יהודי יקר? נכון.
זה עולה לי כסף להיות יהודי, ולא תמיד זה נראה לי נכון. (כשרות, חוסר באוטובוסים בשבת, ועוד)
תיקון טעות, התורה לא ניתנה בהר סיני, אלא עשרת הדיברות.
לגבי הציווי שקיבלת מאותו "השם יתברך", זה ממש לא מסתדר לי עם כל נושא האמונה. מצד אחד, את מאמינה שיש אלוהים. את לא יודעת בוודאות (כמו שאני מאמין שאין אלוהים, וגם אני לא יודע בוודאות). אם את יודעת שיש אלוהים, שהרי קיבלת ממנו ציווי מסוים. ציווי מקבלים ממשהו קיים, ולא ממשהו שרק מאמינים בו, אזי את לא "מאמינה" אלא "יודעת". ואם את יודעת שקיים אלוהים, אז אנא ממך, תוכיחי לי שהוא קיים, ואל תגידי לי "כתוב בתורה", כי גם בספר הזה כמו הרבה ספרים אחרים, עולה הדמיון על המציאות. ככה לפחות אני מאמין (את רואה, גם אני אדם מאמין, אבל במשהו אחר).
גם אל תגידי לי שאלוהים קיים, כי רוב העולם מאמינים בו בצורה זו או אחרת. אני רוצה להזכיר שהיו אמיתות היסטוריות שכל העולם האמין בהם, התבררו כלא נכונות. למשל, שכדור הארץ הוא מרכז העולם והשמש מסתובבת סביבו. גלילאו גליליי המפורסם ישב בכלא על התאוריה הזו. גם כולם האמינו שהעולם הוא שטוח שנישא על גבי פילים. היום כולם יודעים שזה לא נכון. אי מאמין (שוב, אני אדם מאמין...) שיבוא יום וכל האמת על האגדה הזו שקוראים לה "אלוהים" תתברר כאגדה שנכתבה על ידי גולי בבל ליד המדורה בלילה כשהשתעממו.
ושוב, שנינו לא יודעים, וכולנו נדע את האמת בסופו של דבר.