לא התייצבתי היום למילואים עקב חום גבוה ושלשול

דני19997

New member
לא התייצבתי היום למילואים עקב חום גבוה ושלשול

שלום,

שלחתי את כל המסמכים הרלוונטיים היום לגורמים הרפואיים ולקישור ביחידה שלי. קיבלתי תשובה שלילית שלחום, לשפעת ולדלקות שיש לי אין מניעה שאני אגיע לשירות ושאני כשיר.
מה אפשר לעשות? המפקד עושה לי דווקא. ברור שאבקש העברת יחידה/שחרור צבאי.

דבר שני ומאוד חשוב, אם המילואים נקבעו ל-5 ימים, ואני נפקד בהם, והמילואים הבאים יהיו נגיד עוד שנה ויהיו לי עוד 5 ימים שבהם אהיה נפקד, זה 10 ימים, או שזה כאילו נפקד במשך שנה?

הם הולכים ראש בראש עם חייל טוב שתמיד עשה מילואים ושפעם ראשונה מזה קרוב ל-5 שנים לא מגיע כי הוא באמת חולה. פרנציף עכשיו אני לא אגיע גם אם ארגיש יותר טוב. מתי אוכל להגיע להישפט? מילואים הבאים ? כי הבנתי שלא יהיו לי יותר מילואים (כלומר, עד שאשפט לא אקבל שום צו).

עזרה תתקבל בברכה...

guya72

New member
מחלה

לא תגיע למילואים ו/או להשפט - אז תוגדר בתור נפקד, ואחרי 45 יום תהפוך להיות מוגדר כעריק (או שזה 60 ימים ?? ).
המשמעות המיידית - לא תוכל לעבור בביקורת דרכונים, זה יופיע במחשבי המשטרה, ומדי פעם תזכה לביקורי נימוסין של לוכדי עריקים - הראשון מביניהם שיזכה לפגוש אותך - יאפשר לך להנות מתנאי אש"ל על חשבון המדינה (כלומר - מעצר והעברה למשטרה צבאית).

לאחר שיתפסו אותך, אתה תשפט ותורשע בבימ"ש צבאי, כך שחוץ מאשר לשבת זמן כזה או רח בכלא צבאי, גם תזכה בתור בונוס בתיק פלילי.

לכן לא כדאי לך לשחק משחקים ילדותיים עם צה"ל. תגיע לבסיס שהרופא יווכח שאתה חולה. אם מצבך הבריאותי באמת בעייתי, אז אני מאמין שיתחשבו בזה במשפט (אבל עם חוסר ההגיון של צהל קשה להתווכח).

lior1000

New member
תפסיק עם ההפחדות !

רישום פלילי וכל מני קשקושים מיותרים.

אני מציע לך ללכת לאשפז את עצמך בבית חולים למשך תקופת המילואים.
כשתשתחרר מהאשפוז תקבל אישור מהבית חולים על הימים שאושפזת, עם האישור הזה השליש או הרופא בגדוד שלך יכולים לעשות שמיניות באוויר ולא יעזור להם.

אם בכל זאת תוכרז נפקד ולאחר מכן עריק, תגיש מיידית שתי תביעות אזרחיות, הראשונה אישית נגד מי שהכריז עליך כנפקד (שליש), ותביעה שנייה נגד צה"ל.
אזרח מאושפז אינו חייב להתייצב בשום מקום.

אם אתה צריך שם של עו"ד טוב שמתחה בזה, אני יכול לעזור.

אושי231

New member
היי
בתשובה לשאלתך:

בסמכותו של רופא היחידה לקבוע האם אתה כשיר להגיע למילואים או לא, ע"פ המסמכים ששלחת. זה גם מאוד תלוי אילו מסמכים שלחת.
ברוב הפעמים, מסמך שכתוב עליו "חום ושילשול מומלץ על מנוחה למשך X ימים" לא יתקבל.
מה שכן מתקבל זה מסמך "סיכום ביקור" שמתאר מדדים ובדיקות רלוונטיות שנעשו. במידה ולא תגיע, אתה תהיה נפקד.

למרות שהמילואים הם 5 ימים, אתה תמשיך להיות נפקד עד אשר תגיע להישפט. המשפט יכול להיעשות ביחידת המילואים שלך או במשרדי הקישור (יש לתאם איתם לפני שאתה מגיע כדי שידאגו לסא"ל שישפוט אותך). אין צורך לחכות למילואים הבאים אלא פשוט לתאם עם הקצינה.
לאחר 21 ימים מיום פתיחת הנפקדות, התיק יעבור לפרקליטות עריקים לבדיקה, ובמידה ושליחת הצו הייתה תקינה ועוד מס' גורמים משפטיים- אתה תיגרע לר"מ עריקים והטיפול יועבר לידיה של משטרה צבאית כאשר אתה בסטטוס עריק.
את המשמעויות של הנפקדות והעריקות אני מציעה לך לקרוא בשירשור הבא, מתוך ההודעות הנבחרות של הפורום: http://www.tapuz.co.il//Forums2008/...68&MessageId=149199168&PageNumber=1&Archive=0

מבחינה אישית אני נוטה לא להסכים עם מה שכתב לך ליאור לגבי לאשפז את עצמך וכו'. באוגוסט עברתי ניתוח דיי קשה של הוצאת גידולים מהרגל ויום אחרי הניתוח כבר שוחררתי לביתי. בתי החולים, עם כל העומס של היום, במיוחד אחרי שביתת האחיות, מעדיפים לא לאשפז אף אחד שלא באמת צריך את זה,במיוחד לא אם זה חום ושילשול. אני לא רופאה, אבל אם רופא המשפחה שלך כבר ראה אותך ונתן לך רק ימי מחלה ולא אשפוז, קשה לי להאמין שעכשיו כן יאשפזו אותך- ועוד ל- 5 ימים, עד אחרי האימון.

לכן, כרגע שים לב שאתה בסטטוס נפקד והתהליך בעיצומו. אני ממליצה לסגור אותו כמה שיותר מהר ומאחלת לך בהצלחה ורפואה שלמה.

צבא לעולם אינו מאנין לחום,שילשול,כאב-ראש הוא

הוא יגדיר אותך לאחד שרוצה להשתמט מהמילואים.
גש למיון הקרוב לביתך יבדקו אותך יסודי
תשלם 600 ש"ח ללא טופס מהקופה
ותשלח לקישור,לא יבלו תתייצב ביוד יומיים נשראו יומיים מילואים?

motior

Member
הבעיה היא שתמיד ביום הראשון לגיוס

פורצת מגפות מסתוריות של שלשולים, מחלות דרכי הנשימה וכאבי גב.
בגלל ריבוי האישורים הרפואיים על מגפות אלה הרופאים הצבאיים בד"כ מבקשים לראות את החולה במו עיניהם.
מה שיוצר בעיה למי שבאמת חולה

למעלה