לא בטוח שמותר לשאול - אז אשאל שאלה מקדימה

תומאס

New member
לא בטוח שמותר לשאול - אז אשאל שאלה מקדימה

אם אני זוכר נכון, אסור לשאול בפורום שאלות ספציפיות בעניין פרטי (אישי), נכון?
אם זה לא נכון - אז אשמח לשאול ולקבל עזרה.
אם זה נכון - אשמח לקבל (בפרטי) המלצות על עו"ד מתאים (נדמה לי שהתחום המשפטי הרלוונטי הוא קניין רוחני אבל אני לא בטוח - בכל אופן הנושא הראשי הוא הוצאה לאור של ספר).
אני לא יודע אם זה משנה משהו, אבל השאלות הן שאלות משפטיות קלות ופשוטות. לצורך ההדגמה זה כמו שאשאל עו"ד לתעבורה אם יש חובה לעמוד עם הרכב ברמזור אדום.....

מותר לשאול שאלהספציפית בעניין פרטי, אסור לשאול שאלות תוך לגבי אנשים מזוהים, חברות פעילות ואתרים פעילים, תוך מתן פרטים מזהים.
כלומר, אם אתה חושב שמישהו גרם לך עוול, או חברה מסויימת לא פועלת כדין, או אתר מסויים מטעה וכו' אל תרשום פרטים מזהים, כגון שם, כתובת, מותגים.
אם השאלה יותר מידי פרטנית ומצריכה לימוג עובדות, ממילא לא נוכל לתת לך תשובה מלאאה, אבל זה לא הופך את השאלה לאסורה.

מצד שני, אסור להמליץ בפורום על עורכי דין. רק בפרטי, מותר לבקש המלצות, את התשובות - בפרטי בלבד.

הוצאה לאור של ספרים - צריך עו"ד עם התמחות של זכויות יוצרים.

תומאס

New member
תודה רבה על התשובה. אם ככה אז אני אשאל :)

אני מעוניין להוציא לאור מדריך טיולים שכתבתי.

1. אם אני ממליץ במדריך על מקום לינה מסוים (למשל מלון כלשהו) - ונניח שמישהו קנה את המדריך שלי ועל סמך ההמלצה שלי הלך לאותו מלון והתאכזב מהמלון - האם יש לו עילה לתבוע אותי?
2. אם במדריך אני כותב על מלון מסוים המלצה לא חיובית אלא שלילית, כלומר כותב שהמקום לא מומלץ.
א) האם אני צריך לנמק למה?
ב) האם אני חשוף לתביעה מצד אותו מלון? כלומר ברור לי (כפי שנכתב פה בפורום הרבה פעמים) שכל אחד יכול לתבוע כל אחד - הכוונה שלי האם יש לאותו מלון עילה לתביעה.

תודה מראש על העזרה. ואם לדעתכם אני צריך לפנות לעו"ד אז אשמח לקבל בפרטי המלצות על עו"ד מתאים מאזור המרכז.

לשון הרע בספר

1. אתאכזב מהמלון: זה סובייקטיבי. אבל מעבר לזה, אם תבהיר שהמצב יכול להשתנות, ושהדברים משקפים את דעתך, ותנסח את ההסתייגות (הסרת אחריות, דיסקליימר) באופן ברור ותציב אתה בתחילת הספר, באותיות בגודל סביר (לא קטנות) קשה להעריך שתהיה לו עילה.
2.א' אין לך חובת הנמקה,
2. ב' תביעה והגנה לפי חוק איסור לשון הרע זה דבר מורכב. כי עבר לעילה (אם מתקיימת) יש הגנות והקלות. אלה נבדקות לגופו של העניין.
המלצות רק בפרטי. תשובה על גבי הפורום תמחק והמשיב ייחסם!

למעלה