לא ברור לי עניין חישוב דופק מטרה |?

gsprukt

New member
לא ברור לי עניין חישוב דופק מטרה |?

בעקבות המאמר המרתק של אילן אולמן ב"אופנים" האחרון הבנתי שאחוזי הדופק בתחומים השונים (E1 E2 וכו) הם לא האחוז מתוך הדופק המקסימלי אלא נובעים מהיחס בין הדופק במנוחה לדופק המקסימלי. כלומר 70% דופק (שלי) הם למעשה 146 פד"מ. לעומת זאת כשהפולאר מראה 70% "אמיתיים" (70% מהדופק המקסימלי שלי). הדופק הוא 129 פד"מ. אשמח לקבל הסבר מדוע מתבצעת שיטת החישוב אותה תאר אילן אולמן ולמה הפולאר מציג את האחוז המתמטי ולא את האחוז המקובל לצורך קביעת תחומי דופק מטרה. תודה

לכל אדם יש תחום דופק עבודה

זהו התחום שבין דופק המנוחה ובין הדופק המקסימלי אם לדוגמה ניקח שני אנשים עם דופק מקסימלי 185 לאחד יש דופק מנוחה של 70 פע'/ד' (כושר ממוצע) לשני יש דופק מנוחה של 40 פע'/ד' (כושר טוב) מעבר לאספקטים הפיזיולוגים של דופק המנוחה הנמוך (הלב שלו דוחף הרבה יותר דם בכל פעימה ולכן הדופק במנוחה נמוך. גם בדופק גבוה הלב יצליח לדחוף יותר דם בכל פעימה, ולכן כששני האנשים בדופק 120 השני יהיה יעיל יותר כי הוא מצליח לדחוף יותר דם בכל פעימה) לאדם השני יש טווח עבודה רחב יותר לכן הנוסחה "של אולמן" מדויקת יותר כי היא מתחשבת בשוני שיש בין אנשים מבחינת נתונים פיזיולוגים. אני חושב שבפולאר אתה יכול או לתת לשעון לקבוע לך את דופק המנוחה/מקסימלי או לקבוע אותו ידנית ואז החישוב של השעון יהיה מדויק יותר. אני לא בטוח שהאפשרות הזו קיימת בשעונים שאינם מסדרת ה- S

gsprukt

New member
אז זהו, מיקי

שיש לי פולאר מסדרת ה-S הוא יודע עלי יותר מאשתי ועדין נותן אחוזי דופק "פשוטים" נו שויין. אף אחד לא מושלם.

catcycle

New member
חישוב דופק באחוזים

בואו נעשה סדר. ישנן שתי שיטות מקובלות לחישוב דופק באחוזים. השיטה ה'רגילה' שמחלקת דופק נוכחי בדופק מקסימלי, ושיטת קרוונן (Karvonen Method) שמחושבת תוך התיחסות גם לדופק המנוחה, כלומר (דופק נוכחי - דופק מנוחה)/(דופק מקסימלי - דופק מנוחה). בשיטה זו נחשב את דופק המטרה כך: (דופק באחוזים * (דופק מקסימלי - דופק מנוחה) ) + דופק מנוחה. ההפרש בין הדופק המקסימלי לדופק המנוחה מכונה גם Heart Rate Reserve או HRR בקיצור. שתי השיטות נפוצות בשימוש, למרות שהשיטה ה'רגילה' נפוצה יותר. לא כל כך משנה באיזו שיטה משתמשים, כל עוד משתמשים בה בעקביות, כי כפי שציינת, השיטות נותנות תוצאות שונות למדי. יובל.

gsprukt

New member
מי גאון של אמא? ../images/Emo3.gif

אחרי שבצעתי המרה של דפקי המטרה מנוסחת קרבונן לאחוזים שהפולאר נותן, ושיננתי בע"פ באיזה דפקים לרכב לקראת האימון בקרטיריום קיסריה הערב גיליתי באזור נתניה ששכחתי את רצועת החזה בבית...

למעלה