לא הבנתי מה אלים בהפגנות של אנשים לא חמושים

• פותח הנושא Zadig
  • פורסם בתאריך

Zadig

Well-known member
אין לי כוח לקרוא על זה, אז תביאו לי תקציר של חכמי המדינה
איש ישן1.jpg

Harrington

Well-known member
מנהל

לא הבנתי מה אלים בהפגנות של אנשים לא חמושים​

ראשית אין צורך בנשק מיוחד כדי להיות אלים. שנית כל דבר יכול להוות כלי נשק מבחינה זו, לרבות לפיד בוער למשל. שלישית גם מעקף גדר חוסמת יכולה להיחשב אלימות לצורך העניין.

Zadig

Well-known member
ראשית אין צורך בנשק מיוחד כדי להיות אלים. שנית כל דבר יכול להוות כלי נשק מבחינה זו, לרבות לפיד בוער למשל. שלישית גם מעקף גדר חוסמת יכולה להיחשב אלימות לצורך העניין.
אלימות זה: אקדח, רובה, סכין, חרב, RPG, אגרופן, נבוט ושוט

Zadig

Well-known member
מי החליט? אם אני נותן לך כעת אגרוף שגורם לך לפנס בעין ושובר לך את האף ואני עושה כל זאת בלי שום דבר זולת כוח זרועי, לא הייתי אלים?
אבל זה לא מה שעושים המפגינים בהפגנות

Harrington

Well-known member
מנהל
אבל זה לא מה שעושים המפגינים בהפגנות
זאת שאלה אחרת. אתה טוענת עד כה שזה בלתי אפשרי. שאירוע כמו זה שתיארתי בהכרח ייחשב בלתי אלים כי לא היה שם "כלי נשק". אפשר להבין מתגובתך האחרונה שאתה חוזר בך מטענתך הראשונה הזאת?

Zadig

Well-known member
זאת שאלה אחרת. אתה טוענת עד כה שזה בלתי אפשרי. שאירוע כמו זה שתיארתי בהכרח ייחשב בלתי אלים כי לא היה שם "כלי נשק". אפשר להבין מתגובתך האחרונה שאתה חוזר בך מטענתך הראשונה הזאת?
לא, כי יש 2 צדדים: המפגינים הלא חמושים, ושירותי הבטחון החמושים עד צוואר

Harrington

Well-known member
מנהל
לא, כי יש 2 צדדים, המפגינים הלא חמושים, והשוטרים החמושים עד צוואר
עזוב אותי לרגע מאירועי האמת. טענת שאין חיה כזאת אלימות כל עוד אין כלי נשק. תיארתי לך מצב אפשרי לחלוטין (גם אם לא התרחש אמש) שבו ללא כל כלי נשק מתקיים אירוע אלימות. האם אתה מקבל זאת וחוזר בך מטענתך הראשונה, או לא?

Zadig

Well-known member
עזוב אותי לרגע מאירועי האמת. טענת שאין חיה כזאת אלימות כל עוד אין כלי נשק. תיארתי לך מצב אפשרי לחלוטין (גם אם לא התרחש אמש) שבו ללא כל כלי נשק מתקיים אירוע אלימות. האם אתה מקבל זאת וחוזר בך מטענתך הראשונה, או לא?
אבל הפוסט הוא נסיון להבין מה אלים בהפגנות, ואילו אתה מציע דיון בעלמא

Harrington

Well-known member
מנהל
אבל הפוסט הוא נסיון להבין מה אלים בהפגנות, ואילו אתה מציע דיון בעלמא
אני בס"ה משיב למשהו שאתה כתבת/טענת. בינתיים אתה מתחמק, כבר כמה תגובות, מלהתייחס לכך, כאשר ברי לכו"ע מהי תשובתך. בפועל הדיון אם כן צריך להיות לא אם תיתכן אלימות ללא כלי נשק (זה הדיון שאתה פתחת), אלא האם נכון להגדיר את אירועי אמש כאלימות. זה משהו אחר לחלוטין כמובן.

evglev1

Well-known member
מנהל
אנחנו לא מדברים על אלימות בכלל אלא על איזו אלימות קיימת בהפגנות. לצורך הדיון ריפרפתי בעיתון ולא מצאתי שוטר פצוע או משהו כזה
הרי אתם קבעתם שלהגיד "רבין בוגד" ו"בדם ואש את רבין נגרש" זאת אלימות גם אם זה מילים בלבד!!!

Zadig

Well-known member
הרי אתם קבעתם שלהגיד "רבין בוגד" ו"בדם ואש את רבין נגרש" זאת אלימות גם אם זה מילים בלבד!!!
"אלימות גם זה מילים בלבד" הכוונה למה שהיה במוח של יגאל עמיר שליקט ואף אחד אחר לא הלך לשום מקום...

Zadig

Well-known member
אני בס"ה משיב למשהו שאתה כתבת/טענת. בינתיים אתה מתחמק, כבר כמה תגובות, מלהתייחס לכך, כאשר ברי לכו"ע מהי תשובתך. בפועל הדיון אם כן צריך להיות לא אם תיתכן אלימות ללא כלי נשק (זה הדיון שאתה פתחת), אלא האם נכון להגדיר את אירועי אמש כאלימות. זה משהו אחר לחלוטין כמובן.
טוב :unsure: האם נכון להגדיר את אירועי אמש כאלימות ?

Harrington

Well-known member
מנהל
טוב :unsure: האם נכון להגדיר את אירועי אמש כאלימות ?
לטעמי כן, אבל לא יכול להגיד שממש התעמקתי יתר על המידה. כל שאני יודע בעניין זה שהאנרכיסטים פרצו מחסום ורצו עם לפידים לעבר בית ראש הממשלה. כמו"כ קראתי איזו כותרת על שימוש בלפידים כדי להפחיד סוסים מסכנים עד לכדי חריכת שיערותיהם.

בכל מקרה, מבחינתי מחאות הקפלינסטים לא מעניינות במיוחד. לפעמים הן אלימות. לפעמים גם לא. בחלק גדול מהמקרים הן בכל מקרה מנוגדות לחוק. אבל להשקיע כל כך הרבה זמן ואנרגיה בקבוצה כל כך שולית בחברה הישראלית? מבחינתי די מיותר :).

אלפיני

Well-known member
בכל מקרה, מבחינתי מחאות הקפלינסטים לא מעניינות במיוחד. לפעמים הן אלימות. לפעמים גם לא. בחלק גדול מהמקרים הן בכל מקרה מנוגדות לחוק. אבל להשקיע כל כך הרבה זמן ואנרגיה בקבוצה כל כך שולית בחברה הישראלית? מבחינתי די מיותר :).
ככל שזכור לי מותר להפגין על פי חוק.

Harrington

Well-known member
מנהל
ככל שזכור לי מותר להפגין על פי חוק.
מצוין. עכשיו נותר לך רק למצוא את האסמכתא בחוק שגם מתירה פריצת מחסומי משטרה ו/או חריכת שערות סוסים עם לפידים בוערים ו/או להבהיל אותם ולגרום להם צער וכו', ואז תגובתך גם תהיה איכשהו רלוונטית לדברי.

עד אז, מיצינו.

evglev1

Well-known member
מנהל
לא, כי יש 2 צדדים: המפגינים הלא חמושים, ושירותי הבטחון החמושים עד צוואר
שוב אתה מצדיק את הערבים שזורקים אבנים על שוטרים וחיילים חמושים וטוענים שזה לא אלים?

למעלה