לא האח שלי...

לא האח שלי...

משהו שכתבתי לפני חודשיים לאיזה עיתון איזורי. אני חושב שגם לכם יש דעה בנושא. ביום ראשון האחרון עת רוב האוכלוסייה בארץ ישבה מרותקת אל מול מסכי הטלויזיה, מצאתי את עצמי בדרך למקום אחר, בדרך למחאה חברתית-תרבותית, פלצנית יש מי שיגיד. שיגיד. שכן לא שבאמת יש לי משהו ספציפי נגד "האח הגדול", פרט לעבודה שלא מצאתי שום דבר שמסקרן ומגרד את בלוטת החשק שלי לצפות באנשים סגורים ומשועממים משהו, המחאה היא רחבה יותר, אפשר לומר כוללנית. נראה שמבלי שהאזרח הקטן שם לב, כמו בהשתלטות שמתוכננת היטב, הצליחה תרבות הריאלטי להטריף את ההמון, למגנט אותו, להפנט אותו כליל. מבלי שאף אחד התכוון כל ערב הציבור נשאב אל תחרות מסוג אחר, מי ישרוד, מי ירקוד, מי יעלה לגמר ביפה והנד, במי אשתו תבגוד, עם המבט המחויך חסר כל טעם, מותיר את הצופה נבוך, חסרי כבוד. היו מי שחזו את הימים הקשים האלה, ימים שהתרבות שלנו, לב העשייה והמקור לבידור והפקה ישראלית מבוזבזים על תחרויות שרק הולכות ומשתכללות, והצופה הנלהב במקום לעמוד על דעתו, נשאב למניפולציות וספק תככים ומזימות לא לו. בספרו של ג'ורג' אוראוול "1984", שנכתב למעשה לפני שנת 1950, אנו עדים לתחושה ולפחד מן העתיד, מימים בהם הטלסקרין (הקופסה הזאת שנמצאת תמיד במרכז הסלון) פשוט צופה בנו ושולטת רגשית בבני האדם, עולם שאין בו מקום לאישיות ולפרט, וישנו רצון עז בין גבר ואישה למצוא את הייחוד ואת הזכות לחשיבה חופשית אבסולטית. שכן לא חייבים ללכת רחוק מדי ואפשר לראות שגם במחוזותינו היה מי שצפה וחשש מאותה שליטה ארורה וכאוס שעתידה להביא אותה קופסה, מאיר אריאל זצ"ל כתב בתקליטו הנבואי "רישומי פחם" בשנת 1993 את השיר "חיית הברזל" ושם הוא מגדיל לתאר: "קרניים שולטות רחוק, עיניים בכל מקום, פה לא מפסיק ללהג אומר מה לרצות, מה לחשוב, מה להיות, מה לעשות ואיך להתנהג והמונים המונים חצי אוטומטים הלומי פטישוני כסף סמויים אצים רצים מפוקדי ריצודים מהבהבים..." המחשבה הזאת שאנחנו בשליטה ויכולים לבחור מה לראות ומה לעשות היא נכונה, כל עוד אנחנו מסגולים לעשות סינון, לאו דווקא לטעמי או לטעמו של האחר, אבל כל אחד חייב להפנים שההיסחפות הזו, ההתמכרות הזאת יש לה השלכות ותוצאות שיכולות להפוך להרסניות. בסופו של יום אנחנו אלו שקובעים איך תראה התרבות שלנו ועל מה אנחנו רוצים שהילדים שלנו יגדלו. אלו שיושבים ומחליטים מה לשדר, לוקחים את הצופה כמובן מאליו, מכוונים הכי הנמוך, הכי צהוב, וככל שאנחנו נשתף עם זה פעולה זה רק ילך וחריף. הביקורת העצמית של הצופה היא זו שתביא לגיוון ולהשקעה גדולה יותר ואולי תפסיק לאלתר את הזלזול המתמשך שזולל את זמנכם ואת כספכם בהצבעות סלולריות חסרות תכלית. וכן ברור לכל שקשה להיגמל, ושלא פשוט לא לצפות כשזה הנושא לשיחה בכל מקום, אבל זה אפשרי, אם תהיו קשים עם עצמכם, אם נבין את מהות העניין ולא נתפשר זה יתפוס את כולנו, זה מדבק.

