לא הכי קשור, אבל ביפן (אגב hanzawa naoki)

johnny d

New member
לא הכי קשור, אבל ביפן (אגב hanzawa naoki)

נראה כי נגנבו בקלות יתר כ-480 מיליון $ !!! מחברת מסחר הביט-קוין ה-"יפנית" בבעלותו של איזה צרפתי שמן :)

מצחיק שבדיוק בחודש האחרון פירסמו כל מיני ממשלות בעולם אזהרות לגבי מסחר בביט-קוין.
מישהו כתב שהוא צופה תיאוריות קונספירציה צצות להן בעולם בקרוב.

מעניין אם יש להם איזה נאוקי שהולך לרדוף אחרי מי שגנב את הכסף :)

ortolan

New member
כולם מאמינים

שהגנבים הם מנהלי MtGox שהבינו שהאנונימיות של המטבע מאפשרת להם לגנוב את האחזקות מחשבונות הלקוחות ולאחר מכן למכור אותן בשוק החופשי תוך טענה שהגניבה התבצעה על ידי האקרים.

johnny d

New member
לא ידעתי את זה

נשמע מסוכן מידי, מן הסתם החברה בחברה הם הראשונים להיחקר.
אני לא יודע איך הממשל היפני מתייחס לענייני פרטיות ואינטרנט, אבל אם זה היה ארה"ב או סין היה לוקח להם כמה שעות בודדות להגיע למי שגנב את הכסף.

ortolan

New member
הממשל היפני נוקט בעמדה

שזו לא בעיה שלו משום שאין ביפן רגולטור שממונה על מסחר במטבעות וירטואליים.

ראה את השירשור הבא - לא בדקתי את התוצאות שלהם, אבל נראה שאכן כל החשבונות שנעשו בהם עיסקאות גדולות שייכים ל MTGOX בעצמם:

https://news.ycombinator.com/item?id=7318947

ושכולם פוצלו לחשבונות קטנים מאד שיכולים להשמש בשירותי מכבסות קיימים כדי להעלים את זהות הבעלים הקודמים שלהם.

johnny d

New member
אסרטגיות

לשימור והעלמת כספים, לא חסר.
בשרשור שמצאת לא הציגו אף גרף שלם שמציג לאן הכסף נעלם.

מה שכן, פריצה לרשת היא עבירה פלילית.
וכך גם גניבה של מידע, או כל פריט פיסי, בין אם יש רגולטור שממונה על הנושא או לא.

ומכיוון שזה עבירה בדומיין שאינו בהכרח יפני, אני יכול להבין את המשטר היפני.
אני עדיין דיי משוכנע שבמוקדם או מאוחר מישהו שקשור לעניין יתפס ע"י משטר או בעל עניין כזה או אחר.

ortolan

New member
אני חושב שאתה מפספס

את זה שהתכונה המרכזית של ביטקוין היא זו שהופכת את המעקב אחריו לבלתי אפשרי מבחינה חישובית/מתמטית.

רצו לשחק בילדים גדולים שלא צריכים בנק מרכזי או רגולטור וקיבלו את מה שמגיע להם.

johnny d

New member
אני לא רוצה להיכנס לויכוח

אבל לפני שאתה מצהיר הצהרות, רצוי שתבין במה מדובר.
רמז: לא רק שאפשר לעקוב אחריו, ישנם גם ארגונים ששומרים כתובות IP של כל פעולה שאי פעם נעשתה.

herouth

New member
זה לא כזה פשוט

זה ששומרים IP (ולמעשה, מספר אירגונים במקביל שומרים את כל שרשרת הטרנזאקציות של כל שבריר ביטקוין) זה לא אומר שתצליח לעקוב אחרי מי שעמד מאחורי IP מסויים בזמן מסויים. לדעתי זה קשה לפחות כמו לעקוב אחרי כסף מזומן.

ortolan

New member
אני לא רוצה להיכנס לוויכוח

אבל יש לביטקוין ספר טרנזאקציות מלא גם בלי טובות מה NSA ולמרות זאת יש פתרונות ששוברים את המעקב, למשל:

http://www.bitcoinfog.com/

כמובן שאתה יכול לטעון שהכל קונספירציה וש 8200 מנהלים את כל השרותים מהסוג הזה, אבל אני אטען בתמורה שאתה יכול להקים שירות מכבסה משל עצמך בקלות. כל מה שאתה צריך הוא מספר גדול של ארנקי ביטקוין.

ולפני שמפתחים פוזה ישראלית טיפוסית של "אתה לא יודע מה אתה מדבר" אולי אני יכול להפנות אותך לכמה מהפטנטים הרשומים על שמי, למשל

https://www.google.com/patents/US20040049576

herouth

New member
לאף מדינה אין אינטרס להגן על ביטקוין.

