לא חטאתי השנה בכלל.

מזל שכתבת במחשב בחג,עכשיו יש לך על מה לצום

רוני1955

Active member
הצחקת אותי.

לפני שנהיה יהודים, בוא נהיה בני אדם. אני בטוח שכל אחד ואחד מחברי משפחות הפשע, צם ביום כיפור. אני גם בטוח שאלו שמכים את נשותיהם ומתעללים בילדיהם צמים ביום כיפור. בושה לדת היהודית שאנשים כאלו הם חלק ממנה. בוא לא נחפש חובות על פי הדת. יש הרבה חובות חשובות יותר לפני הצום הזה. כל אותם "רבנים" שקוראים עליהם במדורי המשטרה בעיתונות ובאינטרנט, יש להם חובות למלא לפני הצום, וכמה שהם יצומו לא ישנה.
אני רואה מה קורה בכבישים עם נהגים שמסכנים את משתמשי הדרך האחרים, כולל ילדים וקשישים, אותם נהגים צמים ביום כיפור, ומתחילים מחדש במוצאי היום הזה.
בוא נהיה בני אדם, נכבד אחד את השני, ורק אחרי שנתנהג כראוי, נתפנה לדבר על האם זו חובה או לא חובה לצום.
ודרך אגב, ממרומי 60 שנותי, מעולם לא צמתי, ואף אחד לא העניש אותי על כך. כנראה שאני מכפר על עוונותי על ידי התנהגות טובה ולא על ידי צום.....

טוב,איפה מוציאים תעודת "בן אדם", אני רוצה להספיק בשביל הצום!

או שגם אני לא צריך לצום כי אני בחזקת עבריין\"רב"\מכה את האשה שאין לי...

sarale690

New member
יהודי יקר

אם אתה כל כך מתעקש לא לצום מדוע בכל אופן השחלת לכאן הודעה?

כנראה שזה בכל זאת מעסיק אותך. ואני לא מתרגשת מזה שהרי לא משנה כמה גלגולים תעבור בחייך תישאר יהודי. ותרגיש ככה. כי יהודי לא יכול להתנצר,להתאסלם,לא משנה כמה טבילות יעבור וכמה טקסים כלשהם.

ואני כותבת לך ממקום של אכפתיות אמיתית וכנה ואהבת יהודי כפי שאני מצווה בתורתנו הקדושה שנתנה בהר סיני ע"י השם יתברך. (והוא ציווה אותי גם לצום ביום כיפור,ואני מאושרת שיש יום כזה בשנה בו אני יכולה להתנקות מכל הזוהמה שצברתי,חבל שאין עוד יום כזה.)

אז אם תרצה בכל אופן לחפש תשובות,הרשת היא הגבול!
מיותר לציין כתובות,כי אם תרצה-בטח שתמצא.

רוני1955

Active member
יהודי יקר? נכון.

