לא ברור לי...

• פותח הנושא dundy
  • פורסם בתאריך

dundy

New member
לא ברור לי...../images/Emo4.gif

אני רוצה להרשם לג"ג באונ' בן-גוריון לא כל כך ברורה לי ההתפלגות למחלקות מה זה אומר תוכנית ראשית, חד מחלקתית ודו-מחלקתית? מה אני מרוויחה אם אני אלמד בתוכנית ראשית שכוללת (לפי ידיעון למועמדים) מחלקה ראשית 80 נק"ז + 28 נק"ז במחלקה משנית? האם אני אוכל להתמחות באחד מנושאי התמחות של המחלקה? תודה על התגובות

שי גנדל

New member
אין לי מושג מה קורה בנגב

אבל אני מקווה שאוכל להשיב נכונה , אם אני הבנתי נכון ואם זה דומה למצב בת"א. מחלקה זה תכנית לימודים שעוסקת בתחום X. כך יש ג"ג, רפואה, פסיכולוגיה או אמנות. בת"א המצב הוא כזה: שנה ראשונה לומדים בשני חוגים (המקבילה למחלקה), נניח הסטוריה ולשון. במידה ובסוף השנה יש מינימום שעות בכל חוג וציון ממוצע מינימלי, ניתן החל משנה שנייה ללמוד בחוג אחד עיקרי, ועוד כמה שעות בחוג אחר. סה"כ צריך 120 שעות לתואר, אז בגדול זה 60 שעות בהסטוריה ו-60 בלשון למי שממשיך דו חוגי, או 100 בהסטוריה למי שבחר בזה כחד חוגי ו-20 בלשון או גם בתחום אחר. בד"כ קורס מורכב משתי נ"ז, כלומר כ-40 קורסים במחלקה ראשית בב"ג. אז, כמובן, תלמדי הרבה יותר שעות ונושאים בתחום שאת רוצה - ג"ג במקרה שלך. עדיין זה לא ממש התמחות כמו בתואר שני. אבל הכי טוב: להתקשר למחלקה ולשאול, או לשאול במקום תלמידים ותיקים, כי אחרת אפשר להשתגע - רובנו חשנו זאת

dundy

New member
אני אתקשר למחלקה כדי לשאול אותם

לפני שארשם. תודה!

למעלה