לא בשר ובכול זאת חולק עימכם ..

Master Stav

New member
לא בשר ובכול זאת חולק עימכם ..

שני קינוחים ששווה שתכירו לאחרי הבשר הראשון ....לשומרי הכשרות לאחר הארוחה : מלבי פרווה : מאחר ואנו שומרים על כשרות בבית מטעמים מסוימיםשאין לי הרצון להרחיב עליו את היריעה עכשיו הרבה פעמים אחרי ארוחת בשרים ראויה באלי על קינוח מתוק .....חברה טובה הביאה לי רעיון ניסינו בדקנו וחברה ....וולאה איךאומרים בערבית ....סחטין ....זה עושה את העבודה ... החומרים הדרושים למלבי : 12 כוסות מים 1.5 כוס קורנפלור 3 כפית תמצית שושנים( ניתן לרכוש במרכולים ) 12 כפיות סוכר אופן הכנת המלבי: מרתיחים בסיר עמוק 8 כוסות מים עם סוכר בקערה נפרדת ממיסים קורנפלור עם 4 כוסות מים קרים ובאיטיות שופכים את התערובת לסיר תוך כדאי בחישה מהירה וללא הפסקה עד שמתקבלת עיסה סמיכה וחלקה ללא גושים וזאת על אש נמוכה לעוד כ-10דקות . מורידים מהאש ומוסיפים מי שושנים תוך כדאי בחישה מוזגים לצלוחיות אישיות ( אפשר לרכוש חד פעמיות בחנויות המיועדות לכך ) מחכים שיתקרר ומעבירים למקרר למשך יום שלם. החומרים הדרושים לסירופ: 1.5 כוס סוכר חום 1.5 כוס מים 1 כוס תמצית ביתית של מיץ רימונים ( כבר לימדתי איך להכין ) כפית תמצית מי שושנים אופן הכנת הסירופ: בסיר קטן נערבב הכל ונבשל עד שהסוכר נמס לחלוטין נוסיף עוד מי שושנים או גרנדין על פי הטעם הרצוי לנו ** זהירותהגרנדין מסמיך את הסירופ** אחרי הארוחה .....ניתן להוציא את המלבימהמקרר .... להניח ליד קערית עם פתיתי קוקוס , שיבריאגוזים ובוטנים וקערית עם הרוטב האדום המתוק שהכנו ... איך אומרים בערבית צחה ....א........מחייה. השני לאלו שלא שומרים ויכולים לחטאו גם בבית : קונפליקט בלהבות : חברה טובה רצתה להרשים את החם והחמותשלה .... היא פנתה אלי להרכיב משהו שיהיה שונהלחלוטין מכול מה שהחמות מכירה .... והחמות איך אורים בשלנית משופרא דהשופרא .... שברתי את הראש לא מעט ולבסוף הלכתי עלקינוח מיוחד שמשלב טעמים ריחות ו....מראה העשייה מעט מורכבת אבל התוצאה שווהובגדול .... החומריםהדרושים לכ12 מנות : לעיקר המנה : 2 קופסאות משמשים משומרים בחצאים 1 קילו גלידת וניל חצי כפית ציפורן לרוטב על הצלחת: 2 חפיסות שוקולד מריר כוס רום חצי כוס גרנדין ביתי ( רכז רימונים ) לבלילת הטמפורה 150 גרם קמח 1 כוס מי סודה קרים מאוד (כוס רגילה לא ספל) 1 כפית מלח 1 חלמון ביצה או ביצה שלמה אופן ההכנה: בשלב הראשון נכין את העיקר של המנה..... נפזר על הגלידה את תבלין הציפורן וניצורממנה כדורים קטנים את הכדורים "נכלא" בתוך 2חצאי משמשים ונניח במקפיא לכ-6 שעות אנחנו צריכים את כדורי המשמש הממולאיםשלנו קפואים למהדרין כ15 דקות לפני הגשת המנה לשולחן נכין את בלילת הטמפורה: נערבב את חומרי הבלילה בקערה זהירות לאלבחוש יותר מידי, אנחנו צריכים את הבלילה עם מעט גושים ולא חלקה לגמרי, עשינו ? מעמידים בצד למספר דקות בנתיים נמיס בסיר את שוקולד המריר ( סיר קטן בתוך סיר גדול עם מים רותחים ) וניצק על כול צלחת הגשה עיגול גרנדיןביתי ועיגול שוקולד ..... עכשיו הגיע הזמן לטיגון הכדורים שלנו,נוציא אותם מהמקפיא נטבול בבלילת הטמפורה ננער משיירים ובמחבת עם שמן עמוק שהכנווחיממנו מראש נכניס כול פעם מספר כדורים ונטגן עד שהציפוי יהפך לזהוב ופריך .... את הכדורים נוציא עם כף מחוררת ( אנימניח בדרך כלל על נייר סופג כדי להיפתר מעודפי שמן ) כול 3 כדורים ימצאו את דרכם אל צלחתהגשה נמזוג מעט רום על הכדורים ..... נצית עם גפרור ארוך ונגיש .....קונפליקט בלהבות .....
 

bigjack

New member
../images/Emo45.gif קינוח קל ומתאים לכל אירוח

גם אני מכין מלבי די הרבה בגרסה החלבית. אפשר גם להכין כמו קרם ברולה עם סוכר שרוף בברנר למעלה.
 

