לא הגיוני

adam f

New member
לא הגיוני

לא יכול להיות 6 שקל לבקבוק. מוכרים את הבירות האלה בסביבות ה24 שקל לבקבוק
 

temptation411

New member
נו ו..?

אל תשכח שבמחיר שאתה משלם בפאבים אתה משלם על הבירה+האחזקה של המקום+מים+חשמל+שכר דירה+מליון ואחד דבריים..
 
תלוי מה

אני נוטה להסכים עם ההערכה שלך על סביבות ה-10 על בירות יקרות. בסופר אפשר להשיג (גינס, לף ועוד) בסביבות ה-11-12 פעם אחרונה שבדקתי. הגיוני? דווקא פה הרווח יותר קטן לדעתי מאשר אלכוהול אחר. ג'יימסון נאמר, עולה לקמעונאי ~130 ש"ח לבקבוק (לבעל בר זה עולה בסביבות ה-110 אני מעריך), נאמר 15 מנות של 50 מ"ל שנמכרות במקום סביר ב-30 ש"ח (יש מקומות שיותר). בוא נלך ליותר יקר, קוניאק XO נפוץ יעלה לבעל בר בסביבות ה-600 שקל להערכתי, נניח שוב 12-15 מנות יפות לבקבוק שנמכרות במקום ממוצע ב-110-120 ש"ח, זה כבר הרבה יותר רווח. בקבוקי יין שעולים 30-40 נמכרים בפאבים ומסעדות ב-70-90, בקבוקי יין שעולים 50-60 נמכרים במסעדות ב-120-150, והיד עוד נטוייה. אבל הרווח אולי הכי גבוה לדעתי נמצא בקוקטיילים. אם אזניח שניה את הרכיבים הלא אלכוהולים (כמו ספרייט, מיצי פירות וכו'), בקוקטייל ממוצע תהיה מנה וחצי - שתיים של אלכוהול. בחלק ניכר מהמקומות, משתמשים בספירטים לבנים תוצרת הארץ שעלותם לבקבוק יכולה להיות הרבה פחות מ-20 שקל. נניח מרגריטה תעלה במקום ממוצע 32-35 ש"ח, כאשר יש לך, נאמר, מנה וחצי 'טקילה' בעלות של גג 2-3 שקלים למקום. יש מקומות עם סטדנרטים טובים והם מחזיקים דווקא דרגות בינוניות ומטה של מותגים ידועים (לדעתי לא צריך יותר מזה), נניח שיעשו לך מוחיטו מנגריטה או קפטיין מורגן, בקבוק שעולה 55-60 ש"ח (נניח שוב 15 מנות = 4~ ש"ח למנה) וימכור לך את זה ב-30 ש"ח פלוס. גם אם תוסיף לזה כמה שקלים על שאר המרכיבים (נניח לימונים ונענע מחוץ לעונה, בהגזמה), תקבל פה רווח של מעל 500%. קוקטיילים כמו קוברה ולונד איילנד אומנם מכילים יותר מנות אלכוהול בפנים, אבל לא ראיתי עוד מקומות ששמים בפנים משהו יותר טוב מהזול ביותר (וגם אם כן, אז הרווח פה יהיה יותר קטן אבל עדיין קיים, ויתחלק בין הקוקטיילים האחרים).
 

Symbolic

New member
הרווח הכי גדול שיש לפאב

הוא על הבירה מהחבית. אח"כ קוקטיילים (אגב בהרבה קוקטיילים המיץ היה יקר יותר מהאלכוהול עצמו. מיץ פריגת עולה יותר לפאב מאשר וודקה פיטר דה גרייט או גולד) אח"כ מותגים ושות'
 
הסבר נא

כמה ליטר יש בחבית ובכמה בערך הפאב קונה אותה? ואני לא חושב לגבי המיצים. בתור צרכן פרטי אני קונה מיץ פריגת, מהמושקעים ב-5.5 שקל לבקבוק בסופר, בעוד שוודקות הכי זולות מגיעות לבערך כפול מזה. אני חושב שגם אם המחירים לא נשמרים, היחס ביניהם עדיין נשמר בקרוב.
 
תוספת

המחירים הם ל-1.5 ליטר מיץ מול 750 מ"ל וודקה, כלומר, המחיר לליטר הוא פי 4 גם לוודקה הזולה ביותר.
 

Symbolic

New member
ממה ששמעתי

מבעל מקום. וודקה זולה במיוחד הוא קונה בסביבות 4-5 שקלים לבקבוק ליטר. וזה מאוד הגיוני כי הוא קונה מיבואן 40 במכה. בחבית יש 30 ליטר, בעל המקום שדיברתי איתו משלם סביבות 2-3 שקל על חצי ליטר (בחישוב כולל לא רק של החבית עצמה, גם החשמל שמפעיל אותה, השכרת או קבלת הברז, הכסף שהוא משלם לבן אדם שינקה את הברז, וכו' וכו' - כל הוצאות הפאב), ומוכר את הבירה בסביבות 19 שקל. יש בירות שהרווח עליהן קטן יותר, כמו גינס. הבנתי שגינס היא הבירה הכי "פחות משתלמת" בפאב, אבל כן שווה להחזיק אותה כי גינס שנמזגת כראוי היא לא דבר של מה בכך בארץ ונותנת ערך מוסף למקום, שהרי ככה הוא יכול למכור גינס בליטרים על ליטרים לערב בודד.
 

temptation411

New member
אממ..

בפאב שהיתי עובד בו הבעלבית שלי היה משלם 9 שקל על ליטר של כל דבר תוצרת הארץ אממ חבית קרלסברג עולה בסביבות ה400 שקל ויש בה 40 ליטר תעשה את החישוב לבד אם רוב המקומות מוכרים חצי בסביבות ה20 שקל או יותר טוב..מקומות בת"א שמוכרים שליש ב15
 
תגובה

המספרים שלך (temptation) נשמעים לי יותר הגיוניים מהמספרים של סימבוליק, אבל קטונתי.
 

Symbolic

New member
יש מצב שאני טועה

אחרי הכל אני לא מדבר מניסיון אישי - אני לא בעל עסק. אני מעריך שהדברים משתנים גם ממקום למקום.
 

temptation411

New member
לא נורא..

הרי יש פאבים שמקבלים מחירים יותר טובים מפאבים אחרים הכל ענין של כמות ההזמנה וכו הספק של האלכוהול שלנו היה אחד מהאנשים שהיה להם אחוזים בעסק במקום ככה שהמחירים שהוא "מכר" לפאב היו במחירי עלות
 
למעלה