משמרותי

New member
צודק מאד../images/Emo11.gif

אתה יודע,מהיכן זה נובע כל החרטא הזאת כסף,כסף,ועוד פעם כסף!!!!!!!!!!!! ולעזאזל הערכים,החינוך לערכים,התרבות והחינוך לתרבות לעם תמיד היה יותר קל לסגוד לעגל הזהב וזה,ה"תרבות" הזאת היא עגל הזהב של ימינו... ואת תוצאתיה אנחנו רואים אצל השלטון שהעם בחר:מוישה "ה(א)נס",אהוד הצדיק1,אהוד ה"גיבור",אברהם"שומר הקופה",ביבי"המלך",ועוד היד נטויה... נ.ב. שכחתי את לימור "שומרת התרבות" ה"צדקת" ומה לעשות שהעם אוהב ל"הסתמם" מהחומרים האלה דווקא?

מסכים עם רב מה שכתבת...

בקשר לחלק האחרון - לדעתי זה כן קל להגמל, הבעיה הקשה היא להעז לעשות זאת.

להגמל זה סיפור אחר

קל או קשה - זה כבר עניין של הפרט כי כשאתה בתוך משהו, שמהווה חלק מההרגלים שלך, וזה נכון לגבי כל דבר, אזי לצאת ממנו - יש מי שקל לו יותר ויש מי שבמאמצים רבים. אני באופן אישי - מנרטל את עצמי מאפשרות שכזאת עדי כדי כך - כאשר אני מגיע למקום בו יושבים ורואים את הריאלטי - אני מפנה את הגב למסך או פשוט מתעסק בדבר אחר. פשוט מבטל את האופציה כליל. אני יושב בדירה ולא מדליק את הטלויזיה כי לרוב זה מה שהיא מציעה - ואני יודע כן להעריך תכנים שהם איכותיים ומשוקעיים יותר, רגשיים יותר.

מי משפיע ראשון הגוף או הנפש

כלומר האם באמת נפש בריאה בגוף בריא או אולי דווקא קודם כל בדיוק ההיפך. ומכאן גם האם התרבות המתהווה מכוונת לעצב את פני החברה, או אולי זאת היא החברה שבאותו רגע נתון מכוונת את התהוותה של אותה תרבות מסויימת.

דקל נור

New member
מסכים עם כל מה שנכתב

אבל יש אור בקצה המנהרה וזה לא הקטר. אנחנו עם שממצא דברים מהר מאד לא תמיד לטובה רק, לפני כעשור ערוץ 2 המהולל הטריף את המדינה בכל מיני תכנים ירודים וחלשים שהלכו ונמוגו מבלי שנסים לב אפילו ,אז גם לזה אני מאמין שיהיה סוף . אני אישית לא צופה במכשיר השחור הזה וגם אין לי כבלים כך אני חוסך מעצמי עגמת נפש מיותרת בצפיה באנשים מתבזים. לגבי ילדי אני מחליט מה יראו ומה לא עלידי בחירת קלטות\דיסקים. משתדל לחשוף אותם לתכנים חיוביים. ואני גם בעד הצבעה ברגלים במקרה הזה גם בידיים. הזכרת לי שמזמן לא שוחחתי עם אחי הגדול. שאו ברכה

בני אתה חריף כרגיל. ובכן..............

אני מקווה שמה שכתבת הובן עד תומו ע"י החברים. אני את ערוץ "האח הגדול" הזמנתי. אני צופה בו שעות. חברים, מהפכת הריאליטי איננה מהפיכה של בידור בלבד. רחוק מזה ועמוק עמוק עמוק עמוק עמוק מזה. יש כאן שינוי מהותי בחוקיות החברתית האנושית ואנחנו בעיצומו של תהליך שהתחיל לפני יותר מ-10 שנים. אני זוכר את עצמי יושב מול הערוץ האיטלקי, רואה "גראנדה פראטלו" (האח הגדול הראשון) ולא מבין מילה, אבל צופה בזה שעות. זה היה לפני משהו כמו 12 שנה. מיד הבנתי שמשהו קרה כאן, משהו שלא יכול ללכת אחורה. הייתי מציע לחברים היקרים לא ללכת ראש עם התופעה הזו. האמת שזו איננה תופעה. זמינות המידע הרב חושי כמעט בכל רגע וכמעט בכל מקום זו חוקיות חברתית חדשה שלאט לאט תזלוג ותהיה רלוונטית לכל תחומי החיים שלנו: רפואה, חוק ומשפט, יחסי עבודה, חינוך, סקס, המבנה המשפחתי. זה שזה גם בידור?..... אני קרוע על מנחם בן. הוא מזכיר לי את בני. וגם, את עצמי. יותר מפנינה טורנה.

דקל נור

New member
ללכת ראש ????

