לא זז

דנה2909

New member
לא זז ../images/Emo4.gif

שלום לכולם, זו הפעם הראשונה שאני כותבת כאן. מקווה שאני במקום הנכון. אני כבר 3 חודשים בתפריט החדש שעשתה לי החברה הדיאטנית שלי.. המטרה היתה לרדת במשקל. התחלתי בפול אנרגיה, נרשמתי לחדר כושר (3 פעמים בשבוע). וירדתי מעולה. 4 קילו בחודש!! וזהו. לא זז. כבר קצת יותר מחודשיים שאני תקועה על אותו משקל, לפעמים עולה חצי לפעמים יורדת חצי. וזה מתסכל, ונשברתי כמה פעמים. חבר שלי לא מבין למה לי.. ומזמין פיצות חופשי, ואני לא מסוגלת להגיד לא לפיצה, מקסימום - אני מצליחה להסתפק בחתיכה אחת. ואמא שלי אוהבת להכין עוגות גלידה - ואני תמיד מרגישה שעד שאני לא מחסלת את כל העוגה, אני לא אשב בשקט.. את ההבדל הראשוני, אחרי חודש, הרגשתי במכנסיים, ומאז גם במכנסיים לא הרגשתי שינוי. חשבתי בהתחלה שמרוב שנהיו לי שרירים, אז אני לא מרגישה את זה במשקל. עברתי לפעמיים בריכה בשבוע ופעם אחת חדר כושר. אני לא מסוגלת לצעוד בחוץ, משעמם לי מדי, מקסימום עם הכלבה שלי, ואז זה לרוץ ולעצור ...
אני די בטוחה שהסיבות לחוסר הירידה אלה המשברים שפוקדים אותי, חודשיים בלי שום ירידה - משהו כאן לא בסדר.. לא??

אביטל +

New member
כמה דברים

בואי קודם נסתכל על העובדות - את יכולה לפרט גובה, ומשקל ומבנה גוף ? כי משהו לא מסתדר לי בתיאור שלך. בקשר להליכה - אכן משעמם פחד. נסי עם חברה או עם מוזיקה.

דנה2909

New member
תשובה

אני 1.70, שוקלת כיום 67, וזה כעת המשקל שממנו אני לא מצליחה לרדת. בת 26, מבנה גוף בינוני, לא שמן ולא רזה. עיקר הספורט שלי בימים אלה זה הבריכה ועוד איזה פעם בשבוע חדר כושר.

אביטל +

New member
בואי נישאר לעובדות

את בטווח משקל תקין לחלוטין. וזה אגב המשמעות של חוסר ירידה. זה מה שהגוף אומר לך. הוא הגיע למשקל התקין שלו. למה את רוצה לרזות ? האם יש חלק בגוף שלך שאת מרגישה שהוא שמן מדי ?

דנה2909

New member
גוף שמן מדי

עד לפני שנה הייתי במשקל 60. ואז הזנחתי את עצמי, ישנתי המון (כל פעם הייתי חוזרת מהעבודה, הולכת לישון, בוהה בטלוויזיה, שוב הולכת לישון, עבודה וחוזר חלילה). אכלתי המון שטויות, המון ממתקים. מאז שהתחלתי להתאמן, אני מרגישה שהגוף שלי מתחיל לחזור לעצמו, נהייתי יותר חזקה ויותר אנרגטית. בעיקר לאחר אימון בבריכה, בבוקר שאחרי אני מרגישה שאני יכולה לכבוש את העולם (אני אפילו מרגישה שהגוף חלק יותר, זה נשמע הגיוני???). אבל, הירכיים שלי והבטן שלי עדיין מאד גדולים ותפוחים. היום ניסיתי להיכנס לג´ינס - שאליו נכנסתי לפני שבוע, ופתאום לא יכולתי... דברים כאלה, מובילים אותי לסטות מהדיאטה. יש דברים שהייתי רוצה לשפר בעצמי.

