לא בשלנית בכלל

jen711

New member
לא בשלנית בכלל

מעולם לא ידעתי לבשל, לא לימדו אותי בבית.
אני רוצה להתחיל לבשל אבל כל המתכונים שאני מוצאת תמיד יש שם הרבה מרכיבים/תבלינים.
אני קצת מיואשת.
מנסה למצוא דברים פשוטים לבשל.
אני מתביישת קצת אבל אני אפילו לא יודעת להכין חזה עוף פשוט.
אני בקרוב עוברת לגור לבד ואני רוצה ללמוד להכין לפחות כמה דברים פשוטים(ודיאטטים).
אפילו דבר פשוט כמו להכין חזה עוף בתנור אין לי מושג על איזה חום וכמה זמן אמורים להשאיר את זה שם.
אימא תמיד מטגנת חזה עוף וזה יוצא עם המון שמן.
אותו דבר עם דג.
או מרקים שזה מה שאני מאוד אוהבת אבל אימא תמיד שמה תפוחי אדמה ואיטריות/אורז במרקים.
אני לא מרגישה שאני יכולה לבקש ממנה ללמד אותי מאחר והיא לא מבשלת את מה שאני רוצה ללמוד לבשל וכשאני מחפשת מתכונים באינטרנט זה תמיד נראה לי מסובך מדיי.
יש לכן רעיון/אתר שאני יכולה להעזר בו?
 

yair_bar

New member
מנהל
הגעת למקום הנכון

בואי נתחיל במרקים.
&nbsp
איזה סוג מרק את אוהבת - עם קוביות של ירקות או טחון?
&nbsp
האם יש מרק ספציפי שאת אוהבת או אכלת במסעדה ואת רוצה לנסות להכין בבית?
&nbsp
בנוסף, האם יש ירק מסויים שאת אוהבת/לא אוהבת?
&nbsp
מצרף רשימת מרכיבים נוספת - אם יש משהו מהם שאת אוהבת אז תגידי וננסה לעזור לך עם מתכון שיהיה לך קל וטעים:
&nbsp
עדשים כתומות
עדשים חומות
אפונה יבשה
גריסים
שעועית אדומה
שעועית לבנה
תירס
גרגירי חומוס
 

jen711

New member
אני אוהבת מרקים סמיכים

אימא תמיד צוחקת שאני אוכלת יותר דייסה ממרק.
לא אוהבת טחונים.
אני לא אוהבת בצל, חצילים, קישואים וחריף.
אני מאוד אוהבת אפונה.
עדשים גם אוהבת, אני יודעת שיש הרבה סוגים שונים ואני לא ממש מכירה אבל אני אוהבת. זה גם משהו שצריך לדעת איך עושים, להשרות?
לחומוס מעולם לא התחברתי.
אז חוץ מחומוס אני בעד כל הדברים מהרשימה.
אני גם מאוד אוהבת פטריות(תורשתי).
תאמת קצת מבלולבלת בקשר למה נחשב טוב/רע לדיאטה.
הבנתי שתפוחי אדמה ופסטה זה לא טוב אבל זה המרכיב העיקרי במרקים אצלינו בבית.
גריסים זה לא דומה לפסטה מבחינת ההרכב?
ואני יודעת יודעת גם שיש כל מיני סוגים של משהו שנראה כמו אורז/גריסים והם קצת שונים. גם פה מבולבלת.
אני מרגישה שנכנסתי לפורום של בשלנים מתקדמים ואני ברמה של כיתה א...
 

shron17

New member
כמה טיפים,להעשרת טעמו של המרק,,

לכול מרק מומלץ להוסיף:
3 -4 שורשי -פטרוזיליה.(לקנות את השורשים השמנמנים,(לא דקים),
לקנות שורשים בצבע לבן - זה מעיד על טריות השורשים,(צבע צהוב -חום,זה לא טרי.)
&nbsp
מאוד כדאי להשתמש למרקים ב - ירק קצוץ - במקום באבקות-המרק :
כוס עלי- פטרוזיליה,חופן עלי-כוסברה, 3 - 2 כפות שמיר קצוץ, ענף סלרי גדול.
&nbsp
10 פרחי - כרובית ,יעשירו מאוד את טעמו של מרק-הירקות.
לקנות כרובית טרייה בעודה בצבע לבן , (ולא צבע צהוב כהה.)
&nbsp
טיפ לשדרוג מרק אפונה -יבשה :
ראשית להשתמש בירק: צרור פטרוזיליה וצרור כוסברה,להעשרת הטעמים.
לאחר 30 דקות של בישול האפונה היבשה,בסיר מים ,
כדאי להוסיף לסיר 2 כוסות אפונה קפואה, ולבשל ביחד עוד 25 דקות,ורק אז ,
להוסיף את הירק ולתבל בתבלינים.
&nbsp
(לא כדאי להוסיף מלח בתחילת בישול האפונה היבשה,כי המלח מעכב את ריכוך האפונה.
השילוב של אפונה יבשה ואפונה קפואה,משדרג את הטעם, והופך את המרקם לקטיפתי .
&nbsp
בצל במרק: הוספת בצל שלם לכול מרק ,מעשיר את טעמו,
ולאחר הבישול ,אפשר להוציא אותו מהסיר,אם לא אוהבים בצל.
 

