לא חדש תחת השמש , צה"ל =

u r i el

New member
להסתלק מכאן !

מי שבא לגור בארץ המובטחת שמאז ״מלחמות המצווה״ של משה רבנו ויהושע בן נון לא פסקה חרב מלדמם כאן - אין לו על מה שילין.

במקום להתיישב ביפו או רמת אביב או רחביה, לגרש מכאן את התושבים שבנו ונטעו והקימו כאן את סוכת גפנם, אפשר להתגורר בבזל, או לוצרן, או ברוקלין, או אפ׳ בברלין ולהשתחרר מהטראומה של צבא לא מוסרי שנלחם מול אוייב ברברי. גם בשוויצריה אפשר "להתגבר״ ולהכיר ״במעמד בפני האלהים״, להרוויח טוב ולדסקס את מצב החורים בגבינה. להתגייס לצבא ישראל, לשרת ולהתמקצע בו בלחסל את האויב ביריית בול בין העיינים - גם זה לא ממש הומניזם במיטבו.

זה בעייתי מבחינה כלכלית שהיא הבחינה הריאלית

ולכן כל הטרוניות המוסריות של יפי הנפש למיניהם לא מזיזות את קצה המחוש של הזבוב.
ולכן חשבתי פעם על תוכנית ריאלית מבחינה כלכלית:
כל מי שמתגורר בשטחי ישראל- יהודים ופלסטינאים- יקבלו מניות בחברה שתיקרא "ישראל בע"מ".
הממשלות- ישראלית ופלסטינאית, יארגנו לכולם אזרחויות זרות.
כולם יפונו מהשטח הזה, וחברת "ישראל בע"מ" תעסוק בתיירות לארץ הקודש, בהעסיקה עובדים זרים בודהיסטים (לשם הנייטראליות) שלא יורשו להישאר באופן קבוע.
בעלי המניות יוכלו להחליט בהחלטה של רוב לשוב ולהתיישב בארץ אם יהיה צורך גדול בכך.
זה יפתור המון בעיות-
ראשית: הבעיה הדמוגרפית תיפתר לחלוטין אם זה יתבצע בזמן. שהרי עדיין יש רוב יהודי, וחלוקת המניות תהיה מניה לנפש.
זה אומר שיהודים ישלטו לנצח נצחים (במונחים של חברות בע"מ) בארץ ישראל, וכל עוד לא ימכרו את מניותיהם בחברה- יוכלו להמשיך לשלוט בה.
שנית- לא יהיה בסיס לסיכסוך יהודי ערבי כי לא יהיו יהודים וערבים בארץ ובאשר למדינות ערב השכנות- הן ישמחו שנלך, ולא יהיה אכפת להן להניח לשטח להיות ריק בתמורה לעזיבתנו. ניתן יהיה גם לכונן הסדר ביטחוני כלשהו עם כוחות בינלאומיים שישמרו על השקט במידת הצורך.
כמו כן השטח לא יהיה יותר מוקד המתח בין המזרח למערב ולכן ינטלו עוקצו וסיכוניו.
שלישית- עם ניהול נכון המניות יניבו הכנסה כלכלית גבוהה לכל נפש. פירושו של דבר שהמדינה תהיה תועלת כלכלית במקום להיות נטל כלכלי על גבו של העם היהודי.
רביעית- העם היהודי יהיה משוחרר, סוף סוף, לחיי הרוח והתרבות, במקום להוסיף ולבזבז את משאביו הרוחניים על פוליטיקה וניהול מדינה.
חמישית- בשונה מגלות מכורח, נוכל תמיד להתיישב בחזרה בא"י והנכס עדיין יהיה שלנו, כמו דירה שלא גרים בה אלא היא מושכרת ברווח.

י ו ר ם 7

New member
מה עם אלה שרוצים להזדקן כאן בזכות בצדק

האם אורי רומז כאן לצלף מסוים שצליפותיו חסויים מאז ומעולם.
אני גם לא יודע מה זה יפה נפש והאם לא ברור בעליל שאנחנו עושים שגיאות
שאי אפשר אחר כך לתקן . המלחמות האלה שאנו כביכול מנצחים מחזקות את השאיפה של
האויב לא להכיר במדינת ישראל לעולמי עד .

אין לאף אחד זכות ואין זה צודק

שהם יזדקנו להם בשלווה דווקא פה כשהם יכולים לצאת לפנסיה בחוף ים אקזוטי כלשהו ודורות על גבי דורות של ילדים יתגייסו וימותו בשבילם.
לא יודע מה קשור מה שאתה אומר על ניצחון שמוביל לאי הכרה מצד האויב לרעיון שהצעתי על החברה בע"מ.

