לא בלווינסקי אבל בכל זאת...

לא בלווינסקי אבל בכל זאת...

אני סטודנטית בדוד ילין בירושלים היום אחת המורות מבית הספר שבו אני עושה עבודה מעשית קצת בלבלה אותי, היא אמרה שיש תיקון לשילוב בבתי הספר והזכירה את השם מתי"א ממש לא הבנתי מה זה אומר ומה השינוי בדיוק היא דיברה על ביטול של מורות לחינוך מיוחד ועוד מישהו יכול להסביר לי למה בדיוק הכוונה, מה התפקיד של מתי"א וכו'???

ליאתי28

New member
פרח הוראה, שלום!

גם אני סטודנטית להוראה (אבל בלוינסקי- אילת). למיטב הבנתי, מתי"א זה מרכז תמיכה ישובי איזורי, המעסיק מורים לחינוך מיוחד,וממרכז זה ניתן לקבל שירותים פארא-רפואיים עבור הילדים בעלי הצרכים המיוחדים, כגון: מרפאה בעיסוק, קלינאית תקשורת, פיזיותרפיסט, פסיכולוג וכ"ו. שירותי החינוך המיוחד הללו ניתנים בתוך החינוך הרגיל- במסגרות אינטגרטיביות (משלבות). מרכזי מתי"א פועלים באופן אוטונומי. המורים שעובדים במסגרות מתי"א, מבחינה פורמלית, שייכים אל המתי"א שלהם. אך בפועל, הם הופכים להיות חלק מצוות בית- הספר. הם מתפקדים כיועצים- מומחים לצוות המקצועי בנושאי למידה והתנהגות, ולכן הם גם עובדים בבית- הספר יותר ממה שהיה נהוג בעבר. מקווה שעזרתי לך ולו במעט.

leahle

New member
לא ממש הבנתי את השאלה...

אולי היא התכוונה לומר שהיום עובדים הרבה מאוד על הקטע של שילוב, כמה שרק אפשר, לשלב את התלמידים האלה בכיתות הרגילות ולא תהחזיק אותם בכיתות "מיוחדות" ולכן התקנים מ"חינוך מיוחד רגיל" עוברים למען השילוב.

אני חושב ככה

לאור ניסיוני העשיר בשדה החינוך המיוחד במשך השלושים שנה האחרונות, אני חושב שהשילוב ההשתלבותי ביותר תורם רבות למען ילדי החינוך המשלוב המיוחד, וכן לאחורנה שינו במשרד החינוך את ההתקנים והקריטריונים, ככה שלא קיבלו בגלל זה את הבן של אחות של סבתא של שכנה שלי למוסד המקומי עד ששילבו אותו בתשלובת שילובית.

Diana M

New member
שאלה נהדרת להפנות לצוות המורים

שלך בדוד ילין ואפילו לראש המגמה. אינך צריכה להרגיש מבולבלת, את בחברה טובה. למרות שמתי"אות פועלות מזה כ-10 שנים במערכת החינוך, רבים מהמוסדות להכשרת מורים לחינוך מיוחד טרם מצאו לנכון להכין את הסטודנטים שלהן לשינויים שחלו בשדה. בעיני זה עצוב מאוד ויותר חומר מכך מלמד על הנתק שעדיין קיים בין מוסדות ההכשרה לבין צרכי השטח וכך לא מפליא שמגיעות לשדה סטודטיות חסרות כלים בסיסיים להשתלבות בעבודה ורק עם תחילת עבודתן מתחילה ההכשרה האמיתית שלהן. ובכל זאת מה זה מתי"א? מתי"א אלו ראשי תיבות של מרכז תמיכה ישובי אזורי. בחלק מהמקומות תגלי כי קיים מת"י , שזה אותו הדבר רק ללא ה"א" מה שאומר שמרכז התמיכה נותן שרותים ישוביים. זו פונקציה של גדול אזור. בערים גדולות יותר קיים מת"י ואילו בישובים קטנים יותר מתי"א. המתי"א אינו עוד פרוייקט או או מרכז טיפולי, המתי"א הוא מבנה שהוקם ע"י האגף לחינוך מיוחד לצורך יישום חוק חינוק מיוחד שנחקק ב-1988. כך שאפשר לומר שהמתי"א הוא בעצם הזרוע של האגף לחינוך מיוחד באמצאותה מבוצעת מדיניות האגף. המתי"א נותן קורת גג מקצועית ופרופסיונלית למורי חינוך מיוחד, מטפלים בתחומים השונים וסייעות פדגוגיות. בתחום אחריותו נמצאים תלמי החינוך הרגיל שהוגדרו כבעלי צרכים מיוחדים, הכתות המקדמות, הגנים הטיפוליים וכן בתי ספר לחינוך מיוחד. יותר על המתי"א את יכולה לקרוא בחוזר המנכ"ל המצורף.

למעלה