אביטל +

New member
לדעתי

ההתחלה שלך היא נכונה - כושר גופני אבל אני גם חושבת שאין צורך בדיאטה קפדנית במיוחד תזכרי שכדי שהאימון יבוא לידי ביטוי, הגוף צריך מזון. אל תרעיבי את הגוף שלך. לאט לאט הגוף מתאזן וזה לא תהליך שיקרה בשבועיים. אם את אוכלת באופן בריא ומאוזן ומתאמנת הגוף שלך יגיע למימדיו האופטימליים. צריך רק סבלנות.

דנה2909

New member
אביטל היקרה

קודם כל תודה על כל המילים החכמות שלך, את גורמת לי להסתכל על הדברים בצורה שונה. חבל שאין איזה מטה קסם שיוכל לעזור להגיע כבר למשקל הרצוי. סבלנות זה לא הצד החזק שלי, הרגשתי שחודשיים הם די זמן להמתין. יום ראשון הפך להיות יום אפילו יותר מאיים - לא רק תחילת שבוע, אלא גם היום שבו אני נשקלת... והתוצאה בדרך כלל צפויה. למשל, אני יודעת שרוב הסיכויים שבראשון הקרוב אני אעלה במשקל בגלל מחזור שאמור להגיע יום אחרי. בקיצור, סבלנות זו כנראה מילת המפתח - סבלנות והתמדה, אוף שתי מילים מעצבנות...

אביטל +

New member
אין מטה קסם

ממש ממש אין זה הבאסה של החיים אז זהו. דקת דומייה לתקווה לקסמים. עכשיו נעבור הלאה. לגבי המחזור - אני מציאה לך לחכות כשבוע אחרי סוף המחזור כדי להישקל. הגוף צובר נוזלים ופשוט חבל שתעלי על המשקל ותיכנסי ללחץ. לגבי הסבלנות - בגלל העניין הזה של כבייכול לחכות, צריך להכניס את התזונה הבריאה והמאוזנת והפעילות הגופנית באורח חיים. שזה לא יהיה קשה או מעיק. להפך, שאת תרגישי כזה שינוי בחיים שלך ובהרגשה היומיומית שלא תרצי לוותר על השינוי הזה ולא תחשבי על זה אפילו. והמשקל שצריך לרדת יירד לבד. אסור שתרגישי שאת מחכה למשהו שיקרה.

היי דנה,

מברוק על ה-4 ק"ג הראשונים, נכון שזה מרגיש נפלא?
זה נשמע לי ממש הגיוני שדיאטת פיצות ועוגות גלידה זה לא משהו שאפשר לרדת ממנו... נראה לי שאת יודעת את הדרך (עם דיאטנית צמודה)רק צריך את הכח רצון והתמדה. אני אומרת "רק" אבל בעצם זה החלק הקשה. כי זה לא משנה אם זה 30 ק"ג עודף או 5 ק"ג עודף , בשביל האדם שסוחב אותם זה קשה. וזה מבאס .וזה מתסכל ומוציא את החשק מהכל. לדעתי דבר ראשון תתיעצי שוב עם החברה שלך , לתפריט מגוון ועשיר. תביני שזה לא דיאטה של להוריד וזהו אלא באמת אורך חיים שונה. לשמור על 67 ק"ג ןלשמור על 60 ק"ג זה אורך חיים שונה מכל הבחינות. דבר שני תבקשי מאמא שלו תעלב אבל אם היא יכולה להכין עוגות כשאת לא בבית, ובמקום זה להכין משהו טעים ובריא-לטובת כל המשפחה. ודבר אחרון אם חבר שלך מזמין פיצה
תגידי לו שהוא צריך לדאוג שתשרפי את הקלוריות האלה ושיבוא איתך להליכה. בקיצור תהיי חזקה ותעדכני מה קורה.
ברוכה הבאה! נישנושית

