תלוי מה
אני נוטה להסכים עם ההערכה שלך על סביבות ה-10 על בירות יקרות. בסופר אפשר להשיג (גינס, לף ועוד) בסביבות ה-11-12 פעם אחרונה שבדקתי. הגיוני? דווקא פה הרווח יותר קטן לדעתי מאשר אלכוהול אחר. ג'יימסון נאמר, עולה לקמעונאי ~130 ש"ח לבקבוק (לבעל בר זה עולה בסביבות ה-110 אני מעריך), נאמר 15 מנות של 50 מ"ל שנמכרות במקום סביר ב-30 ש"ח (יש מקומות שיותר). בוא נלך ליותר יקר, קוניאק XO נפוץ יעלה לבעל בר בסביבות ה-600 שקל להערכתי, נניח שוב 12-15 מנות יפות לבקבוק שנמכרות במקום ממוצע ב-110-120 ש"ח, זה כבר הרבה יותר רווח. בקבוקי יין שעולים 30-40 נמכרים בפאבים ומסעדות ב-70-90, בקבוקי יין שעולים 50-60 נמכרים במסעדות ב-120-150, והיד עוד נטוייה. אבל הרווח אולי הכי גבוה לדעתי נמצא בקוקטיילים. אם אזניח שניה את הרכיבים הלא אלכוהולים (כמו ספרייט, מיצי פירות וכו'), בקוקטייל ממוצע תהיה מנה וחצי - שתיים של אלכוהול. בחלק ניכר מהמקומות, משתמשים בספירטים לבנים תוצרת הארץ שעלותם לבקבוק יכולה להיות הרבה פחות מ-20 שקל. נניח מרגריטה תעלה במקום ממוצע 32-35 ש"ח, כאשר יש לך, נאמר, מנה וחצי 'טקילה' בעלות של גג 2-3 שקלים למקום. יש מקומות עם סטדנרטים טובים והם מחזיקים דווקא דרגות בינוניות ומטה של מותגים ידועים (לדעתי לא צריך יותר מזה), נניח שיעשו לך מוחיטו מנגריטה או קפטיין מורגן, בקבוק שעולה 55-60 ש"ח (נניח שוב 15 מנות = 4~ ש"ח למנה) וימכור לך את זה ב-30 ש"ח פלוס. גם אם תוסיף לזה כמה שקלים על שאר המרכיבים (נניח לימונים ונענע מחוץ לעונה, בהגזמה), תקבל פה רווח של מעל 500%. קוקטיילים כמו קוברה ולונד איילנד אומנם מכילים יותר מנות אלכוהול בפנים, אבל לא ראיתי עוד מקומות ששמים בפנים משהו יותר טוב מהזול ביותר (וגם אם כן, אז הרווח פה יהיה יותר קטן אבל עדיין קיים, ויתחלק בין הקוקטיילים האחרים).