לא הגיוני שזה לא זכה אף לא להתייחסות מינימלית

newman10

New member
לא הגיוני שזה לא זכה אף לא להתייחסות מינימלית

של משפט אחד!

ואני כמובן מדבר על הפעם הראשונה לאחר 65 שנים שנאום שנישא בכנסת ישראל מיוסד כולו על - לא אחר מאשר- סיפור מהתלמוד.

אני מדבר על נאום הבכורה של ח"כ ד"ר רות קלדרון מסיעת יש עתיד. להלן הקישור:

http://www.youtube.com/watch?v=ktDfdxLcUtk

וכאן היא מספרת כיצד התלמוד של ליבוביץ' הגיע אליה דרך נכדו : http://www.youtube.com/watch?v=GgQsFmVKbK4 דקה 06:00 .

תסכימו איתי, בוודאי, שכשזה מגיע לל' , מתקיים בו מקרא שכתוב "כל מעשיו לשם שמיים" . זה שלא תמיד הלך לו- זה עניין אחר. אבל כל פעם שדיבר על משהו - דת ומדינה, שטחים, וכיו"ב הכוח המניע שעמד מאחוריו היה אמונתו הדתית/ יהדות/ תורת ישראל ואהבת - קראו לזה איך שאתם רוצים. הנקודה היא, שהוא הזכיר המון פעמים את סוגיית עתיד היהדות ועתיד העם היהודי. וכאן אני רוצה להתחבר עם רות. תראו, אם המצב ימשיך במתכונתו הנוכחית- ו"דת ישראל" תהיה מזוהה בלעדית בקשר בל יינתק עם רבנים דוגמאת יצחק פנגר ואמנון יצחק וכנראה גם עובדיה יוסף, כזאת סגורה ומסוגרת, אוסף הרעיונות והדעות שנקרא "יהדות" - כל המכלול העצום הזה יצטמצם לדבר אחד ויחד- מה שבאמת מתחיל לקרות כאן- אז עוד 200 שנה אולי באמת יטשטשו הגבולות בין אכילת בשר כשלעצמה תתפס ככקניבלית ( ע"ע מה שרשמתי לזה שמתחתיי) , אבל לא באמת יישארו יהודים בעולם.

אם יהדות תהיה " זה שאני מעדיף שינצחו 1 חוליגנים משלי ולא 11 חוליגנים ארגנטינאים במשחק כדורגל" , או יהדות בה המכנה המשותף היחיד שמאחד בין כל היהודים הוא אותו טנק ש ל' דיבר עליו, התרבות היהודית תעבור ג'נוסייד תרבותי בדיוק כמו זה המתרחש בטיבט. וזה גם מבלי שהזכרתי את העדר ההתייחסות הרבנית לתחומי החיים בעידן ה(פוסט) מודרני- מעמד האישה, ההומוסקסואל, הגר, הגוי, בעל החיים, המדינה, היהודי שאינו באמת יהודי לפי "כללי המשחק" המקובלים וכיו"ב...

רות קלדרון - על אף כל הביקורת -הנכונה והחשובה - כנגד תופעת "חילון המקורות" וכ'ו וכ'ו שהייתי מעדיף להמנע מלהשמיע אותה כאן בפורום ( ביתד נאמן עושים את העבודה מצויין) - מייצגת תקווה ברורה, לא כאדם אלא כדמות, כחלק מתופעה, מרוח של שינוי חיובי- כזה שגם ל' , חד עם אנשים רבים אחרים- מייחלים לו. לא ייתכן שתלמידי תיכון לומדים את התנ"ך מנקודת מבט קטנה צרה משעממת חסרת ייחוד ומשעות ומטומטמת כל כך, מבלי לדעת חצי דבר על הרמב"ם, רש"י, רבי עקביא, מאיר ואלישע בן אבויה , תנורו של עכנאי, וכ'ו וכ'ו

אני בכלל מאמין שהמשמעות של בית המקדש השלישי הנבנה על ידי האל בעצמו היא שאותו בית מקדש לא יהיה בנוי מחומר אלא מרוח . ביסודו של דבר, אנו עומדים בצומת דרכים שהמצב שלה הוא די דיכוטומי ( ואני שונא דיכוטומיות. המצאה של עצלנים!) - או "בניין הבית"- קראו לו רנסאנס יהודי, קראו לו יהדות מכילה, קראו לו יהדות חיה ומסתגלת ואקטיבית ( לזה ל' התכוון) או "חורבן הבית" - עוד לפני שהוא בכלל הוקם.... מישהו כאן בפורום הזכיר סוגייה- האם ייתכן קיום יהודי בגולה, כיוון שמשמעות היהדות נקשרה כל כך חזק בלאומיות ובממלכתיות ובדגל ובמדינה ובצבא (!) ואפילו מלחמה- שכל שאר הדברים האחרים הולכים ונשכחים ונדמים לא קשורים. במקום יהדות שמזוהה עם ....... כל דבר אחר.

מה נורא היום בו תהיה רק אפשרות מקובלת ומוסכמת אחת, שאינה רפורמית ואינה בדלנית ואינה סותרת , להיות יהודי- בדמות החרדי לבוש השחורים חייל בצבא אמנון יצחק שמאמין שעולם נברא בשישה ימים לפני 5000 שנה וכל מחשבה אחרת אסור להעלות על הדעת כי היא כפירה .

אבל אני בוחר להיות אופטימי. כאמור, שר חינוך שהוא בעצם רב ( חשוב לציין- הזרם של הרב פירון הוא ביסודו אורתודוקסי, כלל וכלל לא רפורמי, כמו שטועים לחשוב) , "רות קלדרון כתופעה תרבותית" , בכלל גילוי עניין מחדש במהות היהדות- ושימו לב איך זה מתבצע במקביל תחייה המחודשת של ל'- בסדרה בינונית, בחיקוי ממש לא מוצלח בארץ נהדרת , בכתבות טלוויזיה ( כולל אחת לפני כמה שבועות באולפן שישי בערוץ 22, שיא הצפייה השבועית...) ועיתון ובלוגים שונים וכ'ו. מעניןן לחשוב אם יש קשר בין הדברים.

לסיום- שיהיה לנו בהצלחה.

למעלה