לא היה לי לאן לנצל"ש אבל זה דחוף

לא היה לי לאן לנצל"ש אבל זה דחוף

אני צריכה עזרה... מישהו רואה באחד מהשירים של אוהד כשיר מחאה? על כל דבר, חברתי, פוליטי, מדיני, דתי, כלכלי, וכו'... אני עושה עבודה ברדיו ומאוד הייתי רוצה לראיין את אוהד, אבל אני לא בטוחה שיש על מה, או לפחות להכניס אותו לפליליסט...

ranch22

New member
על מה בדיוק העבודה?

ככה נוכל יותר לנסות לעזור לך...

herut123

New member
אממ

שיר דתי, טוב זה שיר מעניין הוא לא מדבר רק על הדת הוא גם מקשר את זה במשהו אחר את "תפילין" שיר מקסים, באמת, שלדעתי הוא יתאים לך. אבל כמובן שלדעתי כל שיר ושיר של אוהד בלי יוצא מן הכלל הוא שיר מתאים למה שאת מחפשת פשוט נתתי לך דוגמא אחת

herut123

New member
ממ

מחאה? אממ את יכולה להזכיר לי מה זה? אופס.. אבל היא אמרה שהיא מחפשת לא רק את זה...

קודם כל

אני אמרתי... שנית.. מחאה זו סוגשל הבעת עמדה מסויים נגד משהו או בעד, ולא אמרתי על כל דבר, אלא מחאה על כל דבר, דתי, כלכלי, פוליטי, חברתי ומדיני. לדוגמא השיר "תצא מהמחשב" שלאביב גפן הוא שיר מחאתי חברתי על כך שהחיים היום הם בתוך המחשב. השיר "מה נעשה" של הדג נחש, הוא שיר שמביע הזדהות עם סמים. השיר "בוקר טוב איראן" גם כן של אביב מביע התנגדות למלחמה וייחול לשלום,פוליטי מדיני.

ranch22

New member
אולי....

הוא לא בדיוק שיר מחאה אבל אפשר במובן כלשהו להבין אותו ככה...-"אלוהים"..,מה את אומרת?

ranch22

New member
אמ... לא זוכרת את הכל..

אבל אני אנסה... "עוד מעט אני חוזר כמה שיותר מהר שב אני ממלחמה על דרכי היתומה מרחוק הקרב בוער בקרוב אני שלם שב אני שוב אל חיקך ויותר אני לא אלך פזמון: אלוהים אנא ברך אותי אלוהים אל תנסה אותי אלוהים אליך מתפלל אלוהים אל תנסה אותי אלוהים אותי אל תעזוב תעשה שיהיה לי טוב אלוהים שמחולל ניסים אלוהים אל תנסה אותי זה ההתחלה,לפי מה שאני יודעת אסור לכתוב כאן את כל המילים אז אם תרצי שלחי לי מסר..

herut123

New member
אה הבנתי רגע

קודם כל, סליחה, לא שמתי לב שזאת את לא התסכלתי. ותודה על ההסבר מה זה מחאה. ונראה לי ששיר מתאים זה... תגידי לו ומונוטוני

אין בעיות ותודה לך

אני אנסה לקרוא את המילים ואראה אם זה מתאים לי... אבל באמת תודה על הניסיון....

herut123

New member
אוקי ו

תגידי לו עכשיו נדמה לי שפחות אבל אני חושבת שמונוטוני יתאים. ומקודם שאמרתי תפילין אז עכשיו התחרטת וצדקתי?

אמ...

קטע הוא שברוב השירים שלו אוהד כאילו שר על עצמו ולא על היחס של החברה הרצון לשלום, נגד אלימות וסמים וכו'.. וכשאני חושבת על זה גם "ילד מבית טוב" הוא סוג של שיר מחאתי כי הרי הוא אומר שאף אחד לא שם לב שהוא על סמים וכולם כאילו מניסיון לעזור רק הרסו ופגעו ובמקום להשיב הם ניסו לעזור מרחוק... אבל ככה רק אני רואה את זה

ranch22

New member
צודקת!

"ילד מבית טוב" זה סוג של שיר מחאתי במיוחד בסוף שההורים אומרים "לא ידענו ש... לא חשבנו ש.... עבדנו כ"כ קשה שרק יהיה לו טוב" זה מן מחאה כזאת באמת..

herut123

New member
וואי נכון

ממש צודקת, אה וגם השיר שאת אמרת רינת באמת מתאים וחשבתי שהתכוונת לתפילין אז לא חשוב כנראה אולי באמת לא מתאים. אבל מונוטוני גם לא?

ranch22

New member
אממ..

גם אני חשבתי על מונוטוני בהתחלה אבל זה לא בדיוק מתאים...

herut123

New member
אאממ

טוב אולי באמת עכשיו שאני שרה את השיר כזה בלב אז רק ההתחלה מתאימה.

שיר מחאה..... אמנם אני באיחור

אבח שיר מחאה של עוזי חיטמן ז"ל0 אהבה זה כל הסיפור!! שיר מחאה פוליטי!!! שיר מקסים!!!!!

למעלה