לא התקבלתי לגלי צה"ל...

GolanBerlin

New member
לא התקבלתי לגלי צה"ל...

לצערי לא התקבלתי.

אני ממש מעוניין בתפקיד שקשור לעיתונאות, תקשורת ואקטואליה. כדאי לי לבקש להתנדב בבמחנה או בדובר צה"ל? מה עדיף?

תודה.

Run for a Fall

New member
אם אתה אוהב עיתונות

אז במחנה יותר יתאים לך. מה שהייתי מציע זה לבקש ממדור מתנדבים תפקידים בתחום והם ידאגו לאתר בשבילך תפקיד מתאים... יש עוד תפקידים בתחום חוץ מדובר צהל ובמחנה.. בהצלחה!

GolanBerlin

New member
היי

כעקרון אני מאד פעיל פוליטית. גם באינטרנט וגם בשטח. אני מבין הרבה מאד באקטואליה, וכתבתי בעבר המון מאמרים וכתבות חדשותיות, שבין היתר התפרסמו גם באינטרנט. כלומר אני מאד אוהב את התפקיד העיתונאי-אקטואלי-פוליטי. לדעתך "במחנה" עדיף?

האם יש דברים דומים גם בדובר צה"ל?

ואמרת שש עוד תפקידים בתחום. אפשר דוגמה בבקשה? תודה רבה!

Run for a Fall

New member
אהלן

תראה, בסופו של דבר - בפוליטיקה של ממש לא תיתקל כיוון שאתה בצה"ל...
וזה יהיה ניגוד אינטרסים. (החוק לא מאפשר לחייל צה"ל להביע את עמדתו הפוליטית)

אם אתה באמת מאוד מתעניין בנושא העיתונות "במחנה" יכול להתאים לך מאוד - מבחינת הכנת כתבות, כתבות שטח (תרגילים ואימונים מתוקשרים), ראיונות וכו'.

דובר צה"ל מתעסקים בתחום שונה קצת, אבל מאוד גם מאוד מעניין ונראה לי שידבר אליך - מתעסקים בתיאום בין התקשורת הישראלית והעולמית לצה"ל. עבודה חשובה מאוד מלבד היותה מעניינת.

מבחינת תפקידים נוספים בתחום - יש לך את ביטאון ח"א לדוגמה, ואני יודע שיש מחלקת דוברות גם בחיל הים. אני מניח שיש עוד תפקידים שאני אישית פחות מכיר. ולכן ההמלצה שלי היא לפנות למדור מתנדבים בנושא ולראות האם יש תפקידים שיוכלו לעניין אותך בתחום במקומות נוספים.

GolanBerlin

New member
חחח, בוודאי שלא התכוונתי לפוליטיקה ממש

התכוונתי לכל התחום האקטואלי-חדשותי-תקשורתי. זה דברים שמאד מעניינים אותי.

ותודה על הפרטים... מה הכוונה תיאום בין כלי תקשורת? איך זה בא לידי ביטוי?

ושאלה נוספת: מה ההשפעה של הפרופיל 21 נפשי שלי לגבי העתיד? אני מתכוון ללמוד אחרי הצבא מדעי המדינה כדי לעבוד במשרד הביטחון ובעתיד להגיע אפילו לכנסת. האם הפרופיל ימנע ממני לעשות כך? האם יהיה אסור לי להיחשף לנתונים מסווגים וכד'?

Run for a Fall

New member
דובר צה"ל

דובר צה"ל זו למעשה חטיבה ענקית שתפקידה לתמרן בין התקשורת הישראלית והעולמית והצבא - באירועים בטחוניים וצבאיים, תפקידם לספק "תשובות" תוך כדי הקפדה ושמירה על ביטחון מידע. תחומי העיסוק שלהם, עם זאת, הרבה יותר נרחבים, ופחות מוכרים לי - אני מניח שתוכל ללמוד המון באינטרנט על כל תחומי העיסוק שלהם.

לגבי הפרופיל הנפשי - אכן הפרופיל הנפשי יכול להוות בעייתיות בקבלה למקומות עבודה ממשלתיים. לגבי לימודים - ממש אין הגבלה. לגבי מקומות העבודה שציינת - קשה לי להגיד, זה נתון לשיקולים שלהם ובדר"כ נבדק אינדיבידואלית לפי הסעיף עצמו.

GolanBerlin

New member
אני מבין

כלומר ייתכן שאני אתקל בבעיות, אבל יש סיכוי שכן יתנו לי לעבוד שם אם יערכו לי ריאיון מאבחן?

ואני שואל פה בשביל חבר שלי גם: הוא משרת כרגע בתותחנים, אבל מאד קשה לו שם ובעקבות ניסיון לפגוע בעצמו, הקב"ן הודיע שהוא הולך לשחרר אותו מהצבא ולהעניק לו פרופיל 21 נפשי. הוא מאד מדוכא בגלל זה, ורוצה בעתיד לעבוד בתעשייה האווירית ועכשיו הוא מאד חרד שלא יתנו לו לעבוד שם בגלל הסיווג הבטחוני וכד'. האם באמת נגזר גורלו לעד?

תודה.

Run for a Fall

New member
לצערי

אני לא מוסמך לענות על זה...

אני יכול להגיד לך רק מה שאני מכיר - שכן, בדר"כ במקומות ממשלתיים ו/או מקומות שדורשים סיווג בטחוני השאלה עולה, והמידע מגיע לידיהם. לגבי ההחלטה שלהם מה לעשות עם זה - אין לי מושג, אני יודע שהם כן בודקים את הסעיף אינדיבידואלית אבל לגבי השיקול שלהם האם להעסיק עובד כזה או לא - רק הם יכולים להחליט.

צריך לדעת שכן, יש סיכוי סביר שהפרופיל ימנע עבודה במקומות מהסוג הזה.

GolanBerlin

New member
זה עד כדי כך חמור?

כלומר, האם יפסלו אותי, נניח, מלהתמודד בבחירות לכנסת?

ובקשר לחבר: אתה יודע אולי אם יש אפשרות לערער על ההחלטה של הקב"ן? אולי לערער ולבקש להוריד את הפרופיל ל-64 ושהוא ישרת בשירות לא קרבי?

Run for a Fall

New member
באמת שאין לי מושג

לגבי הבחירות וכו'. אני חושב שמוטב שתברר עם גורמים אחרים את הנושא.

אפשר לערער על ההחלטה של הקב"ן עד כ-30 לאחר הוועדה. כשיעבור את הוועדה ינחו אותו ויסבירו לו הכל.

נ ו ע ה 12

New member
יש במאמרים הצעות תפקידים לדו"צ ולבמחנה

כפי שהציעו לך, תבדוק גם בבטאון ח"א וכדומה... לדעתי גם קשרי חוץ יעניין אותך, לא? בנוסף, קח בחשבון את עניין הסיווג - בחלק מהתפקידים הללו דרוש סיווג בטחוני. המון בהצלחה בהמשך

למעלה