לא זוכרת כבר , מי כתב כאן על צידו

גלי®

New member
לא זוכרת כבר , מי כתב כאן על צידו

האפל של פיטר פן ... ובכן , במסגרת שיטוטי בנט , גיליתי איזושהי "חארטה" פסיכולוגית שמנתחת אותו ... (ואח"כ עוד מצפים מאיתנו להתייחס לפסיכולוגיה ברצינות ... כן , בטח....
)

scarlet moon

New member
אממממ....

אוי... קראתי. איזה בולשיט.. כאילו, אני מאד אוהבת לנתח אגדות והכל, אבל יש גבול... אני שונאת את הצורך של אנשים להפוך כל דבר לאיזה משהו שקשר בחוסר תמימות ומין... לדעתי זה מאולץ לגמרי, החיבור הזה. אבל אולי זה סתם צורך שלי שלא יהרסו לי סיפורים שגדלתי עליהם עם כל מיני עיוותים. מה אתם אומרים?

גלי®

New member
בעיני , זה לא קשור דווקא לפירוש חסר

תמימות ונוטף מין ...אלא לטילי הטילים של ה"פרושים הנסתרים" ... לא זוכרת מי אמר פעם : "לפעמים סיגר - הוא רק סיגר..." נראה לי נכון ... לא כל דבר צריך לנתח ולהתעמק בו ולפרק ולפרש ... לפעמים , אפשר פשוט להנות מהדברים כמו שהם באים , בלי פלסף ...

YAHEL i

New member
גלי ... ../images/Emo13.gif

אני לא יודעת אם זה "מתריד" אותך , אבל סתם ככה באופן כללי , פרויד היה זה שאמר "לפעמים סיגר הוא רק סיגר ..." - אבי הפסיכואנליזה , היתה לו אהבת נפש לעישון סיגרים , ובתור אחד שניתח כל עיפעוף של מי שהיה לצידו והוציא על זה טאוריות פסיכולוגיות שלמות , הוא נחלץ להגנת עצמו ואמר ש... לפעמים סיגר הוא רק סיגר..." .
יהל

עמיתוש

New member
אוו, GOD!

מה זה אמור להיות הפלצפנות הזאת? בואנ´ה אנשים, כמו שכתבו: לא כל דבר צריך לנתח!. אמאל´ה, זה למה יש לי פסיכולוגימפוביה!
תמיד הפחידו אותי פסיכולוגים, בגלל שחשבתי שכל דבר שאני אומר (או זה אאמר?), הם ינתחו למיליוני חלקיקים ויוכלו להגיד עליי דברים שלא ידעתי! חחח, תמיד אמרו לי שזה לא נכון, ועכשיו, אחרי הניתוח הזה של פיטר פן, חזרה לי הפוביה!!! אהההההההה!

עטלף77

New member
אני דווקא אהבתי את זה...

אני דווקא אוהב לראות פירושים חדשים ושונים לסיפורים (וגם שירים) מוכרים ופשוטים לכאורה. אני מאמין שיצירה אמיתית ברמה גבוהה היא זו שעל פני השטח נראית פשוטה וקלה אולם בפירוש הנסתר ניתן למצוא פירושים רבים. עם זאת, לא חייבים לקחת את הכל ביותר מידיי רצינות
).

scarlet moon

New member
../images/Emo88.gif

האאאא? וקיי, זה כבר מוגזם..... לפתוח לפו הדב וחבריו תיק רפואי-פסיכיאטרי!???! ?!!? טובבבבבבבבב...........

scarlet moon

New member
אוקיי

א. התרגזתי בצחוק... אני לא עושה משטויות של אנשים כאלה ביג דיל, חוץ מזה, אני חייבת להודות שזה משעשע. ב. היה כתוב שזה פרודיה? לא ראיתי..

scarlet moon

New member
ניתוחים זה טוב

ברור! גם אני אוהבת סיפורים שאפשר לנתח אותם מעבר לשטחיות הבסיסית... אבל .... למה לקחת את זה למחוזות כאלה? למה להפוך את טינקרבל לפצצת מין ולתת להוק מאפיינים פאלים?!? זה כבר מעצבן אותי... למרות שאולי יכול להיות בזה משהו נכון ומעניין. אבל בכל זאת.. עוד מעט יתחילו לנתח לי את היצרים המיניים החייתים של היפה והחיה... נו, יש גבול.

עטלף77

New member
את לא יכולה להגיד להם איך לפרש....

זה מה שיפה באגדות ויצירות מהרמה הזאת, שכל אחד יכול לפרש אותן איך שהוא רוצה ולהבין מהן מה שמתאים לו.

scarlet moon

New member
../images/Emo19.gif

לא אמרתי להם לא לפרש! רק אמרתי, שזה לא מוצא חן בעיני... ואתה צודק- באמת הכי יפה זה שכל אחד מפרש את היצירה כפי שהיא מתקשרת אליו (הרי אין משהו חד משמעי!).... פשוט אני תמיד הסתכלתי על פיטר פן עם כל הקטע של ילדות שנשארת, וחוסר יכולת להתמודד עם ההתבגרות וכל זה, ושפתאום תקעו לי פה את כל הקטע של המין זה קצת עיצבן אותי. אבל אני חייבת להודות שיש בזה משהו מעניין....

למעלה