י ו ר ם 7

New member
החברה שלך מאד לא מוצלחת לציונים הטובים

הרעיון כשלעצמו מעניין מאד וחבל לי שלא תוכל ליישמו כלומר אתה יזם מוכשר
אבל לא רלוונטי

אלי כ ה ן

New member
גדול

נותרה רק שאלה אחת: לאיפה הם יפונו?

בהתחלה חשבתי על אוגנדה: אז הרמתי טלפון לנשיא אוגנדה יוֹוֵּרִי מוּסֵבֵנִי (האמנם אתה תוהה מה לי ולו? ובכן ראשית מזה שנים רבות יש לי איתו קשרי סחר ליבוא של ענפי-לולבים לארץ לקראת כל חג סוכות, ושנית הוא במקרה גם גיס של העובד הסיעודי של בן דוֹץ' לי); הוא אמנם לא שהה בלישכתו - למעשה הוא שוהה מזה כמה ימים בביקור כלכלי בקניה, אבל מלשכתו נמסר לי כך: עקרונית אין לו בעייה לארח את היהודים - ובלבד שהם יסכימו (אלא שלרוע המזל הם כידוע סירבו לכך עוד מתחילת המאה העשרים), אם כי בהחלט יש לו בעיה לארח את הפלסטינים. אז ניסיתי למצוא פיתרון נוסף - לפחות לפלסטינים - במדינות ערב; בדקתי אצל כולן - כמעט ללא יוצא מן הכלל (כלומר חוץ מאשר עיראק וזאת מסיבות ידועות של נתק בתקשורת), אבל הרעיון הנועז לארח אצלן פלסטינים - לא הוסכם על אף אחת מהן - חוץ מאשר על לבנון, אבל בתנאי שהפלסטינים ישוכנו במחנות הפליטים שכבר קיימים בלבנון - אלא שלכך לא מסכימים הפלסטינים - כפי שנמסר לי משני פקידים בכירים העובדים במשרדו של שר החוץ הפלסטיני ריאד אל מליכי.

בסוף חשבתי על אנטארקטיקה, כפיתרון טוב הן ליהודים והן לפלסטינים, שהרי ממילא היא ענקית וריקה; ניסיתי לקבל לכך אישור מנורבגיה רוסיה וקנדה, בתור המדינות אשר להן שייך השטח הזה, אבל שלושתן סירבו, בטענה שלא נפתור כלום אם נייבא את הסיכסוך המזרח תיכוני לתוככי אנטארקטיקה...

לסיכום: הרעיון שלך - באמת פנטסטי - לפחות במישור העקרוני, אבל לא ישים טכנית; והכל בגלל הנקודה הכביכול פעוטה הזו, של שאלת שיכון המפונים - אשר ממנה התעלמת משום מה...

אגב, לדעתי נפלה בדבריך טעות דפוס: במקום "כי מי שמתגורר בשטחי ישראל", התכוונת בטח לכתוב "כל מי שמתגורר בשטחי פלשתינה-ארץ ישראל". אבל מה זה בינינו, לעומת הבעייה האמיתית - שעליה התרעתי למעלה.

זו לא בעיה כלל

אם ממשלת ישראל תרצה באמת, האם אתה מפקפק בכך שהיא תוכל לארגן\לקנות אזרחויות לכולם?
הבא בחשבון שמניות "ישראל בע"מ" יהיו נכס כלכלי שמזרים מזומנים לאזרחים החדשים מעתה ועד עולם.
המדינות השונות יתחננו לבעלי מניות כאלו, כמו שהן מתחננות לכל מהגר עשיר.
מה גם שכבר עכשיו לא היתה אמורה להיות לישראלים בעיה להגר למדינות המערב והן רצו להקל בויזה וכ"ו, אבל דווקא ממשלת ישראל ביקשה מהן לסגור את השערים מפחד לירידה.
זאת ועוד- אפשר כבר עכשיו, בתקציב של המעון החדש של ביבי, לקנות שטח מספיק להקמת מדינה חדשה במקום פחות בעייתי, שתהיה מיועדת למי שממש אובססיבי בקשר למדינה ריבונית. זה שאתה אומר שאין- לא מבוסס. האם הצענו לקנות? אם נציע- ימכרו לנו. הכל בעולם שאלה של כסף. אין סיבה להניח שאי אפשר לקנות מדינה חדשה או אפילו 20 מדינות חדשות (אוי ואבוי).

אלי כ ה ן

New member
האם ידוע לך דבר שלא ידוע לי שישראל מנעה ויזה?

אולי תפרט, זה נשמע מעניין.

זכור לי שהופיע במדיה

שדבר מעין זה קרה לא מזמן, לא זוכר איזו מדינה.
כמו כן זה שמעתי שזה קרה עם עוד מדינות.
הגישה היא על פניו מניעת ירידה, אבל בפועל זה יוצר מצב של גטו כפוי.

למעלה