לא ברור לי משהו רוייקו

שלגיה**

New member
לא ברור לי משהו רוייקו ../images/Emo4.gif

בהמשך לעניין של הפאוצ´. האם בכלל קיים פאוץ´ כשהטבעת פתוחה? הרי כשהטבעת פתוחה אפשר לשתות ולאכול בו זמנית (לא להרגיש חוסר נוחות) והמים מורידים את המזון לחלק השני של הקיבה,זה לא בדיוק "פאוץ´" אלא קיבה מחולקת לשניים לא? ואז אין או יש סכנה להתרחבות החלק שמעל לטבעת? אני צריכה הסבר מאשף ההסברים
 

רוייקו

New member
שלגיה, הפאוצ´ קיים, אבל לא ממלא

תפקידו בעיכוב המזון אם הטבעת לא סגורה מספיק. אם הטבעת פתוחה, הכיס לא מורגש.. הוא מהווה עוד חלק ממערכת העיכול, בדרך להמשך הקיבה. כשסוגרים את הטבעת, תפקידו של הכיס "להחזיק" במזון שניקלט אליו מהושט וכאן ניכנסת הטבעת: ככל שהיא צרה יותר, כך יתרוקן המזון לאט יותר. מה שלומך ככה ? חזרת לשיגרה ?
 

שלגיה**

New member
הי רוייקו

עכשיו הבנתי.
אז למעשה אין אפקט ניתוחי בכלל על הקיבה ואין סכנה להתרחבות הכיס העליון כי הטבעת שעדיין לא הוצרה לא ממלאת את תפקידה בהשארת המזון בחלק העליון. אז איך אתה מסביר את העובדה שיש אנשים שכבר מלאים ללא הצרה (עדי,מירי). אני מלאה אחרי פירה,אבל זה גם כל בן-אדם נורמלי שאוכל פירה מרגיש מלא. חוץ מזה אני בשגרה מלאה,עושה הליכות בערבים,ואוכלת נכון,השבוע מותר לי כבר לאכול קציצות בשר (ממש כיף...
) לומדים להעריך את האוכל מחדש. מחמאות מהסובבים כבר יש,אבל הדרך עוד ארוכה. אני רוצה לנפח את הטבעת ,מה אתה אומר? אני חושבת שללא ניפוח אין אפקט לניתוח שעברתי למרות שיש כאלה שלא זקוקים לניפוח. כמה זמן צריך לחשב מראש לניפוח (יום חופש שלם?
) או כמה שעות טובות? מי עושה את הניפוח בוולפסון.? אחד הכירורגים מהמחלקה? כואב ? וואו כמה שאלות... יאללה יום טוב ותודה בפעם ה- 1000 שלגיה
 

רוייקו

New member
הצורך בהצרת הטבעת שונה מאדם לאדם

משום שאצל כל אחד חובקת הטבעת באופן קצת שונה מאחד לשני. ישנם כמה מקומות לכרוך את הטבעת סביב הקיבה. כל מקום כזה שונה מאוד לשני ובעוד מיקום אחד משאיר מעבר רחב, מיקום אחר משאיר מעבר צר מלכתחילה ואז אין צורך אפילו בסגירת הטבעת. סיבה נוספת לשוני בין האנשים השונים היא בעובי ריקמת הקיבה. אצל כל אדם עובי ריקמה (עובי הדופן של הקיבה). אצל נשים, למשל, הריקמה דקה יותר מאצל גברים, בד"כ, כך קורה שלנשים צריך מלכתחילה לדאוג לטבעת יותר צרה, שתחבוק חזק יותר סביב הקיבה. אלה שני מדדים שקובעים כמה פתח ישאר במעבר מלכתחילה. ישנם מנותחים שלמרות שניפחו להם כמעט עד המקסימום, עדיין נותר להם פתח רחב והם יכולים להמשיך ולאכול כאילו לא עברו שום ניתוח. אין ספק שאת צריכה לסגור את הטבעת, על מנת להרגיש את האפקט הניתוחי, כי את מעידה בעצמך שאת לא חשה באיזשהו מכשול העומד בפני האכילה שלך. סגירת הטבעת לא לוקחת יום שלם. את יכולה לצאת מהעבודה בשעה 13.30 כי ב 14.00 את צריכה להיות כבר ברנטגן באיכילוב.
 

שלגיה**

New member
טעית, בוולפסון אני צריכה לנפח הטבעת

הלוואי ויכולתי להמשיך במעקב באיכילוב אצל סובחי כי זה יותר קרוב לי מחולון,אתה חושב שיש סיכוי שאוכל לנפח את הטבעת באיכילוב למרות שעברתי את הניתוח בוולפסון? כמה זמן אורך הניפוח עצמו?
 

רוייקו

New member
טעיתי בין איכילוב לוולפסון, שלגיה

התכוונתי לוולפסון, כמובן, למרות שבאיכילוב יש צוות מקצועי שחבל"ז. הפעולה של הניפוח אורכת כ 3-4 דקות אם אין בעיות. אם יש בעיות אז 5-6 דקות. אני לא יודע באיזה יום סוגרים את הטבעות בוולפסון. אני מכיר את המיסגרת באיכילוב כי אני באתי לשם בעצמי כשאצלי הייתה הלאפ-בנד וגם עכשיו, בשביל אמא שלי. לא חושב שאת צריכה לעבור לבית חולים אחר. גם הצוות בוולפסון מהמובילים בעולם.
 

gal33

New member
הניפוחים בוולפסון - בימי שני ורביעי

מתקשרים למלי, קובעים תור. מבקשים ממנה לפקסס אלייך ט´ הזמנה לאישפוז איתו הולכים לקופ"ח להוציא ט´ 17. מגיעים ביום האמור, מוציאים מדבקות למטה בקבלה, עולים למחלקה להירשם ולקבל מספר, יורדים לרנטגן לחכות. לוקח כמה דקות כמו שרוייקו אמר, העניין הוא שצריך להגיע עד 10:00 להירשם, אך הרופא המנפח יורד למטה רק בסביבות 11:00 (לפעמים 10:30, ולפעמים גם 11:30). אבל אז יש שם בספסלי הרנטגן אחוות דובונים, כולם מדברים "כמה אתה?, מה אתה אוכל? איך?" וכו´). בוולפסון בדרך כלל מנפחים פרופ´ קייזר וד"ר לנדאו, לשניהם יש יד מעולה. לעיתים ד"ר דיין מנפחת עם לנדאו וגם לה יש יד מעולה. לעיתים יותר רחוקות יורדים אחרים. בסוף, עולים למחלקה, נותנים העתק ממכתב שחרור, והולכים.
 
למעלה