לא היו סימנים מקדימים )-:

רותי ב.

New member
לא היו סימנים מקדימים )-:

לא היו סימנים מקדימים, אמרה אחותה. * רק * לעיתים קרובות הוא אמר שהוא יתאבד אם היא תעזוב אותו. לא היו סימנים מקדימים, אמרה מנהלת לשכת הסעד שם, הם היו פה, אבל לא על אלימות, אלא על קשיי פרנסה, על בעיות דיור. לא היו סימנים מקדימים לאי-שפיות, אמרו במשפחות שלהם, הוא * רק * התגייס לגולני (וואלה פייטר) וכבר במהלך הטירונות ירה לעצמו כדור ברגל, כדי להשתחרר. תודו שזה הרבה יותר נוח מלבקש קל``ב ולחכות לאישור. והילד, הילד שראה הכל. אולי שתק, מקווה שלא, מקווה שאת הצעקה הענקית הוא צעק שם, מה שלא אומר שעוד אלפי צעקות שנצעקו או שלא נצעקו ינקבו חורים בנפשו, בנשמתו, בליבו. מי יטפל בו – העובדת הסוציאלית שלא ראתה סימנים מקדימים? האחות שלה שגם לא ראתה סימנים? ואיך נראים סימנים מקדימים? מה היא חשבה לעצמה כשאמר שאם תעזוב אותו יתאבד, שהוא אוהב אותה? מה אתן חושבות כשהוא שר לכן בלעדייך אני בעצם כלום?

ללה ה

New member
לרותי

אני חושבת שרוב הבחורות מקוות שמישהו ישיר להן את זה... ואז זה נראה אחרת מאשר כשאומרים את זה באמת עם כל הכוונה שבמילים. נדמה לי גם, שמישהו שלא יכול לאהוב את עצמו ואת חייו, בלעדיי מישהו אחר, לא באמת יכול להשלים אותו. כדי להשלים אנחנו צריכים להיות בעצמינו שלם. רק שני שלמים יוצרים עולם שלם. מצד שני, רק עולם שלם, מסוגל להרגיש ``בעצם כלום``. קשה להיות באמת חי, אפשר למות מזה. אולי הכי טוב לנו להיות תמיד קצת פחות מחצי, וקצת יותר ממנו. ללה

רותי ב.

New member
ללה, יקירה,

הייתי רוצה להאמין במה שאת אומרת. לצערי, דעתי שונה. בנאדם שמרגיש שהוא בעצם כלום בלעדי מישהו אחר, לא נראה לי שירגיש שלם בחברת אותו המישהו. לדעתי, קודם כל צריך אדם (גבר או אשה) להרגיש שגם לבד הוא משהו, במקרה הפחות טוב, והכל במקרה ההכי טוב, וכל מה שביניהם, והמישהו שהוא אוהב, זה הערך המוסף, זה הביחד, זה שני החלקים שהם הרבה יותר מהשלם.

חול

New member
רק אדם שלם

רק אדם ששלם עם עצמו יוכל לאהוב ולהעניק באמת, אחרת יחסים המבוססים על תלות נידונים לכשלון. אדם צריך לדעת לקבל את עצמו את הטוב והרע ולהבין שזהו, זה הוא וזה מה שיש, לשפר לתקן..יופי. אבל רק אחרי שיקבל עצמו יוכל להעניק מלב שלם. זהו. ולאחד כזה ששר אל תחכי. חפשי אחד שעושה..

למעלה