לא הייתי פה איזה יומיים

homets

New member
לא הייתי פה איזה יומיים../images/Emo13.gif

אבל ראיתי את כל הדברים הנפלאים שכולם הכינו, ורציתי להגיד לכם כל הכבוד!
חוץ מזה גם אני עשיתי קצת דברים, אתמול עשינו מיני חנוכת בית, אז הכנתי פרלינים, פאי פקאן, בראוניז ואלפחורס
זאת אחת העוגיות היותר טעימות שיש!!! למרות שטיפה יצאו שחומות ממה שצריך, יש לי תנור חדש ואני עוד מתרגלת אליו
אבל עדיין מעולות. בכל מקרה שיהיה שבוע טוב ומתוק
נטלי
 

homets

New member
פאי פקאן../images/Emo3.gif

לפי המתכון הזה: מקור מילוי הפאי: רוני ונציה / קארין גורן ועוד ספר אפיה איטלקי - MAGIG תחתית הפאי - בצק פריך מתוק: 100 גר' סוכר או עדיף אבקת סוכר 200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות 300 גר' קמח מנופה 1 ביצה קורט מלח לקערת מעבד מזון להכניס סוכר, חמאה וקמח ולעבד בפולסים עד לקבלת פירורים. להוסיף ביצה ומלח ולעבד עוד מעט (עיבוד יתר פוגע בפריכות הבצק). לאסוף את הבצק לתוך ניילון נצמד, לשטח מעט כדיסקה עבה ולהכניס למקרר לחצי שעה. לרדד על משטח מקומח ולהניח על תחתית פאי. להדק בעדינות על כל התבנית ולחתוך שוליים מיותרים (לא לזרוק את השאריות). לשים משקולת (כדוריות מתכת או קטניות על נייר אפיה) ולאפות בחום בינוני כרבע שעה. להוציא משקולת ולצנן. מילוי: 100 גר' חמאה רכה 3/4 כוס סוכר דמררה כוס ורבע סירופ תירס או גלוקוזה 1 ביצה 3 חלמונים 100 גר' פקאן גרוס או שבור לחתיכות קטנות חצאי פקאן לקישוט (רק אם יש סבלנות וחשק, זה יוצא טעים גם בלי). בקערה להקציף ידנית ביצה וחלמונים, להוסיף סוכר ולהמשיך להקציף. להוסיף חמאה וסירופ תירס. להוסיף פקאן גרוס ולערבב הכל עד לתערובת הומוגנית. לשפוך את התערובת על התחתית האפויה למחצה. לסדר את חצאי הפקאן על התערובת (הם לא שוקעים) ולאפות עוד כ-40 דקות.
 

homets

New member
פרלינים במילוי נוגט

וחלק מהם זה מרציפן שאני לא אוהבת בכלל...
 

homets

New member
אלפחורס של רוני ונציה

מתכון מעולה! חומרים 300 גרם קורנפלור 200 גרם קמח 1/2 כפית אבקת סודה 2 כפיות אבקת אפייה 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 100 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר 150 גרם סוכר 3 חלמונים 3 כפות ברנדי או קוניאק 1 כפית תמצית וניל קליפת לימון מגוררת מלימון אחד ריבת חלב 100 גרם שבבי קוקוס לקישוט אופן ההכנה 1. מנפים יחד את הקורנפלור, הקמח, אבקת הסודה ואבקת האפייה לתוך קערה בינונית. 2. בקערת מערבל מקציפים את המרגרינה עם החמאה והסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה, ומקציפים היטב לאחר כל תוספת. מוסיפים את הקוניאק, הווניל וקליפת הלימון. 3. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת החומרים היבשים, ומערבלים בקצרה רק עד שהם נספגים בתערובת (עירבול יתר פוגם במרקם הרך). מצננים במקרר 60-30 דקות. 4. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות). 5. מרדדים את הבצק אפייה לעובי של שלושת רבעי ס"מ. בעזרת חותכן עגול או כוסית בקוטר כ6- ס"מ קורצים עיגולים בבצק. 6. מניחים את העיגולים על תבניות האפייה במרווחים. אופים 8-10 דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר. מצננים בתבנית 5 דקות. משחררים מהתבנית בזהירות בעזרת מרית מתכת, וממשיכים לצנן על רשת. 7. מורחים על מחצית מהעיגולים שכבה עבה של ריבת חלב. מצמידים לריבה עוגיה נוספת. מורחים שכבה דקה של ריבת חלב בשוליים מסביב, ומגלגלים את השוליים בשבבי קוקוס.
 

homets

New member
פאדג' בראוניז של קרין גורן ../images/Emo99.gif

החומרים הדרושים 250 גרם שוקולד מריר 250 גרם חמאה 4 ביצים בטמפ' החדר 11/2 כוסות (300 גרם) סוכר 6 כפות (60 גרם) קקאו 1 כוס גדושה (150 גרם) קמח 1/2 כפית מלח 200 גרם שוקולד לבן קצוץ גס, לקישוט ההכנה ממיסים יחד שוקולד וחמאה. במיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר במשך 5 דקות. טורפים את קצף הביצים לתערובת השוקולד. מנפים מעל התערובת קקאו, קמח ומלח וטורפים לתערובת אחידה ומבריקה, כחצי דקה. מערבבים פנימה שוקולד לבן ויוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות, עד שהשוליים יציבים, תפוחים וסדוקים והמרכז עדיין רך. מצננים לחלוטין לפני שפורסים לריבועים.
 

א ו ר3

New member
אוי זה ניראה הבראוניז האולטימטיביים!!

דרך אגב את שמה אותם בתחתית התנור או למעלה.... ? ועוד שאלה כללית שסתם מעניינת אותי- למה ברוב מתכוני האפייה רשום לנפות את הקמח/אבקת אפיה..? איזה אפקט זה בעצם יוצר בעוגה?
 

homets

New member
אני אופה באמצע התנור תמיד../images/Emo13.gif

הניפוי של הקמח עוזר לאוורר אותו, מה שתורם בסופו של דבר לאווריריות המוצר הסופי. חוץ מזה זה גם מאוורר את הקמח מברחשים במידה והם קיימים
תודה רבה! נטלי
 
למעלה