לא הצלחתי להבין..

שבלוללה

New member
לא הצלחתי להבין..

ממתי עד מתי הפגרה?
לא הייתה כבר פגרה?
גם אנטומיה בפגרה..?

מה קורה פה?
מרגישה אבודה :/
 

דנה1982

New member
רוב הסדרות (אם לא כולן...) בפגרה

אני לא ממש סגורה על הסיבה שהפגרה כל כך ארוכה (האישה הטובה משודרת בימי א', ורוב טקסי הפרסים ביום א', אבל הרבה סדרות אחרות גם הן בפגרה כרגע), אבל זה המצב...

הסדרה תחזור במרץ, בכל מקרה.
 

Macphista

New member
בנוגע לפגרה

חלק מרשתות השידור (abc, cbs) החליטו שבמקום למרוח 22 פרקים על פני עונת שידור אחת ארוכה מאוד מלאת הפסקות כי לא עומדים בקצב עשיית הפרקים למול קצב השידור שלהן בעיקר (והפסקות חגים) החליטו לפצל עונות. כך שהחלק הראשון שלהן יתחיל בספטמבר/אוקטובר ויהיה עד חג המולד/קצת לפני/קצת אחרי, ואז החלק השני יהיה ממרץ עד מאי. י
וכך שני המקבצים יהיו בלי הפסקות (בדרכ) וזה יכול להוריד את אחוז נשירת הצופים או בכלל הזעם הכללי של פרק אחת לשבועיים או "נתראה עוד שלושה שבועות".
זה כבר קיים בחלק מרשתות הכבלים, עכשיו גם הגיע לרשתות השידור.
ש עדיין חשיבות לתאריכים מסויימים במאי (וגם במרץ אם אני זוכרת נכון) שהסדרה חייבת להיות משודרת כי בתאריכים האלה יש מדידת רייטינג על פיהם מחליטים האם לחדש את הסדרות לעונה נוספת או לא. ההתנהלות הזו די ארכאית ופחות מתאימה למדיה היום אבל זה עדיין קיים.
אז ב- cbs האישה הטובה נכנסה למודל החדש הזה.
ב- abc נכנסו לזה האנטומיה של גריי, עד עצם היום הזה ועוד כל מיני (לא קאסל).
 

דנה1982

New member
אה, יפה! לא ידעתי את זה

פתרון יצירתי. "24" בזמנו פשוט התחילה בינואר, ו"מיתגה" את עצמה כסדרה שמשדרת כל עונה ברציפות וללא הפסקות/פגרות באמצע. אין לי בעיה עם זה שיש פגרה ארוכה עכשיו אם הסדרות באמת יחזרו לשדר ברצף במרץ.

תודה!
 

יסמין@

New member
.תודה על ההסבר. וכמה

הערות (כמובן לא כלפייך, אלא כלפי אלו שהחליטו על פורמט זה):
* 22 פרקים זו לא עונה ארוכה מאוד, זו עונה רגילה. יש גם עונות של 24 פרקים.
* לא מבינה את חוסר האפשרות להתארגן מראש. יודעים שיש 22 פרקים, מדוע לא קודם מצלמים את כווווולם (או לפחות את רובם) ורק אח"כ מתחילים לשדר אותם?
* ההפסקות הגדולות פוגעות בהם בסופו של דבר. זה פוגע ברצף ובתחושת ההמשכיות, פוגע בהתמכרות לסדרה ובהרגל ל צפות בה פעם בשבוע, גורם לשכחה של פרטים מסוימים, ובסופו של דבר כשהסדרה חוזרת זה כבר ממש לא אותו הדבר. זה פוגע בצפייה, ואני בטוחה שיש צופים רבים שלא חוזרים לצפות בסדרה לאחר פגרה מפגרת של כמה חודשים.
* אפשר לחשוב כמה חגים יש להם כבר: חג המולד, השנה החדשה, הלואין, ט'נקס גיבינג ועוד כמה. זה לא שיש להם חגים שמשתרעים על פני ימים רבים כגון סוכות או פסח. והדת שלהם גם לא אוסרת עליהם צפייה בTV בחגים.

