לא חושבת שאני המקום הנכון אבל....

לא חושבת שאני המקום הנכון אבל....

היי רציתי לדעת במקרה וישנו מישהו שמבין בזה. לאיזה כיוון לסובב את מיטת השינה הזוגית?קיר אחד דלת כניסה
ממול קיר עם חלון.ובעוד קיר דלת לשירותים/מקלחון.ועוד קיר שעליו טלויזיה ושידה .אין הרבה אופציות.אבל מה עדיף??תודה

הי קורדיליה

אני לא מבין בעניינים אלו יותר מדי, אבל תמיד אפשר להרגיש בתחושה, ברמה האנרגטית הכי פשוטה.

הייתי אומר שמבחינת תחושה, כדאי לשון כשמאחורייך, מאחוריי הראש, יש קיר כמה שיותר ריק - בטח לא מול פתח של דלת ועדיף גם לא חלון.
אם הבנתי אותך נכון, הייתי שם את הראש בכיוון הקיר שעליו תלויה הטלביזיה, מזיז את השידה, ומוריד את הטלביזיה. מוצא להם מקום אחר.
הייתי ממליץ להוציא את הטלביזיה מהחדר
, אבל זה כבר עניין אישי אחר.

אם יש מי שמבין בפנג-שוואי, הוא יוכל לעזור לך, באופן יותר מסודר.

בכל אופן - נסי להרגיש, דמיינתי את החדר לפי כל אחת מהאופציות, דמייני את השינה בו וחושי מה עושה לך נעים יותר.
מקווה שעזרתי במעט.
בהצלחה.

dawadi

New member
אם נלך לפי הפנג שואי הבסיסי ביותר

שזה מאוד כולל ולא ספציפי לאדם:
הצד הקדמי (דרום) הוא הצד של הפניקס ובדרך כלל לשם יפנה המבט (הרגליים).
הצד האחורי (צפון) הוא הצד של הצב ובדרך כלל לשם יפנה הגב (ראש).
הצד שמאלי (מזרח) הוא הצד של הדרקון שם נציב רהיט גבוה מהמיטה.
הצד הימני (מערב) הוא הצד של הנמר שם נציב רהיט נמוך או בגובה המיטה.

שוב - זה מאוד כוללני ולא אישי.
פנג שואי גם מחלק כל חדר וכן את כל הבית ל 9 ריבועים, ולכל אדם יש את המקום הנכון שלו בריבועים האלו.
זו האסכולה שאני למדתי. יש עוד אסכולות כמובן.

אם זה מה שחיפשת - זו תשובה אחת אפשרית (לפי הכיוונים)
אבל יש עוד הרבה דברים לבדוק אם רוצים לשים את הדברים באמת בתצורה טובה. כמובן אחד הדברים החשובים ביותר הוא בדיוק מה שאמר צחי - ההרגשה שהמיקום נותן באופן אישי למי שישן במיטה.

יש כמובן עניינים עם מיקום החלון מול הדלת (האם זה מול הדלת בדיוק, האם מדובר על צדדים מנוגדים (נגיד דלת בימין וממול החלון בשמאל)

אם תרצי אשמח לתת לך עוד מידע.

המורים החכמים הסינים היו עומדים עם הפנים

לדרום-גב לצפון. זאת משום שהחכמה באה מהדרום.
את הצ'י קונג הרפואי שאני מתרגל (להילינג הסיני), מתרגלים כך.
יש בו חלק שמסתובבים לכל הכיוונים, בשביל לדחוף את ההפרעות שנכנסות פנימה.
לכיוון צפון לא מסתובבים, דוחפים פשוט לאחור, כאילו מישהו בא מאחור ואתה דוחף אותו.

אחת המחשבות שהביאה לתרגול בכיוון הזה, היא שהאויבים\הרעה (המונגולים), באים מצפון.

כלומר מתאים ל- דברי ה' לירמיהו - "מצפון תפתח הרעה, על כל יושבי הארץ".
צפוּן - נסתר, נעלם, בלתי ידוע.

ינוקא1

New member
ענו לך תשובות נהדרות

רק רציתי להוסיף כי לפי הקבלה אומרים לשים את המיטה בין צפון לדרום , וראיתי שיש הטוענים כי גם בטבע בעלי החיים ישנים רק כך (לא בדקתי זאת).

(הטענה הזו בספר "התקדשות" מאת אליזבת הייך).

תודה רבה לכולם

ובגלל שאין הרבה אופציות בחדר הזה אני אלך עם ההרגשה שלי ועם ההמלצות שלכם לגבי הכיוונים
:)

למעלה