Master Stav
New member
לא בשר ובכול זאת חולק עימכם ..
שני קינוחים ששווה שתכירו לאחרי הבשר הראשון ....לשומרי הכשרות לאחר הארוחה : מלבי פרווה : מאחר ואנו שומרים על כשרות בבית מטעמים מסוימיםשאין לי הרצון להרחיב עליו את היריעה עכשיו הרבה פעמים אחרי ארוחת בשרים ראויה באלי על קינוח מתוק .....חברה טובה הביאה לי רעיון ניסינו בדקנו וחברה ....וולאה איךאומרים בערבית ....סחטין ....זה עושה את העבודה ... החומרים הדרושים למלבי : 12 כוסות מים 1.5 כוס קורנפלור 3 כפית תמצית שושנים( ניתן לרכוש במרכולים ) 12 כפיות סוכר אופן הכנת המלבי: מרתיחים בסיר עמוק 8 כוסות מים עם סוכר בקערה נפרדת ממיסים קורנפלור עם 4 כוסות מים קרים ובאיטיות שופכים את התערובת לסיר תוך כדאי בחישה מהירה וללא הפסקה עד שמתקבלת עיסה סמיכה וחלקה ללא גושים וזאת על אש נמוכה לעוד כ-10דקות . מורידים מהאש ומוסיפים מי שושנים תוך כדאי בחישה מוזגים לצלוחיות אישיות ( אפשר לרכוש חד פעמיות בחנויות המיועדות לכך ) מחכים שיתקרר ומעבירים למקרר למשך יום שלם. החומרים הדרושים לסירופ: 1.5 כוס סוכר חום 1.5 כוס מים 1 כוס תמצית ביתית של מיץ רימונים ( כבר לימדתי איך להכין ) כפית תמצית מי שושנים אופן הכנת הסירופ: בסיר קטן נערבב הכל ונבשל עד שהסוכר נמס לחלוטין נוסיף עוד מי שושנים או גרנדין על פי הטעם הרצוי לנו ** זהירותהגרנדין מסמיך את הסירופ** אחרי הארוחה .....ניתן להוציא את המלבימהמקרר .... להניח ליד קערית עם פתיתי קוקוס , שיבריאגוזים ובוטנים וקערית עם הרוטב האדום המתוק שהכנו ... איך אומרים בערבית צחה ....א........מחייה. השני לאלו שלא שומרים ויכולים לחטאו גם בבית : קונפליקט בלהבות : חברה טובה רצתה להרשים את החם והחמותשלה .... היא פנתה אלי להרכיב משהו שיהיה שונהלחלוטין מכול מה שהחמות מכירה .... והחמות איך אורים בשלנית משופרא דהשופרא .... שברתי את הראש לא מעט ולבסוף הלכתי עלקינוח מיוחד שמשלב טעמים ריחות ו....מראה העשייה מעט מורכבת אבל התוצאה שווהובגדול .... החומריםהדרושים לכ12 מנות : לעיקר המנה : 2 קופסאות משמשים משומרים בחצאים 1 קילו גלידת וניל חצי כפית ציפורן לרוטב על הצלחת: 2 חפיסות שוקולד מריר כוס רום חצי כוס גרנדין ביתי ( רכז רימונים ) לבלילת הטמפורה 150 גרם קמח 1 כוס מי סודה קרים מאוד (כוס רגילה לא ספל) 1 כפית מלח 1 חלמון ביצה או ביצה שלמה אופן ההכנה: בשלב הראשון נכין את העיקר של המנה..... נפזר על הגלידה את תבלין הציפורן וניצורממנה כדורים קטנים את הכדורים "נכלא" בתוך 2חצאי משמשים ונניח במקפיא לכ-6 שעות אנחנו צריכים את כדורי המשמש הממולאיםשלנו קפואים למהדרין כ15 דקות לפני הגשת המנה לשולחן נכין את בלילת הטמפורה: נערבב את חומרי הבלילה בקערה זהירות לאלבחוש יותר מידי, אנחנו צריכים את הבלילה עם מעט גושים ולא חלקה לגמרי, עשינו ? מעמידים בצד למספר דקות בנתיים נמיס בסיר את שוקולד המריר ( סיר קטן בתוך סיר גדול עם מים רותחים ) וניצק על כול צלחת הגשה עיגול גרנדיןביתי ועיגול שוקולד ..... עכשיו הגיע הזמן לטיגון הכדורים שלנו,נוציא אותם מהמקפיא נטבול בבלילת הטמפורה ננער משיירים ובמחבת עם שמן עמוק שהכנווחיממנו מראש נכניס כול פעם מספר כדורים ונטגן עד שהציפוי יהפך לזהוב ופריך .... את הכדורים נוציא עם כף מחוררת ( אנימניח בדרך כלל על נייר סופג כדי להיפתר מעודפי שמן ) כול 3 כדורים ימצאו את דרכם אל צלחתהגשה נמזוג מעט רום על הכדורים ..... נצית עם גפרור ארוך ונגיש .....קונפליקט בלהבות .....
