לא הביישן למד - יש לי עוד שאלות

גם למבי

New member
לא הביישן למד - יש לי עוד שאלות

הי לכולן, קראתי בספר של מיי גוסקין (אני כ"כ נהנית ממנו) שיש אפשרות לתפירה אחרי קיסרי - כפולה או רגילה, וכן הבנתי שלתפירה רגילה סיכויים גדולים יותר להפתח. מה אתן יודעות על סטנדרט התפירה בארץ? אני עכשיו מנסה לברר איך תפרו אותי (אבקש מחר את פרוטוקול הנתוח). מה אתן יודעות בכלל על הנושא? תודה וחג שמח!!! דנה
 

debby12

New member
מנהל
אני יודעת שיש תפר תת עורי ויש סיכות

וששאלו שתי שיטות שונות - יש מישהי בפורום סמוך שתמיד ממליצה בחום על תפר תת עורי כשיטה העדיפה/פחות מכאיבה מ"סיכות" המקובל יותר. לה ביצעו תת עורי בתל השומר על פי בקשתה (הרופא היה חבר שלהם). אבל אין לי מושג מה משני הדברים זה שיטה כפולה ומה רגילה - או שמא שניהם ביחד זה ה"כפולה" המדוברת.
 

כרמית מ.

New member
יש מה שנקרא (גם בחו"ל)

שיטת משגב לדך, ויש את השיטה הרגילה. לא בטוחה אם הכוונה היא לזה - שיטת משגב לדך תופרת בבת אחת כמה שכבות. היא נחשבה ללהיט כי הסתבר שההחלמה יותר מהירה איתה, אבל לפי מה ששמעתי (לא הצלחתי למצוא סימוכין), היא באמת מועדת יותר לפתיחה. בארץ, רוב בתי החולים לא אימצו אותה, מלבד, כמובן, משגב לדך ז"ל ואולי לניאדו. בכל מקרה, זו לא סיבה להמנע מלנל"ק (בניגוד לחתך אורכי או בצורת T שמעלים את הסיכון לקרע בצורה מאד משמעותית, ובהם צריך בהחלט לשקול את הנושא בזהירות רבה. אבל הם נדירים למדי, במיוחד בניתוחים מתוכננים. בחירום, לפעמים עושים אותם כי הם פשוטים וזריזים יותר. עדיין לא שכיח).
 
שאלתי פעם את ד"ר בר (ביואל)

על שיטת משגב לדך, והוא אמר שאין דבר כזה. (עיצבנותי
)
 

כרמית מ.

New member
שיעשה חיפוש בגוגל

חוץ מהמון אתרים בגרמנית וכד' יש גם את אלו (נבחרו אקראית למדי) 1 3?id=3 target=_blank>2 3 אפשר לא לאהוב אותה, אבל להתעלם מקיומה???
 

כרמית מ.

New member
הקישורים הסתבכו

אבל חיפוש על misgav ladach או misgav ledach מעלים הרבה מאד קישורים, כולל למחקרים, כולל לאתרים מקצועיים (חלקם מוגני סיסמא). לא ככה נראה חיפוש על משהו שלא קיים (אה, וההתייחסות היא ל-METHOD, לא לבי"ח. העדפתי לא לכלול בחיפוש כי נקרא קצת שונה בכל מיני מקומות).
 
עניתי לו משהו כמו "לפחות תחפש"

הוא נעלב וענה לי לא יפה. אח... כשהייתי צעירה ועם פה גדול
 

גם למבי

New member
כמה הערות אני מקבלת מרופאים על כך

שאני עדיין מניקה. גל בן 3 כמעט. הגניקולוג שלי אמר לי להפסיק. שאלתי למה והוא אמר: זה עושה בעיות. איזה? שאלתי והוא גמגם ואז אמר: טוב, במקרה שלך זה כנראה בסדר. וזה אחרי שרופאת קופ"ח אמרה לי: בשביל מה?!?!?! זה רק פינוק. שאלתי למה פינוק לא חשוב והיא ככה עיקמה את הפרצוף. (וזה בלי שאמרתי לה שמחקרים מראים על תרומה תזונתית של חלב בהנקה מעל גיל שנה)
 
רק רופאים? ומה עם פסיכולוגים?

יש לי חברה טובה פה שהיא בערך בגיל של ההורים שלי. היא פסיכולוגית קלינית בעברה, וכמובן שעל כל דבר יש לה מה להגיד
ברור כמובן שהנקה גורמת לילד תלותי וצמוד-אמא, מפריעה להתנתקות הטבעית של ילד מהוריו, ושלא נדבר על מה שזה עושה לתסביך אדיפוס
 

גם למבי

New member
ולאמא של עמית יש חברה

שהיא אחות טיפת חלב. אחרי הלידה היא התקשרה ואמרה לי שאחרי כל הנקה אני צריכה לטפטף לפה של התינוק צמר גפן עם מיים לשטוף את החלב
וכמובן שהיה לה מה להעיר כשהמשכתי עם ההנקה אחרי שנה. אגב, את בתה היא עודדה להפסיק להניק בגיל כמה חודשים כדי... שתוכל לשמור על התינוקת עם בקבוקים
לא קשור אבל הייתי חייבת לספר
 

swann

New member
הרופא שלי נזף בי בזמנו

שהנקה אחרי גיל שנה לא נותנת כלום לתינוק וזה רק אגואיזם של האם המניקה. מצד שני רופא הילדים של מאיה היה מאוד מרוצה מההנקה הממושכת (נגמלה בעצמה בגיל שנתיים).
 

debby12

New member
מנהל
../images/Emo31.gif של תגובה רופאית....

אף אחד לא יודע הכל, אבל מכל איש מקצוע בתחום אחר הייתי מצפה שיאמר משהו כמו "מעולם לא שמעתי על זה". אבל להניח שאם לא שמעת על דבר כזה זה אומר בהכרח זה "שאין דבר כזה"... נו שוין, זה מאפיין אנשים שעלה להם ה____ לראש ופשוט לא מקצועי.
 
למעלה