yair_bar

New member
מנהל
מתכון למרק עדשים כתומות

זה מרק קל ומהיר להכנה. אני חושב שהוא יהיה לך טעים וסמיך.
&nbsp
מרכיבים:
2 כפות שמן
4 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
1 כוס עדשים כתומות
8 כוסות מים רותחים
2 כפות רסק עגבניות
1 כף אבקת מרק עוף (או בטעם עוף אם רוצים מרק פרווה)
1 כפית פלפל שחור
1 כף מלח
&nbsp
&nbsp
אופן ההכנה:
1. מניחים סיר גדול על להבה גבוהה ומוסיפים את השמן
2. מחכים 2 דקות שהשמן יהיה חם ומוסיפים פנימה את הגזר.
3. מטגנים את הגזר במשך 6 דקות. כל דקה נותנים ערבוב קל לגזר בסיר.
4. מוסיפים את המים לסיר ואת העדשים.
5. מערבבים היטב כדי שהעדשים לא יידבקו כגוש אחד.
6. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים ללהבה בינונית.
7. מבשלים 40 דקות ומוסיפים לסיר את רסק העגבניות, אבקת המרק והתבלינים, ומערבבים היטב.
8. מכסים שוב את הסיר ומבשלים 10 דקות נוספות.
 

lseugy

New member
יש פה הרבה אנשים עם המון רצון טוב. אבל תנסי משהו אחר בהתחלה.

