לא בטוח שפה המקום לשאול אבל ,

לא בטוח שפה המקום לשאול אבל ,

השאלה שלי היא: חבר שלי העלה רעיון , בשביל לממשו עליו להשתמש בשירותי חברת תקשורת (הרעיון הוא לשימוש כלשהו בפלאפון) , איך, והאם בכלל , ביכולתו בכלל למנוע מצב בו כאשר יבוא ויציע את הרעיון לחברה סלולרית , יגידו לו שהרעיון לא מוצלח ולבסוף יפתחו אותו לבד..? הרי הם יכולים לאחר שיקבלו את הרעיון לבצעו לבד ואילו הוא לא יכול לעשות כלום בלי המכשירים והטכנולוגיה שלהם... מקווה שהשאלה ברורה.. תודה מראש,

באותו עניין, אם

במידה ואכן ברצוני לרשום פטנט, לפי סקירה קצרה קישורים פה בפורום אני רואה שזו פרוצדורה לא קטנה שיכולה לקחת 3 שנים, האמנם? אין דרך מהירה יותר? או אולי רעיון אחר לשמור על הזכויות או לפחות לקבל כסף עליו? תודה,

Rשף

New member
מה לגבי הסכם ?

בתחום בו אני עובד (תוכנה) מאד מקובל לחתום הסכם סודיות לפני כל גלוי מידע רגיש.

orenva

New member
פתרונות להגנה על זכויות

יש מסמך משפטי שנקרא בעגה מקצועית NDA - non disclosure agreememnt והוא עשוי בד"כ באופן חד צדדי או דו צדדי ומחייב את שני הצדדים לסודיות ושמירה על קניינו הרוחני של השני אם תרצה אשמח לשלוח לך דוגמאות אבל .. יש סיכוי טוב שרוב חברות הטלפוניה מעצם מאזן הכוחות לא יסכימו לחתום בעיקר כי אולי יתברר שבדיוק הם חשבו על זה (באמת) יום קודם והתחילו לפתח ואתה עלול לתבוע. מנסיוני, אין הרבה מה להפסיד ובד"כ הרעיונות לא מועתקים ע"י חברות. אתה יכול עם זאת להצטייד בעו"ד בפגישה (גם לא מאוד מקובל) או במכשיר הקלטה שיתעד את השיחה כך שלפחות תהיה לך איזשהו תיעוד של הצגת הדברים בפניהם. זה ייתן לך לפחות נקודת אחיזה מסויימת אם צריך לתבוע

למעלה