לא ברור לי, האם מתים מאלצהיימר

zvooloon

New member
לא ברור לי, האם מתים מאלצהיימר

או לא. אנימו כתב למטה שלא, אני הבנתי אחרת. אשמח אם תסבירו לי את העניין במדויק.

nurithro

New member
לא

וזו גם הסיבה שחולה אלדצהיימר חיים שנים רבות. המחלה גורמת לפגיעה בתפקודים קוגניטיביים במוח במרכז הזכרון ולאט לאט גם פוגעת במרכז דיבור במוח. פגיעה עצבית זו איננה פוגעת בפעילות הפסיולוגית של גוף, לב, ריאות, מערכת עיכול כבד... בגלל תפקוד ירוד, פעילות פיסית מעטה (יושבים כל היום או שוכבים כל היום), מתחיל נוון של שרירים ולכן אין להם כוח להתרומם, וללכת. הם יכולים למות מכל מחלה כמו כל אדם מבוגר וזקן, דלקת ריאות, בעיות לב סוכרת... לכן הגורם למוות איננו אלדצהיימר אלא מחלה אחרת שפגעה בפעילות הפסיולוגית של אותו אדם שהוא במקרה גם חולה אלדצהיימר. יש מצבים בהם חולה אלצהיימר הוא בריא מאוד וחי שנים רבות... אבל לצערנו אילו אינם חיים....

מני בר

New member
האם אדם קשיש

מעל גיל 85 שמתפקד היטב מנטלית יכול לפתח אלצהיימר?

אירילה

New member
בד"כ האלצהיימר חבוי ומתפתח לו לאיטו

אי שם במוח ,אני מכיר חבר שאביו אובחן כחולה באלצהיימר בגיל 82 ,וזאת לאחר שאביו היה צלול כמים ,כתב שירים ומאמרים לעיתון ,עד שיום אחד התחיל להתבלבל בכתיבת השורות ,לאחר שעבר איבחון היתה התוצאה אלצהיימר. במבט לאחור שעשתה משפחתו ,סיפרו על כל מיני סימנים שאיפיינו את מחלת האלצהיימר ,בסופו של דבר מת אביו של החבר מדלקת ריאות ,מה שיכול גם לענות על השאלה של זבולון אם מתים מאלצהיימר ,ממחקרים שקראתי גם עולה שאחוז נמוך מת כתוצאה ישירה מהמחלה ואלה שמתים מותם אכזר.

למעלה