מתכונים לילדים.
מזה אני התחלתי. יש באינטרנט בשפע.
אני לא יכול להגיד שהיום אני יודע לבשל. אני יודע להכין מרקים (הכי קל), חזה עוף אבל זה אצלי עדיין לא נקרא לבשל, אלא בערך להכין אוכל. הבנות שלי לא מתלוננות והן לא נראות רע.
חוץ מזה, מנסים פעם על כמות קטנה. מקסימום ילך לפח. לומדים מזה.
ולמה לא לבקש סיוע מאמא?
ומה רע בתפוח אדמה במרק?
אגב, אם את מחפשת מתכון בגוגל, תמיד יש גם סרטים של כמה דקות שמסבירים יופי. תבדקי.
&nbsp
שני מרקים בקיצור. כמויות - תחליטי את. אני נותן פה את המינימום (לדעתי). שום דבר לא חובה ולא מחייב כמות. תמיד אפשר לשנות.
מרק עוף: 4 גרונות עוף, חתיכה כ-10 סמ' גרון הודו, עצם בקר (לטעם. רצוי עם קצת בשר עליה), 2 גזרים (לא גדולים מדי), 3-4 גבעולי פטרוזיליה, 1 גבעול שמיר (בהמשך אסביר מה לעשות עם שאר הזר), בצל קטן, תבלינים לפי טעמך (בהתחלה קצת, במשך הבישול טועמים ומתקנים תיבול ותמיד אפשר להוסיף אבל לא להחסיר, תתחילי עם קצת מלח וקצת פלפל שחור טחון ורצוי כפית שטוחה אבקת מרק עוף את כל אלה אחרי שהמים רתחו), מים שיהיו כפול מגובה שאר המרכיבים. להרתיח על אש בינונית בסיר מכוסה. מיד כשרותח להנמיך אש למינימום (אחרת המרק יהיה עכור אבל טעמו לא נפגע), להוסיף את התבלינים חוץ מהשום ולבשל עד שהגזר רך והבשר רך וטעים. זה בערך 30-45 דקות. אחרי הבישול מכניסים קוביית שום כתוש קפוא או שן שום פרוסה לפרוסות דקות. לא לפני הבישול כי לטעמי המרק יוצא קצת חמוץ.
&nbsp
עודפים: זר פטרוזיליה או שמיר או כל עשב תיבול אחר (אני עושה את זה גם עם סלרי) מחלקים לקבוצות גבעולים (בפטרוזיליה 3-5, בשמיר 1-2 ו-1 בסלרי) עוטפים כל צרורון כזה בנילון נצמד ורצוי בקופסא אטומה אבל לא חובה. אפשר גם בשקית נילון סגורה היטב ומקפיאים. נשמר הרבה זמן.
&nbsp
מרק ירקות (טוב גם כרוטב לקוסקוס): חתיכה דלעת חתוכה לקוביות בינוניות - בערך כוס וחצי, בטטה קטנה - אותו דבר, בצל קטן, תפוח אדמה קטן גם חתוך כמו הבטטה, 2 גזרים פרוסים, פטרוזיליה 2-3 גבעולים ושמיר 1 גבעול, חצי קופסא גרגירי חומוס (היתר - להקפאה), תבלינים לפי טעמך (קצת מלח וקצת פלפל שחור טחון וכו'). מים בגובה פעם וחצי עד פעמיים מגובה שאר המרכיבים. מרתיחים, מנמיכים אש למינימום ומבשלים עד שהמרכיב הכי קשה יהיה רך ועוד כ- 15 עד 20 דקות. מוסיפים שום כמו קודם. יש כאלה שמבשלים את זה עם 2-3 עלי כרוב קרועים.
&nbsp
אגב, אני התחלתי ממתכון לילדים. זה היה רוטב בולונז (הולך טוב מעורב עם ספגטי שמבשלים אותו לפי ההוראות שעל השקית): בצל לא גדול, שן או שתיים שום - פרוסות דק, פטריות (לא חובה) פרוסות דק (רצוי טריות אבל אפשר גם משומרות), רבע קילו בשר בקר טחון, רבע קופסא עגבניות מרוסקות (לא רסק עגבניות ולא תרכיז עגבניות) או שתי עגבניות מכוסחות היטב בבלנדר או מעבד מזון, כף שטוחה רסק עגבניות, תבלינים לפי הטעם. מים.
קוצצים בינוני את הבצל ומטגנים עד שיהיה קצת שקוף, מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים עוד דקה או דקה וחצי, מפוררים פנימה את הבשר ומערבבים כל הזמן שיישאר פרורים-פרורים ולא יתגבש או יתקשה וככה עד שהבשר מתחיל להשחים. כוס מים, העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות, תבלינים. אם סמיך מדי - מוסיפים קצת מים. מערבבים, מביאים לרתיחה (ערבוב מדי פעם) ושיתבשל עד שיהיה לך טעים.
&nbsp
מספיק בשביל התחלה.
בהצלחה ובתאבון.
&nbsp
 

DANIAVNI

Well-known member
בתור התחלה

https://www.youtube.com/results?search_query=ממן+מבשל

מאיר ממן מבשל, הוא לא רושפלד אבל מתכונים פשוטים ואפשר ללמוד
חוץ מזה
יש את הסדרה של ששת בסטימצקי של מדריכים טובים לבישול ואפייה

חוץ מזה
תיזכרי שמייקל ג'ורדן אמר פעם שהוא אמנם הכדורסלן הטוב בעולם אבל
הוא גם הכדורסלן שזרק כדורים לסל באימונים יותר מכל אחד אחר
כלומר, גם כאשר תיכשלי ( וזה קורה גם לשפים מנוסים )
תדעי שעשית צעד גדול קדימה .
 

