לא הבנתי את הסוף של הספר...
MJ

GolanBerlin

New member
לא הבנתי את הסוף של הספר...
MJ

בס"ד

לא הבנתי את הסוף של הסדרה... אני מתכוון לסוף של הספר השלישי.

מישהו יכול להסביר לי את כל הקטע הזה של למה לעזאזל קוין הפציצה את הילדים? ובעצם הכל היה מתוכנן מראש וסנואו גילה לה את זה? אני לא ממש הבנתי את זה...

תודה...

N o R i K o

New member
MJ

כמגן על האחוזה שלו, סנואו החליט להשתמש בילדים מהקפיטול. הוא חשב שאם המורדים למעשה מתנגדים כל כך לרצח עם וילדים תמימים, אין שום סיכוי שהם יפגעו בהם, ומכאן גם שהם לא יפגעו בו.
אנל לקוין אין גבולות, אז היא החליטה להפציץ בכל זאת את הילדים כדי להגיע לאחוזה של סנואו. הבעיה היא שהמורדים לא ידעו שקוין שלחה את הפצצות, אז הם שלחו את צוות העזרה הראשונה שלהם לטפל בהם. ואז הפצצה התפוצצה שנית, פרים מתה, הסוף.

pix37

New member
תשובה

סנאו השתמש בילדים כמגן אנושי על מנת שהמורדים לא יוכלו לפרוץ לארמון.

קוין רצתה לגרום לציבור תושבי הקפיטול להתנער מסנאו ושלטונו ובפועל לקבל את שלטון המורדים אז היא חיכתה עד שהחובשים של המורדים יגיעו לטפל בפצועים ואז היא שלחה רחפת שנחזתה להיות רחפת של הקפיטול (סנאו אמר לקטניס מאוחר יותר כי בשלב הזה כבר לא היו לו רחפות ואם היתה לו רחפת הוא היה בורח) על מנת להפציץ את החובשים ואת הילדים של תושבי הקפיטול.

כך המורדים שנאו אותו עוד יותר ותמכו בקויל אשר היוותה את האופוזיציה לו ואילו תושבי הקפיטול אשר איבדו את ילדיהם, בגלל מה שהם חשבו היה צעד של סנאו המטורף, חדלו לתמוך בו והצטרפו למורדים מה שלכאורה סלל את דרכה לשלטון יחיד במקומו.

GolanBerlin

New member
תרגיל פוליטי מסריח, חחחח

אז רגע, רק סנואו וקטניס יודעים את זה?

ולמה גייל גם הסכים להפציץ אותם?

MJתשובה

גייל לא הסכים. הוא תיכנן את הפצצה כשעבד עם ביטי, בשביל להשתמש בה במהלך המלחמה. אבל הוא לא שלח אותה. הרעיון של הפצצה כבר היה מוכן, וקוין לקחה אותו ללא ידיעתו של אף אחד (חוץ מהמפציצים עצמם ואולי גם פלוטארך) והפציצה את הילדים. אז טכנית, גייל לא ממש אשם, הוא רק המציא את הפצצה, לא שלח אותה.

סנואו הבין את זה, כי זה לא היה הוא, וכי הוא מספיק זמן בדרך הפעולה של קוין, בשביל להבין שהיא די דומה לדרך הפעולה שלו (בסך הכל, הוא הקריב ילדים בכל שנה למען הדיקטטורה שלו, ואז למען המגן האנושי שלו, ואחר כך היא הקריבה אותם למענה).
אז הוא סיפר על זה לקטניס, והיא בתמורה הרגה את קוין.
אני לא יודעת אם עוד מישהו ידע על זה, אבל אני משערת שלא, חוץ ממי שהבין את זה לבד. אני לא חושבת שהיה לו זמן לספר או מי שיאמין לו. אבל זאת רק השערה.

GolanBerlin

New member
אבל...

ראשית כל, אין לי כח לכתוב "הלוחמים של הקפיטול", אז אני פשוט ארשום מעתה והלאה "קפיט(ו)ליסטים".

קפיטליסטים = לוחמים שנמצאים בצד של הקפיטול, כלומר סנואו.

בכל אופן, הרי הקטע הוא שכולם חושבים שהרחפת היא של סנואו, נכון? אבל למה לעזאזל שסנואו יפציץ את הילדים של הקפיטליסטים, שהם גם מהווים מגן אנושי בשבילו? מה ההיגיון בזה?

pix37

New member
תשובה

לכאורה כדי לפגוע במורדים אשר מטפלים בהם ואשר השתלטו על רחבת הכניסה לארמון שלו.

GolanBerlin

New member
אני לא מבין...

בוא נגיד שבאמת הרחפת של סנואו.

המצב הוא כזה:

יש ילדים קפיטליסטים שמשמשים כמגן אנושי.

באה רחפת של סנואו ומפציצה את הילדים.

מה לעזאזל? למה שזה ייראה אמיתי?

הממ..
MJ

זה באמת לא הגיוני... כנראה שזה בדיוק היה הפגם בתוכנית של קוין. קטניס הבינה שלסנואו באמת לא היה שום אינטרס להרוג את הילדים (בגלל כל מה שאמרת), אז בזכות זה היא האמינה שסנואו דובר אמת כשהוא אומר שזה לא הוא. הפגם הזה עלה לקוין בחץ בראש.
ובקשר לשאר האנשים, אני לא יודעת אם הם בכלל עצרו לחשוב על זה. רחפת עם חותם הקפיטול מופיעה, אז זה אומר שסנואו שבאמת לא אכפת לו מחיי ילדים הרג אותם. עם הבלאגן שהיה שם, האזרחים הפשוטים אולי לא חשבו על זה לעומק כל כך. אבל היו כאלה שכן עלו על זה לבד, כמו גייל למשל שזיהה את רעיון הפצצה שלו והבין שהפצצה הגיעה ממחוז 13. שאר האנשים ראו את סנואו הורג ילדים כל כך הרבה פעמים בעבר שלא היססו לרגע להאמין שהוא עשה את זה גם הפעם.
זאת רק השערה... אבל בהחלט יש בעייתיות ברעיון של קוין.

N o R i K o

New member
ספוילרים לשלישי בכל השרשור!

גולן, בבקשה תשים לב, בעיקר לא לכתוב ספויילרים בכותרות, כבר מחקתי לך כמה הודעות....

למעלה