בקיצור, אני מקווה מאוד שהם יגיעו מהר למסקנה שזה מגוכח ויפסיקו עם זה. ובמחשבה שנייה, זו סיבה טובה לצפות בסדרות לאחר שידורן, כלומר במקומות שלא מזכירים בפורום הזה, ואז אפשר לצפות ברצף בלי כל מיני פגרות מפגרות ומעצבנות ובלי הפסקות - לפעמים של שנים! - בין עונה לעונה.
 

Macphista

New member
סדרות שמתחילות בספטמבר/אוקטובר

בד"כ מתחילים לצלם ביולי, קצב הצילום איטי יותר מפרק אחד לשבוע כך שעד דצמבר קצב הצפייה כבר מדביק את קצב הפקת הפרקים.
כך שהפתרון הוא לעשות הפסקות, בין אם זה הפסקות של שבוע-שבועיים מדי פעם, או הפסקה מרוכזת של כמה חודשים המחלקת את העונה לשתיים.
לצלם הכל מראש ורק לאחר סיום (או לקראת סיום ההפקה) להעלות את הסדרה לשידור מעט בעייתי כי לא יודעים אם סדרה תחודש לעונה נוספת או לא. אז מה לעשות עם השחקנים בזמן שהעונה משודרת ועד שמגיעים להחלטה אם לחדשה לעונה נוספת או לא? (בדרכ ההחלטה מגיעה רק בשבוע-שבועיים האחרונים לשידור העונה) השחקנים מתחייבים לפרוייקטים אחרים בזמן שעובר כשהם מחוסרי עבודה. ואחכ הוחלט שהסדרה כן תעלה לעונה נוספת. תחשבי על זה, עונה 2 נגמרה, הוחלט שעושים עונה 3, ומתחילים להתארגן על עונה שלישית- תסריט, אביזרים, לוז של שחקנים בלה בלה בלה בלה ואז 9 חודשים של צילומים (אורך צילום ממוצע של עונה בת 22 פרקים). מה יוצא מכל זה? יש הפסקה של שנה שלמה בין עונה 2 לבין עונה 3. ואז שוב בין עונה 3 לבין עונה 4. וזה יותר בעייתי ממגוון סיבות מהפסקה של 3 חודשים באמצע עונה.
קיצור, פתרון ההפסקות זה מה שמצאו הרשתות (ולא הכבלים שם העונות באורכים שונים ויש שיקולים אחרים/נוספים).
 

יסמין@

New member
אוקיי

עכשיו זה נשמע יותר הגיוני. תודה על ההסבר.
ובכל זאת קושייה: לפעמים יש הפסקה מאוווד גדולה בין עונה לעונה, לפעמים שנה ולפעמים יותר (למשל, עכשיו עלתה העונה השנייה של "פלפלים צהובים", והרווח בין העונה ה-1 לנוכחית היה 3 שנים!!!). אז מה עושים השחקנים/יות בהפסקה בין עונה לעונה? איך אפשר לצפות שהם/ן ישובו לעונה הבאה, אולי הם לא כל כך מוכשרים ויכולים להתקיים מאוויר ומפרנה
וצריכים למצוא עבודה אחרת?
 

Macphista

New member
את משווה רשתות אמריקאיות רציניות

לערוץ 2?
קשת/רשת לא עומדים בשום דרישה/כלל/הגיון של רשת אמריקאית.
בארץ יודעים להרוס טלוויזיה- הפסקות ארוכות בין עונות (בגלל תקציב/לוז של שחקנים/אילוצי רשת/לא יודעים אם רוצים לעשות ואז לא מוצאים משהו אחר אז "יאללה בוא נעשה עוד עונה לסדרה ההיא שירדה לפני שנתייים"/בולשיט אחד), שינויי לו"ז במהלך שידור העונה בלי הודעה מוקדמת! ועוד כל מיני בולשיט.
למיטב ידיעתי שחקנים בישראל לא מרוויחים הרבה ולכן צריכים לעבוד על כמה פרוייקטים במקביל, כולל תאטרון, פרסומות וכדומה.
 

