומרגיש מרוקן ושלא טוב לא, הוא אמר שאנחנו לא רוצים את אותם הדברים ושהוא רוצה להתקרב לדת יותר. אני בחורה חילונית אומנם אך יש בי משיכה לדת, אני כן פתוחה ומעונינת ללמוד ולדעת אבל הוא אמר שזה לא אפשרי ושזה מסובך מידי.. מדוע שני אנשים שאוהבים לא יכולים לחיות יחדיו גם אם האחד דתי והשני לא, ולהתחשב אחד בשני.. אני כל הזמן חושבת האם זו הסיבה האמיתית שהוא עזב, הוא שהוא לא היה מספיק פתוח איתי, כ"כ קשה למצוא אהבה אז איך אפשר לוותר כ"כ בקלות בלי לנסות... למה הדת צריכה להרחיק בינינו? יהיה טוב.. תודה על ההקשבה.

mayakol

New member
טוב... אני אומר לך מה דעתי...

וזאת למרות שקשה כי אני לא יודעת את כל מרכיבי הסיפור, וגם בני כמה אתם, שזה חשוב... נתחיל מזה שצר לי על העזיבה של החבר... אני יכולה להבין באיזה מצב את מצוייה. ועכשיו לדעתי בהקשר לעניין ביניכם- הבנתי ממך שהחבר שלך, אחרי שנים שבהם התרחק מהדת ומסממניה, מצא שוב את הדרך חזרה אליה, ויתכן שעכשיו הוא רוצה ל"חזור ובגדול" כלומר, להתחזק בדת הרבה יותר מבעבר... יתכן שעשה עם עצמו "חושבים" והגיע למסקנה שזו הדרך הנכונה עבורו. עכשיו, הוא כנראה עדיין אוהב אותך, אבל חושב על הבעייתיות שיכולה להיווצר בקשר ביניכם, שיכול גם להוביל לחתונה... כתבת שיש בך משיכה לדת ואת מעוניינת ללמוד ולדעת, אבל אם זאת כתבת על קשר בין דתי לחילונית, ומכאן הסקתי שאת לא מתכוונת ללכת בעקבותיו. עד שחבר שלך החליט לבחור בכיוון הדת- לא הייתה שום בעיה, שניכם הייתם חילונים, והוא אפילו יותר, כמו שכתבת. אבל כעת, כשהוא בחר בדת, הוא מבין שמערכת יחסים שבה את נשארת בחילוניותך והוא חוזר לדת היא בעייתית, ולכן קשה לו. מניסיון, מערכת יחסים שכזו היא מאוד מסובכת... היא דורשת גם הרבה פשרות, ואם הדתי מבין בני הזוג גם דבק מאוד באמונה, כלומר מקפיד מאוד, הדבר דורש מהצד החילוני לבצע את עיקר הפשרות... את צריכה לחשוב עם עצמך האם את נכונה לחיות חיים כאלה... כמובן שיש גם את האפשרות שחברך "נתלה" על הסיבה הזו של הדת ואחז בה, למרות שהסיבה לפרידה הייתה אחרת, אבל בזה לא עסקתי... התשובה נמצאת אצלך בפנים, או אצלו... בכל אופן, שיהיה לך המון בהצלחה בכל דרך שאליה תפני...
ודעי לך שאם זה לא יהיה הוא, יהיה זה מישהו אחר ומיוחד שיכבוש את ליבך...

Vdrums

New member
אולי הוא מפחד שכן תמשיכו

בקשר והוא יתחזק עם הדת ואת לא ואז יהיה יותר כואב להיפרד... ואולי כמו שאמרה מאיה הדת היא תירוץ למשהו אחר...

lala897

New member
הי גילגיל

אם בכוונתו החבר שלך לחזור לדת בגדול אז לדעתי זה בכלל לא אפשרי לחיות חיי דת עם בן זוג חילוני גם אם הוא מתפשר ומבין. בחיי דת בעקרון אין התפשרויות זה די שחור או לבן או שאתה משתדל לקיים את התורה בשלמותה מבלי לותר מלכתחילה על שום פרט או שלא- זו דת אמיתית שהיא לא חלק מהחיים הכלליים אלא היא כל החיים. למי שמתמצא בכל צורת החיים של הדת יכול להבין שזה לא יתכן לחיות עם בן זוג חילוני מבחינת צורת החיים. זה חיים שונים לגמרי במהותם מהחיים החילונים. כל הסולם ערכים, תחומי ההתענינות נעיקריים וכו' הם אחרים. אבל לדעתי מה שאת כן יכולה לעשות זה לתפוש איתו שיחה רצינית בין שני אנשים בוגרים שהיה להם קשר חזק ביניהם ושהוא יסביר לך את מניעיו לשינוי הזה של החיים, שיסביר לך מה השינוי הזה דורש ממנו כעת ומה הוא דורש ממך במקרה שאתם רוצים בקשר, כי זה בטוח ידרוש ממך ואול את לא מעונינת בזה בכלל. תשקלו את זה ותדסכסו את זה. בהצלחה

Vdrums

New member
לא נכון, יש זוגות שחיים ככה.

ההורים של חברה שלי, אבא שלה דתי ואמא שלה לא. ואני בטוח שיש עוד זוגות כאלה.

mayakol

New member
אף אחד לא אמר שאין זוגות שחיים כך

אבל השאלה היא איזה "מחיר" הם צריכים לשלם בחיים האלו... וזה שאתה מכיר זוג שחי כך לא אומר- אולי שם האב הוא דתי פשרן ולכן אין לו בעיה לחיות עם מישהי חילונית... כי לפי מה שהבנו ממי שכתבה כאן, אצלה הבחור עושה רושם של מתחזק בדת..