אם היו עושים אותה עבירה בכסף מזומן (שגם אחריו קשה לעקוב), היתה מתעוררת מדינה כלשהי ומנסה לחקור את הנושא. אבל כרגע, המטרה של כל המדינות היא לשמר את מונופול יצירת הכסף שלהן (או יותר נכון, של הבנקים שבשטחן).

ortolan

New member
ביטקוין אינו מזומן

יש לו תכונות דומות לאלו שהיו לכסף במאה ה 19, אבל כיום הכסף הוא משהו אחר לחלוטין שמייצג אוסף של תלויות מתמטיות ותחזיות עתידיות שביטקויין פשוט לא יכול לייצג. למעשה ביטקויין דומה בתכונותיו לזהב, רק שאפילו אי אפשר לייצר ממנו חפצים מנצנצים. בועה ספקולטיבית ותו לא.

herouth

New member
בוקר טוב. כסף הוא בועה ספקולטיבית.

גם ביטקוין, וגם כסף ממשלתי.

ortolan

New member
זה פשוט לא נכון

חוץ מאשר בדמיון הפרוע של כל מיני ליברטריאנים סהרוריים.

שערי המטבעות המשוייכים לכלכלות יציבות משתנים זה מול זה בהתאם להפרשי הריבית ומאזני הסחר וערכם האינטרינזי יורד בכמה אחוזים בשנה כדי לעודד הוצאות וצמיחה. שערי המטבעות המשוייכים לכלכלות מתפתחות הם כמובן תנודתיים יותר והסיכון לקפיצה למטה בהם (למעשה סוג של פשיטת רגל חלקית) הוא גבוה יותר אבל לכן הם גם משלמים ריבית גבוהה. כמות הכסף במחזור מווסתת במדינות נורמליות על ידי הבנק המרכזי כדי למנוע ירידה עודפת של הערך האינטרינזי (אינפלציה) מאחד או עלייה שלו (דפלציה) מאידך. אין שום סימן לכך שמדובר על בועה ו/או ספקולציה, למעט הספקולציה שהאנושות תמשיך להתפתח ולהפוך ליעילה ובריאה יותר במשך השנים. וזה עוד בלי להיכנס לדברים כמו מכפיל הכסף במשק.

בביטקויין אין שום מנגנון כזה - אי אפשר לשלם עליו ריבית, אי אפשר לווסת את כמות הביטקויין במחזור (כלומר אפשר רק להקטין את הכמות אחרי שימצאו את כל המטבעות) ומאחר ומטבעות ילכו לאיבוד גם ללא וויסות, מובטח שכלכלת הביטקוין תהיה דפלציונית.

אבל השיקול המרכזי והחשוב ביותר - מזומן אמיתי מגובה על ידי הנכסים הציבוריים (והפרטיים, בעצם) של תושבי מדינה. ביטקויין אינו מגובה על ידי דבר. אפשר ליצור עוד מספר אינסופי של כלכלות דמויות ביטקויין עם תכונות זהות או שונות ללא כל השקעה חוץ מקצת זמן חישוב.

herouth

New member
יש כסף ויש מזומן.

כסף נוצר לא על ידי הבנק המרכזי, אלא על ידי כל בנק שבעצם נותן הלוואות לעצמו על בסיס בטחונות עתידיים, ומחלק את ה"כסף" הזה, שהוא וירטואלי לחלוטין, כהלוואה ללקוחות.

מזומן זה סיפור טיפה אחר, כי באמת שולטת בו הממשלה (הבנק המרכזי) ויש כמות סופית שלו. העניין הוא שמרבית הטרנזאקציות נערכות בצורה וירטואלית דרך בנקים, אבל בסופו של דבר חלק מהכסף הוירטואלי ניתן להמרה למזומנים, ובאותו רגע נעשה הרבה יותר קשה לעקוב אחריו, עד שהוא נכנס בחזרה לחשבון בנק כלשהו וחוזר להיות וירטואלי.

וביטקוין? זה בעצם כמו מזומן - יש כמות סופית שלו, אפשר להמיר אליו וממנו כסף וירטואלי של בנקים, וקשה לעקוב אחרי מה שקורה לו.

בסופו של דבר, מה שקובע את ערך הכסף זו כמות העבודה או הנכסים שאנשים מוכנים לתת עבורו.

ortolan

New member
בסופו של דבר

מה שקובע את ערך הכסף הוא שיעור הריבית ביחס לשיעור הריבית על מטבעות אחרים בשילוב עם עקומת הסיכויים לפשיטת רגל.

אין שום קשר למה מישהו מוכן לתת תמורתו.

johnny d

New member
אז מה?

פריצת למחשב פרטי זה עבירה פלילית.
זה לא ממש קשור לאינטרסט.

herouth

New member
השאלה במה להשקיע את משאבי המשטרה

...בהחלט קשורה לאינטרס.

johnny d

New member
צודקת

עדיין כשמדובר בסכומים כאלו, גם לגופים ציבוריים צריך להיות איטרנסט למצוא את הכסף :)

Mondsee

New member
ראיתי חלק ממסיבת העיתונאים

וכשהמנכ"ל (הזר) שלהם קד בהתנצלות הוא נראה לי מחוייך לגמרי. זה היה נראה צבוע ולא טבעי. אני לא אתפלא לתאוריות קונספרציה.

johnny d

New member
נכון מאוד

הבחור יושב שם מחוייך לגמרי ואומר כמה מילות התנלצות ביפנית.
הוא בטוח יכל להתאמן בבית באיך מתנצלים :\
מוזר

למעלה