Maldini Girl

New member
הנה כמה רעיונות פשוטים

1. אורז לבן
המאכל האהוב עליי באופן אישי.
אני משתמשת באורז בסמטי (הכי טעים בעייני)
בסיר שמים:
1 כוס אורז
קצת שמן (בדר"כ אומרים כף, אני שמה פחות)
כפית מלח
מערבבים ביחד, ממקמים על הלהבה הבינונית של הכיריים
ומעל שופכים 1.5 כוסות מים רותחים וסוגרים עם מכסה.
מכוונים טיימר ל20 דקות. במהלכן בהתחלה משאירים על האש הגבוהה, עד שהמים של האורז מבעבעים ואז מחלישים לאש הכי חלשה לשאר הבישול.
כשהטיימר מצלצל, מכבים את האש ומשאירים את הסיר לעמוד סגור עוד 5 דקות, אחריהן פותחים את הסיר ומערבבים.
&nbsp
חזה עוף ללא הרבה שמן
ככלל, חזה עוף הוא לא מוצר שמצריך הרבה שמן בתנאי שעושים אותו במחבת טובה.
במקרה כזה, אני מתבלת את חזה העוף בתבלינים שאני אוהבת (אני שמה פפריקה, בהרט ופלפל) ומרססת מחבת בספרי שמן, וצולה משני הצדדים עד שהחזה משחים מעט. אם לא בטוחים- לעשות חתך במרכז ולראות שהמרכז לבן ולא ורוד.
&nbsp
שניצל בתנור
4 חזות עוף משוטחים לשניצל
1 כף קמח
1 ביצה מקושקשת
פירורי לחם
קצת שמן זית
- את החזה עוף טובלים בקמח, אז בביצה ובסוף בפירורי לחם.
-מכוונים תנור ל180 מעלות, כשהוא חם, מורחים את השניצלים במעט שמן למעלה (אפשר גם לוותר, אבל כדאי) וצולים על הרשת של התנור או על תבנית עם נייר אפייה, בערך 20 דקות, עד שהפירורים הופכים להיות קצת זהובים.
&nbsp
מרק ירקות פשוט
*הערה- אני לא משתמשת באבקת מרק אלא בציר. אבל מניחה שהרוב כן משתמשים בו.
1 גזר חתוך לקוביות
1 בצל חתוך לקוביות
1 קישוא חתוך לקוביות
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
(אפשר גם בטטה, שורש סלרי/ פטרוזיליה/ דלעת/ דלורית/ כרובית- כל ירק שאוהבים במרק)
1 כוס גריסים
קצת שמן לטיגון
מים, מלח, פלפל
כף אבקת מרק
- בסיר עם מעט שמן מטגנים את קוביות הירקות במשך כחמש דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את המים, את הגריסים ואת אבקת המרק. מכסים במכסה, מביאים לרתיחה ומחלישים לאש נמוכה, מבשלים במשך כחצי שעה- שעה עד שהירקות מתרככים, מוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך.
&nbsp
מרק תפו"א וחומוס סמיך וחורפי
1 בצל חתוך לטבעות
5 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לקוביות
1 קופסת שימורים של חומוס, מסוננת ממים
3-4 ענפים של סלרי שטופים היטב וחתוכים לחצי/ שליש.
-בסיר על אש בינונית-נמוכה מחממים מעט שמן ומאדים את הבצל תוך כדי ערבוב עד שהוא נהיה שקוף.
מוסיפים לו את קוביות תפוחי האדמה, החומוס והסלרי, ומכסים במים חמים, מוסיפים מלח ופלפל.
מבשלים עד שתפוחי האדמה רכים. בשלב זה מסננים את הירקות מהמים (אך שומרים את המים) וטוחנים את הירקות במטחנה ידנית. אחר כך, בהדרגה, מוסיפים בחזרה את המים עד לקבלת המרקם הרצוי, אם צריך מוסיפים עוד מים ותבלינים לפי הטעם.
&nbsp
על אותו עיקרון אפשר להכין מרק כתום-
להשתמש בגזר, בטטה, דלעת, דלורית ולהכין את אותו המרק (במקום החומוס, הבצל ותפוחי האדמה)
לגרסא מושחתת יותר, כשמסננים את הירקות מהמים מוסיפים להם במקום חלב ושמנת מתוקה.
&nbsp
 

TCHM

New member
אם מעולם לא לימדו אותך לבשל...

עצתי...
אל תלמדי ממתכונים כתובים, זה טוב למי שכבר מבין מה צריך לעשות,
תהיה חסרה לך ההדרכה הויזואלית בהכנת כל מתכון והיא החשובה לגביך.
כל הסבר כתוב לא ישווה להדגמה אמיתית.

כנסי ליוטיוב, תקלידי בחיפוש "מרק" למשל, צפי במתכונים בהכנה
אונליין ולמדי שם בשלב ראשון.

בהצלחה
 
המלצה שלי


בהתחלה להיצמד למתכונים ואז לנסות יותר להתפרע ולהוסיף/לשנות דברים במתכון.
&nbsp
ממליצה על המתכונים לבישול של ניקי ב.-מתכונים פשוטים וקלים להכנה והיא גם עונה על שאלות וכמובן גם אנחנו פה.
 
לפחות הכיוון שלך נכון

הרבה מתכונים מכניסים אין ספור חומרי גלם למאכל, שנותן בלילת טעם לא מוגדרת, שאים מעגלים בעזרת שמן ואבקת מרק או סוכר או חמאה נוצר טעם לא מוגדר אבל.... טעים.