אביטל +

New member
יש לי בעיה אחת עם מה שאמרת

תגידי לו שהוא צריך לדאוג שתשרפי את הקלוריות האלה ושיבוא איתך להליכה האחריות למה שקורה לגוף שלנו - הרזיה, השמנה ובריאות כללית היא עלינו להפיל את זה על מישהו אחר זה פתח לצרות באותו אופן החבר אשם בזה שהיא לא מצליחה לרזות כי הוא אוהב פיצה. אם החבר אוהב ללכת אז מה טוב, פעילות לשניהם ביחד, שניהם יהנו וירוויחו במספר דרכים. ובאותו אופן אם החבר צריך לנסוע לארבעה שבועות (מילואים עבודה וכו´) אז זה תירוץ לא לצאת להליכה.

דנה2909

New member
לקחתי אחריות

אני מודעת לחלוטין שמה שאני מכניסה לפה שלי זה בחירה שלי, אני לא מאשימה אותו שחתיכת הפיצה הזו מצאה את דרכה לפה שלי. אל תטעו אני מודעת לנפילות שלי. אני יודעת שאני לא חייבת. היו פעמים שארחתי חברות שלי, והן אכלו פיצוחים ובמבות, ואני לגמתי מהמים שלי ועמדתי בפיתוי. הבעיה שכשמעמידים מולי אוכל שאני מאד אוהבת, כמו העוגות גלידה המשגעות של אמא שלי או פיצה אני בדרך כלל לא מצליחה לעמוד בפיתוי.

אביטל +

New member
לעמוד בפיתוי

בשבילי במצבים כאלה אין שאלה של לעמוד בפיתוי אני אוהבת אוכל ובעיקר דברים טעימים השאלה היא רק כמה אוכלים מהדברים הטעימים האלה שאנחנו כל כך אוהבים. אמרת שאת לא יכולה לעזוב את העוגה עד שהיא נגמרת. אני מוכנה להתערב שזה בגלל שבמחשבות שלך יש באותו רגע מחשבה שזהו, אחרי זה את מתחילה דיאטה ולא אוכלת את זה יותר. ואת חושבת גם שאת צריכה לעמוד בפיתוי. אבל מה אם את אוכלת חתיכה אחת טעימה. ואת לא חושבת על דיאטה או לרזות. את אוכלת את זה כי זה טעים. ואת תאכלי מזה גם בפעם הבאה. מחתיכת עוגה פעם בכמה זמן לא משמינים ואפילו לא עוצרים תהליך הרזיה.

הכול בסדר, דנה../images/Emo39.gif

את פשוט "לקית" בתסמונת ה"וואלה, ירדתי, עכשיו אפשר קצת להשתולל ולהוריד פרופיל"...
בקיצר, זה לא עובד ככה. את צריכה להמשיך באותו הקצב ולהאמין שאת בדרך הנכונה. א. יכולות להיות עצירות בדרך, אבל הירידה תימשך, אני בטוחה. את רק חייבת להמשיך כל הזמן בדיוק כמו שעשית קודם. זה חייב לעבוד. ב. חטאים זה בסדר... אפשר לחטוא מדי פעם בפעם, אבל בקטן. אם את צריכה צ´ופר של ופלה, או ארטיק, או שתי קוביות שוקולד, אפשר פעם בשבוע, לא מזה משמינים וגם לא נעצרים, אבל חייבים לחטוא מאוד בקטן. חזרי לכושר שעשית, אל תתייאשי ותחזרי גם לתפריט שלך. אני מבטיחה לך שהירידה תחזור. בהצלחה, יעל

דנה2909

New member
יעל היקרה

תודה רבה על המילים המעודדות. אני מודעת לזה שנתתי לעצמי להשתולל יותר מדי, זה בעיקר בגלל שייאש אותי שאין ירידה, אז כאילו "הענשתי" את עצמי. בתחילת הדיאטה הצלחתי להגיד לא לדברים שהיום אני מוותרת לעצמי עליהם. (מכירים את השוקולדים שאנשים שחוזרים מחו"ל מביאים - אז כאלה). תודה על העידוד. הוא מאד עוזר...
דנה

למעלה