לא ברור לי עניין המע"מ

semes100

New member
לא ברור לי עניין המע"מ

אני עוסק פטור, מעולם לא התעסקתי עם מע"מ, בכל מקרה- לא ממש ברור לי איך זה עובד. כעוסק פטור, אם אני משתמש בשירותי ספק חיצוני, אני משלם מע"מ ולא מקבל החזר. כעוסק מורשה רגיל, בעצם הם משלמים מע"מ ואז בסוף השנה המדינה מחזירה להם את המע"מ שהם שילמו?

דרור ים

New member
זה לא מסובך ...

עוסק פטור -- מפיק קבלות בלבד. לא גובה מע"מ מהלקוחות שלו. לא מגיש דוח מע"מ ולכן גם לא מקבל חזרה את המע"מ ששילם לספקים שלו.
עוסק מורשה - מפיק חשבוניות מס ובחשבוניות הוא גובה מע"מ. פעם בחודשיים (ולא בסוף שנה. ואם מדובר בעסק "גדול" -- אז מגישים דוח מעמ פעם בחודש) מגיש דוח מעמ בו בוא מפרט כמה מע"מ הוא גבה וכמה מע"מ הוא שילם ומעביר את ההפרש בינהם לאוצר (בשיק, או העברה בנקאית).

bob on fire

New member
לא מסובך, אבל חשוב להבהיר

לעוסק מורשה, ההוצאה (וההכנסה) היא בסכום של לפני מעמ.

לעוסק פטור, ההוצאה (וההכנסה) היא בסכום הכולל מעמ.
משמע, עוסק פטור שעוסק במסחר (כלומר קונה ומוכר), חייב לשים לב שהמחיר אותו הוא מבקש יהיה בסכום כולל מע"מ, אחרת, מהר מאוד הוא ימצא את עצמו בחוסר של 15% בקופה\ רווחים.

מי שלא מתעסק במתן שירות כזה או אחר (למשל, מורה פרטי), או שהוא נותן שירות אך יש לו עניין של רכישת ציוד ראשוני (למשל צלם), שלא יתקרב לצרה הזו שנקראת עוסק פטור.. באמת שהדיווח של המעמ לא נורא, וזה כולה פעם בחודשיים.
רק מי שבאמת אין לו תשומות (או שהן מינימליות) שיפזול לכיוון.

semes100

New member
לא הבנתי משהו...אם הוא באותו החודש קנה יותר מאשר גבה

אז הוא בעצם הפסיד כסף, אז המדינה אמורה להחזיר לו את ההפרש?

דרור ים

New member
הבנת נכון

אם במהלת התקופה (חודש בעסקים גדולים, חודשיים בעסקים קטנים) בעל העסק שילם יותר מעמ לספקים שלו מאשר הוא גבה מהלקוחות שלו אז הוא יקבל את ההפרש חזרה מהאוצר (לחשבון הבנק שלו).
זו הסיבה שבעלי עסק "אדישים" לאחוז המע"מ. הם לא משלצים את המע"מ. הוא מגוגל בשרשרת מספק לספק ו-"נעצר" אצל הלקוח הסופי שלא יכול להזדכות עליו.

דרך אגב, זו בדיוק המוטיבציה לתעשית החשבוניות המזויפות. חשבונית מס שקיבלת מספק שלך היא למעשה שיק שאת ממש יכולה להפקיד בבנק (דרך הגשת דוח מעמ), רק שמי שמשלם את השיק זו המדינה.

למעלה