אני באופן אישי, אוהב להכניס מעט טעמים אבל שירגישו אותם (הכנסתי גזר, אני מצפה לטעם של גזר דומיננתי או לחילופין למירקם וצבע שלו (תלוי בתבשיל)

לגבי מתכונים, בהחלט מסכים אם tchm תתעלמי ממתכונים כתובים וצפי בyoutube , והכי חשוב להעיז ולנסות, תמיד להכין מנה קטנה, ואם זה מצליח לנסות שוב לפחות פעמים לפני שמזמינים אנשים

ואם יש שאלות אז אנחנו פה בשבילך, שיהיה בהצלחה
 

jen711

New member
יש לי בעיה שאני לא כל כך מצליחה לזהות דברים כמו השפעה

של עוד קצת מלח.
הדבר היחיד שאני יודעת להכין זה בורשט קר ואני אף פעם לא מצליחה לקלוע לתיבול.
אני יודעת שהתיבול לא מדוייק אבל לא יודעת מה חסר.
בסוף קוראת לסבתא לטעום ולתקן והיא אומרת לי "נו, תתטעמי. מה חסר?חומץ?מלח?סוכר?"
לא יודעת מה חסר. יודעת שחסר משהו אבל לא יודעת איך להבין מה.
לא ממש עוזרת לי ככה.
אלא אם כן היא מתקנת את התיבול או אני נכנעת ונשארת עם תיבול לא מדוייק.
 

yair_bar

New member
מנהל
תבקשי ממנה לתקן את התיבול לידך

אחרי כל הוספת מרכיב תערבבי ותטעמי שוב ולאט-לאט תביני מה כל תבלין הוסיף למרק ותוכלי להבין איך הוא "תיקן את הטעם".
&nbsp
&nbsp
 

jen711

New member
ניסיתי אבל חוש הטעם שלי לא מצליח לזהות הבדלים כאלה קטנים

ולזכור אותם
 

jen711

New member
תודה לכולם

אני אנסה את הדברים שכתבתן.
כנראה אנסה לבשל משהו חדש כל שישי/שבת.
בינתיים מצאתי 2 מתכונים שנראים לי פשוטים ואני רוצה לנסות ביום שישי.
בינתיים מאיימת בקלקול קיבה על אנשי הבית
 
את בטוחה?

שני המתכונים לא ממש פשוטים וצריכים תירגול במיוחד עם השיבולת שועל, ובעלי מרכם מלא, וטעמים לא בטוח שכולם אוהבים ....
אולי כדי לך לנסות משהו פחות מורכב, ויותר בעל טעם קונבציונלי, וכך גם תקצרי מחמאות רבות ויתן לך מוטיבציה לעתיד
נניך מרק דלעת חורפי ומחמרה מרוקאית אולי איזה סלט תירס צרפתי
ככה שלב אחד לפני שאת מכינה אינטרפטציה בריאותית למרק החרירה המסורתי.

 

jen711

New member
תאמת דלעת זה משהו שמעולם לא טעמתי

ואני לא יודעת מה זה מחמרה מרוקאי או חרירה.
סלטים לא ממש מעניינים אותי, בעיקר בחורף.
מבחינת המרקם אני אוהבת מרקים סמיכים.
יש לך המלצה למתכון ספציפי שכדאי לי לנסות?
 
מרק דלעת חורפי

1 בצל קצוץ דק
1 כף אבקת קרי צהוב או חוויג' למרק
כף שמן
כפית חמאה
400 גרם דלעת ללא קליפה, רצוי מ2 - 3 סוגי דלועים שונים
2 גזרים קלופים וקצוצים
1 תפוח אדמה גדול קלוף ומחולק לריבועים
אבקת מרק ירקות
מלח פלפל
שמנת לבישות

הכנה
מטגנים את הבצל בשמן עם בקרי / חוויג' למרק
שהבבצל מאבד את צבעו והופך שקוף (אחרי 2 דקות לערך), מוסיפים את הדלעת ונותנים צריבה קלה ומוסיפים את הגזר, תפוח אדמה.
ממלאים מים עד לכמה ס'מ מעל הירקות ומוספים את מרק הירקות (לערך כפית לכל כוס מים) מערבבים מכסים ומביאים לרטיחה, מנמיכים את האש, ומבשלים עד כל הירקות רכים (נעיצת מזלג)
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, וטוחנים את כל הסיפור הנל עם בלנדר מוט, אם אין לך אז מוציאים את הירקות מהנוזל וטוחנים במג'מיקס או כל מטחנה אחרת, ומחזירים.
מוזגים את השמנת לבישול, מבשלים עד לרטיחה, טועמים ומתקנים טעמים.
ובתאבון
 
למעלה