טיפוסית

New member
תראי...

אולי הוא חושב על העתיד אם הוא ימשיך להתחזק... אולי הוא חושב שאם תמשכו ביחד יהיה לכם בעיות, במיוחד אם זה יגיע לנישואים, בעיות כמו חינוך ילדים ואיך יתנהל הבית בכלל. יכול להיות שהוא מאחד האנשים שאין אצלו "פשרות" והוא לא יהיה מוכן לוותר בעתיד על כל מיני דברים. ובכלל אולי הוא חושב שאם הוא כבר יתחזק אז שיהיה בלי פשרות

מתנדב

New member
gilgil2, ברוכה הבאה לפורום....

ועכשיו לתשובתי... אותו חבר, הוא כנראה קלט שהוא לא עשה נכון בזה שהוא עזב את הדת, והוא החליט לחזור אליה בכל מצב, והיות ואת חילונית, הוא לא מצא לנכון ששניכם תוכלו לתקשר יחד, בדרך כלל חברים שאחד מהם דתי והשני חילוני, קשה מאוד לתקשר יחד גם מבחינת הויתורים, כי כל צד מצפה מהשני שהויתור יהיה לצידו, אך ברגע שאת חושבת על הכיוון שלהתקרב לדת, אני חושב שכדאי שתכנסי איתו לשיחה, ותסבירי לו שאין לך כל בעיה להתקרב לדת, ושאת מוכנה לבוא לקראתו, בדרך כלל זה עוזר....

gilgil2

New member
קודם כל תודה לכולכם...

בקשר לגיל- אני בת 24 והוא בן 25, כבר דיברנו על זה והוא אומר שהוא לא מוכן שאני אתקרב לדת בגללו זה משהו שצריך לבוא ממני, זה נכון אבל יש בי משיכה אדירה לדת, אני לא בטוחה שזה רק בגללו, ואחד הדברים שיותר קשה לי איתם היא העובדה שהוא היה שונה מכל בחור חילוני שהכרתי(למרות שקשה להגיד כי הוא החבר הראשון הרציני שלי), גם היחס שלו לבחורות היה אחר הוא מעולם לא התיחס לבנות בתור אוביקט וזה משהו שאני מאמינה שבא בעיקר מהחינוך שהוא קיבל(למרות שכמובן אין להכליל אני מניחה שיש בחורים חילוניים מקסימים...) אבל אין מה לעשות החינוך והיחס הוא שונה, ואני מפחדת שלא אמצא כזה בחור מיוחד... קשה לי להתקרב לדת כי קשה לי להאמין בלב שלם בקיום של ה' הרי אף אחד מאיתנו לא יכול לדעת בבטחון גמור מה באמת קורה פה בעולם הזה...אני מניחה שיש משהו שמניע פה את הדברים אבל קשה לי להחליט האם זהו ה' או באמת חוקי טבע מסוימים. בינתיים אני הולכת קצת לשיעורים של רב, הוא לא יודע על כך כי ניתקתי את הקשר כדי לנסות להתמודד עם הפרידה ולהמשיך הלאה , בעיקר נשארו לי הגעגועים והמחשבות אולי באמת אני צריכה ללמוד יותר כי אולי אני אמצא בדת משהו שיעשה לי טוב כי אם הוא בחר לגמור את הקשר בשביל הדת אולי באמת יש בה משהו.... לילה טוב

mayakol

New member
תגובה

אז ככה, לומר את האמת, כאחת שלומדת בתיכון חילוני, אני מכירה את הבנים החילונים היטב, והם ללא ספק שונים מהבנים הדתיים, שגם אותם יצא לי להכיר. אני לא רוצה שזה יגרור ויכוחים מצד גברברי הפורום החילונים פה, אבל צר לי, יש הבדל משמעותי בין בנים דתיים לחילוניים כמו שציינת שמתבטא בהיבטים שונים. אני חושבת שהבעיה הייתה קשה אם היית אומרת שאת אוהבת אותו ורוצה אותו אבל חשוב לך להישאר בחילוניותך. כרגע, אם את בכיוון של הדת ונמשכת אליה גם ככה, הבעיה מתחילה להיפתר לטובה. אני מציעה לך להמשיך בהתקרבות לדת, אם החלטת שזה מה שנכון עבורך, ובמקביל להודיע לבחור על ההתחזקות שלך. אני בטוחה שהבחור יעריך את זה, ויבין שאת עושה זאת גם בשביל עצמך ולא רק בשבילו... שיהיה לך בהצלחה! אני אשמח לשמוע מה קורה איתך! אם לא לפה אז למסר... איך שבא לך.

מתנדב

New member
gilgil2, אז תגידי לו....

שבזה שאת מתקרבת לדת זה לא בגללו, כי את רוצה ואין כל קשר אליו, אולי כך הוא יסכים כן להמשיך איתך את הקשר?

gilgil2

New member
../images/Emo140.gif

תודה רבה אתם ממש נחמדים , אני שמחה שגיליתי את הפורום הוא נהדר גילגיל

פחח....כמה דברים...../images/Emo39.gif

קודם כל סליחה שלא הגבתי לשרשור שלך...אני לא חושבת שאני מספיק מבוגרת לענות עליו.... ו...ברוכה הבאה לפורום
יש כאן אנשים מדליקים

למעלה