לא בטוח לגבי איזו עיר תהווה את האופציה הטובה ביותר

itzik4151

New member
לא בטוח לגבי איזו עיר תהווה את האופציה הטובה ביותר

היי הגעתי לארהב לפני כשלושה חודשים עם החברה שהיא אמריקאית. אנחנו כרגע בתהליך קבלת הגרין קארד בשבילי ומתלבטים באיזו עיר אנו רוצים להישתקע. בהתחלה חשבנו על מיאמי בגלל שרוב המשפחה שלה משם אבל בסוף החלטנו ככל הנראה לשנות. הכיוון כרגע הוא אחת מהערים הבאות: וושינגטון דיסי, דנבר, אוסטין פורטלנד סיאטל או לוס אנגלס. את לוס אנג׳לס אני מכיר טוב, הייתי שם כמה פעמים ויש לי גם משפחה משם אבל את השאר אני לא מכיר. רציתי לדעת אם מישהו פה חי באחד המקומות שציינתי או האם יש למישהו המלצות לגבי עיר מסויימת. בעיקרון אני רוצה מקום שאוכל גם אני להשתלב בו מבחינת עבודה ואנשים וגם כמובן עדיף מקום שבתור ישראלי אני ארגיש בו נוח יותר.
תודה לכל העוזרים

John the Savage

New member
גם אני לא בטוח איזו עיר תהווה את האופציה הטובה ביותר עבורך

שתי הדרישות שציינת מאד מעורפלות ולא ממש עוזרות למקד. אתה רוצה מקום בו תוכל להשתלב בעבודה אבל אין לי מושג במה אתה עוסק ואיזה סוג של עבודה אתה מחפש. גם לא ברור לי למה הכוונה "מקום שבתור ישראלי ארגיש נוח". האם הכוונה למקום עם קהילה ישראלית גדולה, למקום עם קהילה יהודית, או אולי גם מקום בו אין הרבה ישראלים אבל יש פתיחות לזרים? לא ברור לי.

בכל אחת מהערים שציינת יש אנשים שגרים ואוהבים את המקום, ולכל מקום יש את היתרונות והחסרונות שלו. באוסטין ובפורטלנד יצא לי לבקר לא מעט פעמים ואני מחבב את שתיהן, וגם יוקר המחיה שם יחסית לא גבוה. את אזור לוס אנג'לס אני לא מאד אוהב, וגם לא את וושינגטון די.סי, אבל זה עניין מאד סובייקטיבי וזו רק ההתרשמות האישית שלי.

itzik4151

New member
אני אנסה למקד יותר

מבחינת אנשים אני רוצה מקום שאו שיש בו ישראלים או שהוא פתוח לקבלת זרים.
מבחינת מקומות עבודה הכיוון ככל הנראה זה או להיכנס לתחום של ההשקעות, כלומר להיות יועץ השקעות וכו או להיכנס לתחום שונה לחלוטין של הייטק, כיוון של מתכנת (לפחות בהתחלה).
ומבחינת המקום עצמו גם חשוב שהמקום ירגיש כמו עיר (לדוגמא: תל אביב, ניו יורק וכו), שניתן ללכת ברחוב לא כמו מיאמי לדוגמא שהיא עיר גדולה אבל הכל רחוק וצריך אוטו כמעט לכל מקום.
המקום האידיאלי מבחינתי היה סן פרנסיסקו שלא ציינתי, אך עלויות המחיה גבוהות מאוד וזה מהווה כרגע בעיה, ובשאר לא יצא לי לבקשר אז אין לי כל כך מושג.

KallaGLP

New member
באמת לא ברור מה בדיוק אתה מחפש.

מנית הרבה מקומות מאוד שונים זה מזה באקלים, באפשרויות תעסוקה, ביוקר מחיה ובכלל. אם אתה מחפש הרבה ישראלים, כנראה פורטלנד פחות מתאימה. יחסית יש שם פחות מאשר בכל הערים האחרות שמנית (פרט לדנוור, שאין לי כל כך מושג כמה ישראלים יש שם), אם כי אני מאוד התרשמתי מהטבע בפורטלנד ואורגון בכלל. כמעט עברנו לאזור כי הוא גם יחסית זול יותר, אך זה לא הסתדר מבחינת מקום העבודה. אזור סיאטל גם מהמם ביופיו ועם הרבה הייטק, אך כבר משמעותית יותר יקר. בסוף עברנו לעיר כ-30 מייל משם ואנחנו מאוד מאוד מרוצים. בתוך סיאטל עצמה לא הייתי גרה (אם כי זו אני), אך יש מסביב הרבה ערים ועיירות מאוד נחמדות ויש גם קהילה ישראלית די גדולה. היתרון באורגון הוא שאין מס קנייה ובמדינת וושינגטון שאין מס הכנסה של הסטייט, וזה משאיר יותר כסף בארנק/מוסיף לא מעט נטו למשכורת. ללוס אנג'לס, כמו קודמי, פחות מתחברת, אך יש שם המון ישראלים. בערים האחרות שציינת טרם ביקרתי, אך מבחינתי טקסס אוטומטית יורדת מהפרק בגלל האקלים, אף על פי שיש בה הייטק וישראלים. בעלי ביקר בעיר וושינגטון ואמר שהיא יפה ומעניינת, אך אין לנו מושג איך זה לגור שם.
שוב - תגדיר טוב יותר מה אתה רוצה. באיזה מקצוע או עבודה אתה רוצה לעבוד? איזה אקלים אתה אוהב? בטקסס ובקליפורניה חם, בסיאטל ובאורגון יותר קריר וגשום, וכו'... בקיצור , קשה לעזור על סמך המידע המועט שסיפקת.

ברוב הגדול

של המקומות בארה"ב תצטרך להתנייד ברכב, גם כי המרחקים גדולים מאוד, וגם בגלל שבהרבה מקומות התחבורה הציבורית היא לא משהו.
בכל מקרה, יש הבדל בין מגורים בפרברים, בהם באמת לא ניתן להסתדר ללא רכב, לבין מגורים במרכזי הערים, DOWN TOWN וכו.
אנחנו מדנבר, ומאוד אוהבים. סה"כ יש כאן בכללי מה שאתה מחפש, אין כאן כמות ישראלים כזו גדולה שאפשר לקרוא לזה קיבוץ כמו במקומות אחרים בארה"ב, אבל בהחלט יש לא מעט (שוב זה עניין יחסי).
תנסה להיות עוד יותר ממוקד, ואז יהיה אפשר לענות אולי יותר בהרחבה.

למעלה