לא הבנתי איך זה מתנהל

brigal

New member
לא הבנתי איך זה מתנהל

בוקר טוב, לא ברור לי כל-כך איך התרומות פה מתנהלות. האם יש תחלופה של בגדים ודברים ביניהם לשימושכם האישי או שהכל מועבר למרכזי תרומה? תודה
 

jole

New member
גם וגם

חלק מהאנשים בפורום הם רכזים אזוריים ורכזי משפחות ודואגים להעביר דברים אל משפחות להן הם דואגים. חלק מהאנשים שאיתנו הם כאלה שהבינו שלהיות יען לא תורם לאף אחד וידעו לקום ולומר- אני צריך. פשוט, נקי ואמיתי. ודברים שהם צריכים הם דואגים להעביר בעצמם או בעזרתנו. הכל מתואם עם הרכזים האזוריים ומנותב לפי הצורך.
 

jole

New member
החשוב הוא לעשות את ההבחנה

האם אני פונה לפורום מפני שאני באמת צריך, ואין ידי משגת או שפשוט מצאתי לי איזה "פרייר" שיכול להשיג לי דברים בלי כסף. ולצערי היו לנו גם כאלה שניצלו את הפורום לתועלתם האישית, והם מוכרים לנו. ואין לנו אלא לסמוך על היושר והאמת הפנימית של מי שפונה אלינו. וכשמתגלים שרלטנים אנו רושמים לפנינו, אבל ממשיכים באותו המרץ קדימה. לא מפסיקים כי לא נעניש את אלה שבאמת צריכים בגלל כמה נצלנים וחסרי מצפון. אין מניעה לבקש הכל, מה שנראה לאחד טריוואלי ולא חשוב עבור האחר זה יכול להיות מהותי ועיקרי. משהו בסגנון- one man's garbage is another man's gold ויש המון תרומות בפורום שהם לא מוצרים קיומיים, וגם הם מועברים לרווחתם של האנשים ובעיקר הילדים שהם אנו מטפלים. אין דבר שהולך לאיבוד. תמיד נמצא מישהו שאותו פריט יביא לו תועלת.
 

brigal

New member
האם הבנתי

חשבתי שמי שמעביר ג'ינסים ובגדים מיד ליד הם כבר מעין חברים. ומתוך זה השאלה. הבנתי שאפשר להודיע לפורום שיש תרומה. בדרך כלל הדברים לא ממש חדשים. ואפילו ממש לא חדשים.ואני שמה אותם בשקית התרומות בבחינת "שהם יחליטו" גם כי קשה לי מאוד לזרוק סתם דברים. אבל האם זה לגיטימי לשאול בפורום האם למישהו יש משהו שאני נניח צריכה. גם אם אני לא נזקקת. הבהרה זו חשובה לא רק לי אלא לגבי התנהגות הולמת בפורום?
 

jole

New member
לכל אחד מאיתנו רמה כזו או אחרת של

נזקקות, ומי קובע מה חשוב יותר ומי נזקק יותר? מבחינתנו הקרטריון הראשון הוא הצורך הקיומי- בגדים לילדים זה צורך קיומי, אוכל לתינוק זה צורך קיומי ועוד ברמה הזו. דברים שאנו מעבירים עוברים עיניים מאד קפדניות מבחינת איכות הדברים. מה שלא אסכים ללבוש בעצמי (ואני מדבר על איכות ולא אופנה או טעם) לא אעביר למשפחה אחרת, ומה שלא אסכים להלביש לילדי לא אעביר לילדים אחרים. התרומות המועלות בפורום הולכות בראש וראשונה עבור משפחות שמתקשות לקיים את עצמן וזקוקות לדברים הנתרמים. אכן, הפורום פתוח לכולם, ואפשר לשאול הכל, אולי יש משהו שאת צריכה ומישהו אחר רוצה לזרוק בדיוק את זה? אז חבל שייזרק לא? מה שחשוב הוא לדעת שהתרומות ינותבו ע"י הרכזים למשפחות נזקקות קודם כל.
 
לדעתי לא לגיטימי לשאול

ולבקש תרומה אם לא מדובר בנזקק. אבל כמובן זו רק דעתי למרות שאני בטוחה שזו דעתם של הרבה מאוד רכזים כאן, אבל אני לא מדברת בשמם.
 
אני לא מחליטה, אבל אם מישהו

כמו שנכתב בהודעה, יודע שהוא לא נזקק ומבקש דברים, הוא בוודאי יודע יותר טוב ממני מה מצבו.
 

ixmix

New member
ועוד משהו.

אני כבר שמעתי במקום אחר על אנשים שנזקקו נואשות לתרומות, ובכדי לא להרגיש מושפלים או עניים הפכו למתנדבים והעבירו תרומות - אך כאשר הם נזקקו למשהו הם השתמשו בו. לי זה נראה לגיטימי לחלוטין.
 
למעלה