לא זה לא זה כן זה אולי....

EdisonGirl

New member
לא זה לא זה כן זה אולי....

תמיד הבעתי התנגדות נחרצת ל"כשאת אומרת לא, למה את מתכוונת?", האמנתי שכשמישהי אומרת לא, היא מתכוונת ל"לא!", כי האמנתי שככה זה גם אצלי.
אבל עם הניסיון בחיים, אני מגלה שמדובר בתחום לגמרי לא מוחלט... לא רק ביחסים רומנטיים, אלא בכל תחומי החיים.
הרבה פעמים "לא" זה בעצם "אולי". אפילו תפסתי את עצמי חוטאת בזה!

אז כשאתם אומרים "לא", למה אתם מתכוונים?
מה יכול לגרום ל"לא" להפוך ל"כן" מבחינתכם?

דוגמאות למצבים: רכישה שאתם מסרבים לה, ארוחה או נישנוש שמציעים לכם (ונגיד שהוא דיאטתי
)...

ועכשיו הפוך- כשאומרים לכם "לא", תקבלו את זה כ"לא", או שתנסו להציע שוב?

יש "לא" מוחלט ויש פחות

אני מתקשה לקבל החלטות, זה מאוד בולט אם אני בבית קפה וכאלה.
אבל לרוב כשאני מחליטה על משהו, זה החלטי לגמרי! גם אם יש בי משהו מהסס שוב, לא משנה מאיזו סיבה, משתדלת לדבוק בהחלטיות.

הססנות זה דבר טבעי, אני מהססת לפעמים קצת יותר מדי אבל באיזשהו מקום אני מעדיפה את זה מאשר קבלת החלטות אימפולסיבית שלאו דווקא מובילה אותי למקומות נכונים וטובים.

לאוכל קשה לי להגיד "לא" אלא אם כן זה משהו שאני לא רוצה או לא אוהבת.
אבל היום דווקא אמרתי "לא" למשהו ובסוף לקחתי, פשוט כי עשיתי שיקול דעת אחר.

תלוי במה

אני חושבת שזה תלוי כשזה מגיע לערכים מול רצונות. נגיד, אני יכולה לומר בוודאות שלעולם לא אשתמש במוצרי קוסמטיקה של חברות שעושות ניסויים בבעלי חיים. אין שום טיעון משכנע מספיק עבורי בשביל זה. מנגד, אני יכולה להגיד שאני לא אוכלת משהו, ואז להתחרט ולאכול את זה. אני יכולה להגיד שלא בא לי לצאת, ואז כן לצאת. אני יכולה להגיד שאני רוצה להמשיך לתארים מתקדמים, ואז להחליט שלא... זה מאוד תלוי במה.

אני חושבת שמה שעשוי להמיר את הלא שלי לכן או אולי זה תלוי באם אני נפגעת (להלן, כשאת אומרת לא זה לגמרי לא), פוגעת באחרים (ניסויים בבע"ח, בגידה בחברים, וכו') או אם סתם מדובר במשהו יותר שולי, שישפיע רק עליי ולאו דווקא לרעה (נגיד, עוד חתיכת עוגה).

faland

New member
חחח הרגע כתבתי מודעה עם אותו הקונספט

תלויי במצב. לרוב אם אני בצד המציע אז אני לא נוטה להמשיך להציק אם לא מעונינים.

בקשר לאנשים שכל הזמן מציעים לי- אם זה אנשים חשובים לי (משפחה וכו') וזה לא עיניין גדול אז אני מסכים לשנות את דעתי. אם זה רכישה אז אני ממשיך לסרב אלא אם התנאים משתנים.

אם יש משהו שאני שונאת

זה שאנשים לא מכבדים את הבקשות שלך ומתעקשים.
ואם אמרתי לא (לא בא לי לאכול, כי אני לא רעבה; לא בא לי לצאת, כי יש לי מבחן שהוא מספיק חשוב; לא בא לי עלייךָ; לא בא לי להוציא עכשיו את האוטו ולצאת לקניות סתם כי את מתעצלת ללכת שני מטר לסופר וכו')- אז באמת התכוונתי לזה.
אז למה להמשיך ולבקש? כדי להוציא מדעתי ואז להוציא אותי מניאקית? פשוט תסתמו את הפה שלכם, ותתמודדו עם המציאות.
ואני לא רעה, ולא פולניה, ולא קמצנית. אבל יש אנשים שזה בדם שלהם להתעקש ולשים ז** על מה שאמרת, כי הם חושבים שאולי תתחרטי, ואני שונאת להיות בחברת אנשים כאלה, ובטח שלא לעשות כל פעם את מה שהם מבקשים, כי זה כבר הפך לרמה של פרזיטיות.

וכמו שאתם רואים- אני מוציאה פה תסכולים על שותפות

אני גם שונאת את זה

לא זה לא!
אני גם שונאת את אלה ששואלים, עונים להם, והם ממשיכים לשאול............. עד היום אני לא מבינה למה מתנהגים ככה?!?!?!

EdisonGirl

New member
וכשאומרים לך "לא"? זה תמיד לא מבחינתך?

נסי לשחזר מצבים.

ואני לגמרי מבינה את מה שאת אומרת, אבל את מדברת על מצבי קיצון. יש שטח אפור, שבו את מציעה למישהי עוגיה שהכנת, והיא אומרת "לא", אבל את אולי מרגישה שסתם לא נעים לה, ומציעה לה שוב, או מנסה לגרום לה לשנות את דעתה בצורה כ"כ נחמדה, שאת אפילו לא שמה לב שעשית את זה, ולכי תדעי מה היא חושבת על זה שניסית "לדחוק" בה.

אני חושבת שזה נושא הרבה יותר מורכב ממה שחשבתי אותו בעבר..

דווקא הדוגמא עם העוגיה זו סבתא

ולא השותפה שלי. אני מגלה הרבה סבלנות.

הדוגמאות שמחרפנות אותי באמת הן השאר

al19

New member
..שאלה די קשה

כי זה שאלה אבסולוטית ואין דברים אבסולוטים בחיים.
אבל שאני אומר לא אני מתכוון ללא בדרך כלל.
וזה הכל תלוי בסיטואציה כמו שאמרתי.
למשל שמישהי תגיד לי מחמאה (זה לא קורה בדרך כלל)
אני יגיד די לא ... נו תפסיקי.
אך ברור שאני לא ארצה שתפסיק
אבל שירביצו לי (זה קורה הרבה יותר)
אני יגיד לא די !
אז כמובן שיש דברים אבסולוטים.
מה גורם ללא להפוך לכן. כמובן כושר שכנוע יוצא דופן וזה הכל תלוי בסיטואציה.
כמובן שבסיטואציות הנכונות לא זה אולי
שילד שואל את אבא שלו אם אפשר להביא כלב, אז אביב אומר לו לא.
שזה אולי.
זה הכל הכל בחיים תלוי בנסיבות.

Optimistic Girl

New member
אצלי לא זה לא.

אבל חברה שלי ''אני יעדכן אותך =אומר אולי''
ואצל אחרים לא יודעת.

אני תמיד סגורה על עצמי,
כשזה קשור לאכול אז ,זה תמיד כן

למעלה