יסמין@

New member
מסכימה איתך

לגבי ההבדלים, בייחוד חשוב להדגיש את ההבדלים בתקציבים של הרשתות השונות.
אבל גם בסדרות האמריקאיות יש רווחים די גדולים בין עונה לעונה, מספר ממש גדול של חודשים, לפעמים קרוב לשנה, ואולי גם יותר. אז זו אותה דינמיקה: מה יעשו השחקניות/ים בינתיים? אין להם מחויבויות קודמות? למשל, הרי זה מה שקרה עם השחקנית שמגלמת את רובי ולכן היא נעלמה מוואנס. וזו רק דוגמה אחת מרבות.

אז נשארת השאלה: אם יש רווחים גדולים מאוד בין עונה לעונה גם בסדרות האמריקאיות, מה הועילו חכמים בתקנתם עם ההפסקה במחצית העונה?
 

Macphista

New member
צריך להבדיל בין רשת לבין כבלים

בטלוויזיה האמריקאית.
ברשתות הם עובדים בשיטה של עונות קבועות- כאשר עונת החורף מתחילה בספטמבר/אוקטובר ונגמרת במאי. יש יוצאים מן הכלל, סדרות קצרות יותר מ- 22 פרקים שנגמרות מוקדם או מתחילות מאוחר. וכמובן שעונה רגילה של דרמה (22 פרקים) או קומדיה (24 פרקים) לא תמלא את כל השבועות בין אוקטובר לבין מאי. אז בנוסף לכל הסיבות שכבר כתבתי, גם זו סיבה להפסקות.
הכבלים לא עובדים באותה השיטה ועונות השידור לא משמעותיות כמו ברשתות. גם לא אורכי הסדרות. לכן שם תמצאי גם סדרות של 10 פרקים והפסקה של כמעט שנה בין עונה לעונה.
סדרות בריטיות יכול להיות אפילו יותר גרוע עם הפסקות ארוכות יותר (שרלוק למשל).
בכל מקרה, לשאלה אחרונה שלך- ההפסקה באמצע העונה אמורה למנוע הפסקות תכופות של שבוע שבועיים כל מספר קטן של פרקים (תחשבי על העונה הקודמת של וואנס, כמה פעמים המתנו שבועיים ואפילו שלושה לפרק חדש? וכמה המעריצים התלוננו על זה? וכמה צופים אולי אבדו בגלל איבוד רצף הצפייה?) כדי שהעונה אכן תתחיל באוקטובר ותגמר במאי- שוב, כתבתי כבר את הסיבות, זה מיושן אבל ככה הם עדיין עובדים.
הפסקות גדולות באמצע העונה זה לא חדש. חלק מרשתות הכבלים (ערוץ המד"ב למשל) כבר עובד ככה מספר שנים. השנה זה הגיע גם לרשתות בצורה בולטת. הם מנסים לראות האם הנזקים של הפסקות תכופות גדולות יותר מהפסקה גדולה אחת.

בקשר לשאלה השנייה שלך- השחקנים מתחייבים מראש ומסדרים מראש לו"ז. טוב, לא הם, הסוכנים שלהם. אם את עוקבת אחרי חדשות קולנוע/טלוויזיה את יכולה להיות מודעת לתאריכי הפקת ויציאת סרטים גם ב- 2016. דברים נעשים מראש. ובמקרה של מייגן אורי מוואנס, היה לה מזל. הלו"ז שלה התפנה מיידית למרות שהחוזה היה עד סוף העונה והיא מיד מצאה סדרה אחרת שחיפשה שחקנית עבור הפיילוט. צילמו את הפיילוט, הסדרה אושרה, והיום את יכולה לראות אותה בתפקיד מוביל בסדרה אינטליג'נס.
 

יסמין@

New member
אוקיי, נתמקד ברשתות האמריקאיות

א. שיבדקו באמת (סקרי דעת קהל וכו') היכן הנזקים גדולים יותר: במקרה של הפסקות תכופות או במקרה של הפסקה גדולה אחת.
ב. לדעתי האישית, עדיף מדי פעם הפסקות קצרות על פני הפסקה ארוכככככה
ג. לדעתי, יש נזקים בשני הסוגים של ההפסקות. הם צריכים לחשוב על רעיון שלישי איך להתגבר על הבעיה.
 
למעלה