ענתי42

New member
מלבי יש הפשרויות

אני מכינה מלבי כאשר אני רוצה פרווה עם מים וחלב קוקוס או מים ושמנת צימחית
 

pirge

New member
מלבי תפוזים על מצע סירופ שוקולד מריר-פרווה

מלבי תפוזים על מצע שוקולד מריר מאת:פירגה איך אני אפנק את בעלי בצ'יק צ'אק כשבא לו משהו מתוק ויש לו סכרת? ככה: (המתכון מובא במתכונת רגילה ולא עם תחליפי סוכר) שמים בסיר קטן: 2\1 1 כוסות מיץ תפוזים 2\1 כוס שמנת מתוקה ריץ' כפית ליקר תפוזים 3 כפות סוכר (המתיקות לפי טעם אישי שלכם) לבשל עד לסף רתיחה. ממש לפני הרתיחה מוסיפים בבחישה מתמדת: 4\1 כוס מיץ תפוזים מעורבבים היטב עם 2 כפות מלאות/גדושות קורנפלור -לערבב עד שאין גושים. ממשיכים לבחוש כל הזמן עד שיסמיך ואין גושים ברגע שמסמיך סוגרים להבה מיד יוצקים (לא מחכים אחרת המלבי יתקשה) לצלוחיות הגשה לחמם שוקולד מריר עם מעט שמנת מתוקה ומעט ליקר תפוזים . לצקת את השוקולד המומס על צלחת הגשה ומעל את המלבי תפוזים מקושט בסירופ מייפל ובקליפת תפוזים מגוררת עדין . תהנו
 

sjarjar

New member
אחרי בשר יש קינוח אחד בלבד שבא בחשבון

פרפה שוקולד מריר. הצלחתי לרקוח את פרפה השוקולד המושלם: חזק בשוקולד, מריר מאד, מתוק במינימום - כזה שחיפשתי הרבה זמן כקינוח המושלם לארוחת בשרים. לא משהו עדין ועתיר שומן כמו מרקיז או קטן כמו טראפלס. כזה שצריך להגיש עם כוס מים קרים ליד, כי קשה לאכול ממנו יותר מ-2-3 כפיות רצוף. אז ככה: 200 גרם שוקולד מריר משובח (לפחות 53% מוצקי קקאו) 1/3 כוס יין פורט (אם אין אפשר להשתמש בתחליף: יין קידוש. כן כן, אפילו יין הפטישים יסכין לדבר. אפשר לחזק בכף או שתיים ברנדי. לא להחליף בליקרים למיניהם, הטעם של הפורט תורם לחספוס ומשלים את הטעם של הפרפה הזה) 1 כף קפה מגורען טוב, או ספלון אספרסו קצר מוכן 250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה לקצפת 32% 1/2 כפית תמצית וניל טובה 1 כף סוכר 2 חלבונים 1/3 כפית מלח 3 כפות סוכר 2 כפות פולי קקאו מרים גרוסים (משיגים בחנויות תבלינים) 1/2 כפית בהרט (אם אין - תקנו. ואם בכל זאת אין אז רבע כפית פלפל אנגלי טחון ורבע כפית קינמון יהוו תחליף די טוב). בקערה מעל אדים ממיסים 170 גרם מהשוקולד. כשהשוקולד מתרכך מערבבים היטב ומסירים מהחום. מוסיפים את הפורט והקפה ומערבבים היטב. מצננים לטמפ´ החדר. מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם הוניל וכף סוכר לקצפת יציבה. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד והיין. לא לערבב יותר מידי, רק עד יצירת איחוד ראשוני. שומרים בפריזר עד לסיום ההכנה. מקציפים את החלבונים עם המלח. כשמתחיל להווצר קצף מוסיפים אחת אחרי השניה את 3 כפות הסוכר. מקציפים לקצף בינוני. טעם הקצף צריך להיות מתקתק וקצת מלוח. מקפלים לתערובת הקצפת והשוקולד. בעזרת סכין קוצצים את 30 גרם השוקולד שהושאר. מוסיפים לקיצוץ את פתיתי פולי הקקאו המרים והבהרט. מקפלים בעדינות במספר תנועות ארוכות. מעבירים לקופסא ומקפיאים.
 

pirge

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo59.gifמסכימה ע"י המלבי תפוזים שלי../images/Emo3.gif

 
למעלה