מה פתאום.אני מאד בעד במיוחד כשהבוס שלי צופה בזה שעות במהלך העבודה וגם מספק לנו ניתוחים ופרשנויות לא פחות מהרב שלי על מחלוקת בגמרא. דעתי היא שזה לא הוגן לתת לאדם את כל הכלים להכנס למצבים קיצוניים ועוד לצלם אותו במיוחד ברגעים אינטימיים ורגעי שבירה . פעם הלכת למכולת קנית מעדן ואז הייתה לך בחירה לאחר ניסיון, היום שעתיים לפני הקניות שוטפים אותך במה טוב ומה לא, מה כדי ומה לא . התרופות שרקח הרמב"ם היו ללא כל שיקול כלכלי ואני חושב שלא היה אינטרס מסוים אלה לתת מזור לאנשים. החברה שלנו הולכת וניבנת על פי שיקולים ואינטרסים והתקצורת מובילה בראש ,וברגע שהפסקנו לראות את שחק אותה ישר דחפו לנו את המעגל של שילון וגם כשבענו מזה הפציצו אותנו בתוכניות תחקיר ואז הגיע הנולד לרקוד עם כוכבים נופלים לרגלי האח הגדול שמנסים הישרדות בכל מחיר וכו וכו וכו וכו "על יד הנגלה סתומה חדשה" כמו שכבר אמרתי המיצוי הוא מהיר אבל היותר נמוך עוד לפנינו. אם הצפייה בזה עושה לך טוב אז אני מאושר בשבילך הנאות בחיים זה לדעת להנות ממה שעושה לאחרים טוב לפחות לפי מה שהבנתי הכסף הולך לתרומה שזה יפה מאד בעיניי !! בהצלחה לכל המתמודדים.

משמרותי

New member
זה שילוב של החוסר איזון

אחד משפיע על השני, כמו שהשני משפיע על האחד. בני, זוכר את דיוננו בשאלה מה היה קודם,הביצה או התרנגולת?ואח"כ המפעל קרס? זה אותו הדבר

hillaye260594

New member
דעתי

אני חושבת שרוב מה שכתבת נכון, וזה חשוב שמיידעים אנשים מה שקורה אלצם במוח, אבל אם מה שעושה טוב לאנשים זה לצפות בריאליטי, אז כך עליהם לעשות.

משמרותי

New member
הם רק חושבים שזה עושה להם טוב

זה מטמטם אותם יותר,וממכר אותם לשטויות,מבלי שהם ירגישו,וגם משנה אותם כי הם נחשפים להתנהגויות לא ראויות ,ובקיצור אנטי חינוך וקידוש כל מה שמאיר התנגד לו ביחסים בין בני-אדם.

hillaye260594

New member
ובכן

יכול להיות, אז אם כך, מדוע טלוויזיה הוא מהמוצרים הנמכרים ביותר בעולם? מדוע יש לטלוויזיה תעשיה משל עצמה?

משמרותי

New member
על זה אפשר "להרביץ" טיזה שלמה

אישית אני מחזיק טלוויזיה בשביל לצפות בשידורים חיים בספורט,סרטים,מוזיקה,סדרות מעניינות,סדרות דוקומנטריות,ותכניות העשרה בערוץ 8 ונשיונל ג'יאוגרפיק...והכל במינון הראוי.

האח הגדול VIP

דווקא תופעה מעניינת. כי אם באים לשם אנשים כמו קורין אלאל ומנחם בן, אז יש להם רצון להגיד משהו ואם זו המדיה להמונים של היום אז למה לא לנצל את זה לאמירה כלשהי. ואני באמת חושבת שיצר המציצנות האנושי אומנם עובד כאן חזק והמפיקים יודעים את זה וזו כנראה המשכה של ההתפתחות האנושית. אישית אני משועשעת מהתוכנית ולא רואה אותה כלל...רק מה שנשקף לי מהפרומואים מהווה לי בדיחות גיחוך חביבות...והכי נחמד שעכשיו אפשר לספר לכם שתרצה, האמא החביבה שלי התקבלה לתוכנית!! והיתה אמורה להשתתף אך בסוף עקב בעיה תכנית היא החליטה לוותר. תארו לכם שעכשיו היא היתה שם...פשוט אחלה בדיחה.

משמרותי

New member
טוב שלא נכנסה

להבנתי,ולדעתי אין ההשתתפות בדבר הזה מוסיפה כבוד למשתתף....בודאי שלא למאיר,האיס שממש,ממש סולד וסלד מדברים שכאלו. הרבה יותר מכובד לסרב אלא,כמו שכתבו בכמה מקומות,ההחזר הכספי,מזיז הצידה כל דבר אחר

yossnet1

New member
טוב מאוד שלא נכנסה

מנת המשכל הממוצעת שם נמוכה עד כאב, וזה עוד אחרי שמנחם בן עושה מאמץ להרים אותה מהקרשים.

למעלה