לא בקשה מוגזמת, נכון?

טליקו

New member
לא בקשה מוגזמת, נכון?

איך יצור חי מסוגל לעשות כאלה דברים ליצור חי אחר? כאן לא מדובר בתאוריית דרווין. חשבתי שאם המין האנושי ניחן בתבונה רבה יותר משאר בע"ח, תהיה לו טיפה מוסר ואנושיות, והוא יתייחס לחיות כמו שצריך. מצמרר לראות את התמונות הקשות האלה. בחיים לא אכלתי כבד אווז- וגם לא אוכל (ולא הייתי צמחוני). כואב לי לראות אותם סובלים. אנשים, תוציאו את תסכוליכם על חפצים, ולא על אנשים ובע"ח. תבונה, זה הכל, לא בקשה מוגזמת נכון?

זוגנוך

New member
אפשר לקחת את זה לרמות

הכי גבוהות של הגזמה. אנו אוכלים כבד אווז כי זה טעים, אף פעם לא עצרנו לחשוב אם האווז סובל בזמן שהוא מגדל לעצמו את הכבד, כמו שאף פעם לא עצרנו לחשוב על הפרה המסכנה שכלואה כל הזמן בתוך רפת צפופה וראשה תקוע בין שני ברזלים. כמו שגם לא עצרנו לחשוב על אותם כותפי כותנה אומללים שעובדים בשמש הקופחת ומשתכרים בקושי כדי מחייתם, ולו רק בכדי שאנו נוכל להכנס אל החנות וללבוש מלבושים. ככה זה בטבע יש שרשרת מזון ואנו צריכים לברך על המוגמר שאלוהים העמיד אותנו בראש שרשרת המזון הזו.

מור ד

New member
בהחלט!-

דרו קארי אמר פעם לחברה הצמחונית שלו- " את מגנה על הטבע, ואני רק מנצל את מה שהוא מציע" הרבה פעמים אני שומע את השאלה- ,,למה יש מלחמות´´ והתשובה ברור לי, כי ככה בני אדם, כי בני אדם מנצלים את הכל בשבילהם, שואפים לשלמות, לכוח, ולמעמד, רמיסת אנשים אחרים בדרך זה רק חלק קטן.. הקטע שיש אנשים שנרמבסים ויש רומסים, הנרמסים הם לרוב האנשים הענייפ והרומסים הם לרוב העשירים. היחס לטבע כאל דבר שאפשר להנות ממנו רק בשביל טיולים, שזה רק תפאורה שיחולה להתחלף בגורדי שחקים, היחס לכל דבר שקיים בטבע, זה דבר משני שיחול לחלוף...

טליקו

New member
זוגנוך היקר/ה

בקשר לכבד אווז, אינני מסכים כלל וכלל איתך. אני אינני אוכל כבד אווז, וגם לא אכלתי בשל המודעות לסבל הרב הנגרם בפיטום. נוסף לכך אינני אוכל טונה כיוון שבעבר נהוג היה לטבוח דולפינים רבים בבמהלך דיג הטונה. ואני לא קונה את הדולפין פרינדלי שמוטבע על האריזות. באשר לאנשים בעולם- אין מה לעשות- באפריקה מאות אם לא אלפי אנשים מתים מידיי יום ביומו ברעב, ובמחלות. מה לעשות, תמיד הדשא של השכן ירוק יותר. אני בתור אדם קטן במערכת הגדולה של היקום לא יכול לעשות דבר כדי לשנות את המצב בדבר שכר מחייה של אנשים, אבל אני יכול להמנע מאכילת כבד אווז, ובכלל, ויכול ופועל על מנת ליידע ולהפיץ את המסר אודות הסבל הרב הנגרם לבע"ח- דבר שבחלקו כן בשליטתו האישית של כל אחד ואחד מאיתנו.

TheFinalCut

New member
רמות

מעולם לא נוצר תירוץ נוח יותר מ"ככה זה". הדבר העצוב ביותר הוא שיש נטייה מודרנית לפרש פירושים נוחים וחלקיים של דוקטריניות מדעיות (כמו אבולוציה נאו-דרווניסטית), ואז להצדיק מעשים מסוימים בעזרתם - כמו ניצול, אגרסיביות והרג. באותם מקומות בהם יש טורפים ונטרפים יש יחסים סימביוטיים מורכבים ומופלאים. הניצול של אספקטים חלקיים בתאוריית האבולוציה להצדקה נוחה של מעשים כאלו ואחרים גרועה בעיני אפילו מפירושים נוחים של אי אילו ספרי דת. גם זה וגם זה אינו תירוץ טוב מספיק.

למעלה