לא ברור לי איך

השף מ

New member
לא ברור לי איך

AAPL שוב הכתה את התחזיות כמכירות
הסלולארי שלה הן לא להיט אבל הם עשו זאת שוב .
ומי שחשב שפייסבוק לא תצליח במעבר
לבורסה להראות רווחים (כמוני )
אוכל את הכובע .
עם רוח גבית כזו נראה אם המדדים ישברו עוד שיא

Ronen1101

New member
AAPL עסוקה כל הזמן בתעלולים פיננסיים

רכישה עצמית של מניות
ספליטים

משום מה נראה לי שרוב המאמצים שלהם זה טריקים פיננסיים ולא פעילות אמיתית.

לכן אני לא מאמין לדוחות שלהם.

mnakash

New member
אין ראיות ברורות לתעלולים פיננסיים

לפחות לא במשמעות החשבונאית הקלאסית שלהם.
נראה שדווקא אפל שמרנית עם הרווח לעומת התזרים התיפעולי (כבר שנים ארוכות). אמנם יש גידול במלאי וביתרת הלקוחות אבל המלאי ממש זניח לעומת המכירות וה cogs וגם ימי הלקוחות לא יוצאי דופן.

ספליט אינו תעלול פיננסי, אפשר להתווכח על היעילות שלו אבל מלבד מניית a של ברקשייר אני לא מכיר חברות גדולות וותיקות מבחינה ציבורית שלא עשו ספליט.

גם buyback הוא לא תעלול פיננסי. זה תעלול נגד מס הכנסה ולא נגד בעלי המניות וזה תעלול לגיטימי. הרבה חברות עושות זאת במקום לחלק דיבידנד או במקביל.

לא שאני ממליץ על אפל, זו חברה שלי קשה לצפות את העתיד שלה לטווח סביר להשקעה אבל זה לא קשור בתעלולים פיננסיים.

Ronen1101

New member
buyback נועד להעלות את המניה בדרך לא טבעית

מניה אמורה לעלות בגלל
1. צמיחה עקבית במכירות
2. הורדת רמת חוב
3. יחסים פיננסיים משתפרים

buyback זו התחכמות שנועדה להקפיץ את המניה ולמשוך משקיעים.

mnakash

New member
בתלות בהקשר buyback לרוב נתפס כחיובי

בידי משקיעים שמשקיעים לפי דוחו״ת ותוצאות. לרוב זו נחשבת הדרך היעילה יותר להעביר ערך מהחברה למשקיעים בגלל שעל דיבידנד שהוא אלטרנטיבה יש מיסוי ועל buyback אין.
כמו כל כלי גם את הכלי הזה אפשר לנצל לרעה ואני בטוח שאפשר למצוא דוגמאות רבות בהן המנהלים דחפו לbuyback במחירים גבוהים כדי להשפיע על הבונוסים שלהם. זה לא אומר שbuyback לכשעצמו הוא דבר רע אלא תלוי בהקשר.
אם המחיר בו עושים את הbuyback קרוב לערך החברה יש ייתרון מיסוי על הדיבידנד. אם המחיר נמוך משווי החברה יש פה בנוסף ליתרון הקודם גם יצירת ערך אמיתי למשקיעים. אם המחיר יקר יש איבוד ערך למשקיעים ובמקרים מסויימים אפילו אובדן גדול של ערך.

כתבה בעניין

http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424127887324731304578193352546252328

למעלה