שני קינוחים ששווה שתכירו לאחרי הבשר הראשון ....לשומרי הכשרות לאחר הארוחה : מלבי פרווה : מאחר ואנו שומרים על כשרות בבית מטעמים מסוימיםשאין לי הרצון להרחיב עליו את היריעה עכשיו הרבה פעמים אחרי ארוחת בשרים ראויה באלי על קינוח מתוק .....חברה טובה הביאה לי רעיון ניסינו בדקנו וחברה ....וולאה איךאומרים בערבית ....סחטין ....זה עושה את העבודה ... החומרים הדרושים למלבי : 12 כוסות מים 1.5 כוס קורנפלור 3 כפית תמצית שושנים( ניתן לרכוש במרכולים ) 12 כפיות סוכר אופן הכנת המלבי: מרתיחים בסיר עמוק 8 כוסות מים עם סוכר בקערה נפרדת ממיסים קורנפלור עם 4 כוסות מים קרים ובאיטיות שופכים את התערובת לסיר תוך כדאי בחישה מהירה וללא הפסקה עד שמתקבלת עיסה סמיכה וחלקה ללא גושים וזאת על אש נמוכה לעוד כ-10דקות . מורידים מהאש ומוסיפים מי שושנים תוך כדאי בחישה מוזגים לצלוחיות אישיות ( אפשר לרכוש חד פעמיות בחנויות המיועדות לכך ) מחכים שיתקרר ומעבירים למקרר למשך יום שלם. החומרים הדרושים לסירופ: 1.5 כוס סוכר חום 1.5 כוס מים 1 כוס תמצית ביתית של מיץ רימונים ( כבר לימדתי איך להכין ) כפית תמצית מי שושנים אופן הכנת הסירופ: בסיר קטן נערבב הכל ונבשל עד שהסוכר נמס לחלוטין נוסיף עוד מי שושנים או גרנדין על פי הטעם הרצוי לנו ** זהירותהגרנדין מסמיך את הסירופ** אחרי הארוחה .....ניתן להוציא את המלבימהמקרר .... להניח ליד קערית עם פתיתי קוקוס , שיבריאגוזים ובוטנים וקערית עם הרוטב האדום המתוק שהכנו ... איך אומרים בערבית צחה ....א........מחייה. השני לאלו שלא שומרים ויכולים לחטאו גם בבית : קונפליקט בלהבות : חברה טובה רצתה להרשים את החם והחמותשלה .... היא פנתה אלי להרכיב משהו שיהיה שונהלחלוטין מכול מה שהחמות מכירה .... והחמות איך אורים בשלנית משופרא דהשופרא .... שברתי את הראש לא מעט ולבסוף הלכתי עלקינוח מיוחד שמשלב טעמים ריחות ו....מראה העשייה מעט מורכבת אבל התוצאה שווהובגדול .... החומריםהדרושים לכ12 מנות : לעיקר המנה : 2 קופסאות משמשים משומרים בחצאים 1 קילו גלידת וניל חצי כפית ציפורן לרוטב על הצלחת: 2 חפיסות שוקולד מריר כוס רום חצי כוס גרנדין ביתי ( רכז רימונים ) לבלילת הטמפורה 150 גרם קמח 1 כוס מי סודה קרים מאוד (כוס רגילה לא ספל) 1 כפית מלח 1 חלמון ביצה או ביצה שלמה אופן ההכנה: בשלב הראשון נכין את העיקר של המנה..... נפזר על הגלידה את תבלין הציפורן וניצורממנה כדורים קטנים את הכדורים "נכלא" בתוך 2חצאי משמשים ונניח במקפיא לכ-6 שעות אנחנו צריכים את כדורי המשמש הממולאיםשלנו קפואים למהדרין כ15 דקות לפני הגשת המנה לשולחן נכין את בלילת הטמפורה: נערבב את חומרי הבלילה בקערה זהירות לאלבחוש יותר מידי, אנחנו צריכים את הבלילה עם מעט גושים ולא חלקה לגמרי, עשינו ? מעמידים בצד למספר דקות בנתיים נמיס בסיר את שוקולד המריר ( סיר קטן בתוך סיר גדול עם מים רותחים ) וניצק על כול צלחת הגשה עיגול גרנדיןביתי ועיגול שוקולד ..... עכשיו הגיע הזמן לטיגון הכדורים שלנו,נוציא אותם מהמקפיא נטבול בבלילת הטמפורה ננער משיירים ובמחבת עם שמן עמוק שהכנווחיממנו מראש נכניס כול פעם מספר כדורים ונטגן עד שהציפוי יהפך לזהוב ופריך .... את הכדורים נוציא עם כף מחוררת ( אנימניח בדרך כלל על נייר סופג כדי להיפתר מעודפי שמן ) כול 3 כדורים ימצאו את דרכם אל צלחתהגשה נמזוג מעט רום על הכדורים ..... נצית עם גפרור ארוך ונגיש .....קונפליקט בלהבות .....