לא התאפקתי-GEFS צופה 6 ימי גשם ב 20-25 בנובמבר

quant1

New member
לא התאפקתי-GEFS צופה 6 ימי גשם ב 20-25 בנובמבר

זו תחזית לטווח רחוק של 10-16 יום, ואנחנו בתקופת אי ודאות גבוהה.
אז התלבטתי אם לפרסם.

אני מפרסם רק כי זו תחזית לשקע דרומית לקפריסין ו 6 ימים רצופים של גשם בישראל, בפריסה רחבה על פני כל הארץ.

מתבסס על ממוצע אנסמבל GEFS.

quant1

New member
26/11 היה מחוץ לטווח המודל שהסתכלתי עליו.יש לך הערכה ל20-25?

יניב ריז

New member
הורטקס לא מראה משהו בתאריכים האלו.

אבל הורטקס לא רואה את כל האפיקים, ומאוד הגיוני שבתאריכים האלו אפיקי הרום יתחילו להתארגן מחדש, ונקבל גשמים, אבל לפי הורטקס, המערכת החורפית המשמעותית בדקדה האחרונה, תהיה ממחציתה והלאה.

quant1

New member
תרחיש GEFS - התחממות של הקוטב והחלשות גדולה של הסילון הפולרי

התרחיש שאנסמבל GEFS חוזה שיביא לנו שבוע של גשם החל מסוף שבוע הבא הוא תרחיש לא רגיל שבו:
1. הלחץ במרכז הקוטב עולה עוד ועוד, והאפיקים מדרימים עד שהם בולעים את אזור הלחץ הגבוה באזור הקווקז (סיביר-סקנדינביה עדיין יש לחץ אנומלי גבוה יחסית - שזו מראש הייתה חלק מהסיבה שהרבה אוויר חם הוזרם לקוטב).
2. בעקבות העלמות החסימה בקווקז, מה שהתחיל כאפיקים/לחץ נמוך שהגיעו לקווי רוחב דרומיים בצורה בלתי רגילה לעונה - בצפון מזרח ארה"ב ובמזרח אסיה, התפשט כלחץ נמוך שהגיע לקווי רוחב דרומיים מאוד בכל ההמיספרה הצפונית.
3. הוורטקס הטרופוספרי כל כך נחלש, שנראה לי שהסילון הפולרי נעלם או מתאחד עם הסילון הסובטרופי באזור שלנו !
4. יניב - אם אתה קורא, אשמח אם תתיחס למפת 10מ"ב שצירפתי עבור התרחיש הזה. תודה רבה.

ובינתים האמרקאי התעדכן ינואר יהיה

שחון אחרי שעד לפנימכמה עדכונים צפה גשום ולפני כן יבש. עכשיו שוב שינה גירסה. בקיצור בוא נגיד ככה שנה טובה כנראה לא תוצאה מהשנה הזו . נשאר לקוות לפחות שיהיה סביר ועם חלוקה סבירה.

יובל 42

New member
כל המודלים העונתיים מזגזגים השנה בפראות

כל עדכון שונה מקודמו ואי.סי לא יותר טוב בקטע הזה מ-CFS

בקיצור העונתיים אומרים לנו השנה
"באמאשכ'ם תעזבו אותנו, אין לנו שמץ של מושג מה הולך להיות"

quant1

New member
אולי כי בשנת AO שלילי ו NAO + קשה לחזות חסימות והתוצאות שלהן

השערה שלי:
בחורף של NAO ו AO חיוביים - יש פחות נטיה לחסימות וקל יותר לצפות איך יתנהל החורף
בחורף של NAO ו AO שליליים - חסימתי ונוטה ליובש בישראל

בנובמבר היה לנו AO שלילי ו NAO חיובי - ואם זה גם מה שיהיה בדצמבר וינואר, אז מזג האוויר יהיה תלוי במיקום ובמשך הזמן בו יהיו אזורי הלחץ הגבוה, ולאיזה תהליכי מזג אוויר הם יגרמו. יותר קשה לחזות.

איסי נותן גשם יפה בפנים הארץ

ביום ו. פעם מישו אמר פה סתיו שיך לחוף? השנה זה מוכיח שאין קשר ביינתיםצעד כה רוב הגשם הוא בפנים הארץ. אבל לפחות שנצא מהשעמום כי לפי ג'פס למעט הערבה שתחטוף ביומיים הקרובים. אין כלום עד ה27 לחודש

natigr

New member
מתי ראו מערכת ב 26 לחודש? יניב דיבר על מערכת ב 26 על סמך

הורטקס.
הצפי שלי הוא למערכת רדודה ב 28-29 לחודש ומערכת חורפית עמוקה יותר כשבוע לאחר מכן.

noamro3f

New member
היי יניב, יש עדכון לתחזית הקודמת שאמרת לגבי 15-17 החודש?

למעלה