זה עולה לי כסף להיות יהודי, ולא תמיד זה נראה לי נכון. (כשרות, חוסר באוטובוסים בשבת, ועוד)
תיקון טעות, התורה לא ניתנה בהר סיני, אלא עשרת הדיברות.
לגבי הציווי שקיבלת מאותו "השם יתברך", זה ממש לא מסתדר לי עם כל נושא האמונה. מצד אחד, את מאמינה שיש אלוהים. את לא יודעת בוודאות (כמו שאני מאמין שאין אלוהים, וגם אני לא יודע בוודאות). אם את יודעת שיש אלוהים, שהרי קיבלת ממנו ציווי מסוים. ציווי מקבלים ממשהו קיים, ולא ממשהו שרק מאמינים בו, אזי את לא "מאמינה" אלא "יודעת". ואם את יודעת שקיים אלוהים, אז אנא ממך, תוכיחי לי שהוא קיים, ואל תגידי לי "כתוב בתורה", כי גם בספר הזה כמו הרבה ספרים אחרים, עולה הדמיון על המציאות. ככה לפחות אני מאמין (את רואה, גם אני אדם מאמין, אבל במשהו אחר).
גם אל תגידי לי שאלוהים קיים, כי רוב העולם מאמינים בו בצורה זו או אחרת. אני רוצה להזכיר שהיו אמיתות היסטוריות שכל העולם האמין בהם, התבררו כלא נכונות. למשל, שכדור הארץ הוא מרכז העולם והשמש מסתובבת סביבו. גלילאו גליליי המפורסם ישב בכלא על התאוריה הזו. גם כולם האמינו שהעולם הוא שטוח שנישא על גבי פילים. היום כולם יודעים שזה לא נכון. אי מאמין (שוב, אני אדם מאמין...) שיבוא יום וכל האמת על האגדה הזו שקוראים לה "אלוהים" תתברר כאגדה שנכתבה על ידי גולי בבל ליד המדורה בלילה כשהשתעממו.
ושוב, שנינו לא יודעים, וכולנו נדע את האמת בסופו של דבר.

sarale690

New member
תגובה

שוב שלום,

אינני מבינה מדוע אתה מעלה שוב שאלות ותהיות אם אתה כל כך בטוח באתאיזם שלך. כי אני בטוחה במציאותו של השם יתברך,ואף אחד לא יוכל להוציא לי את זה,זה חרוט עמוק בלבבי ב"ה עוד מגרסא דינקותא.

אין לי עניין לפתח איתך דיון כי אני מאמינה ב"ה בצדקת דרכי.
תשובות והוכחות- כפי שכתבתי בהודעתי שלעיל תוכל למצוא.
ואין לי אלא להתפלל עליך בתוך כל שאר עם ישראל, שהקב"ה יפתח את עינייך ותוכל לראות ולהכיר באמיתותו יתברך במוקדם או במאוחר(אחרי מאה ועשרים).....
טעמו וראו כי טוב השם-רק תטעם ותבין הכל...
חבל עליך.

רוני1955

Active member
הפעם הגזמת.

הכל היה בסדר עד השורה האחרונה שבה כתבת "חבל עליך". .
עלייך אומרים "איפה שנגמר השכל, מתחילה האמונה".

רוני1955

Active member
עוד משהו.

אם תראי מתי כתבתי את השאלה, תביני שזה היה בחג, כשהילדים כבר חזרו כל אחד לביתו, והשתעממתי. אני לא באמת שואל אם לצום או לא. אני לא צם, ואת הילדים שלי חינכתי בדרכי. זה בסדר, כי גם אשתי לא צמה.

asaf2000

New member
תגובה

אני גם רואה הרבה שמכים את נשותיהם וילדיהם וכו' וכו' שלא צמים ביום כיפור ובכל זאת ממשיכים במעשיהם הרעים.
זאת אומרת שאין לזה קשר עם לצום או לא לצום, אנחנו צריכים לחזור בתשובה ולשפר מעשינו, וזה כתוב מפורש במשנה ובהלכה שיום הכיפורים לא מכפר למי שלא חוזר בתשובה, ולמי שלא מרצה את חבירו ולמי שאומר "אחטא ויום הכיפורים מכפר" גם לו יום הכיפורים לא יכפר.
ובלי שום קשר לזה יש מצווה לצום. ויש עוד תרי"ב מצוות חוץ מזה. אנחנו לא מחפשים חובות על פי הדת, אנחנו מאמינים שהתורה היא אמת וממילא אנחנו חייבים. אתה יכול לטעון שאתה לא מאמין בתורה ולא מאמין באלוהים, אבל אז מה הטענה שלך דווקא על הצום?
וכל אותם "רבנים" (מי הכתירם בתואר "רב"?) שקוראים עליהם בעיתונים, אתה מאמין שיש מצב שהם יחזרו בתשובה וששאולי גם גם צמים בשביל לכפר על עוונותיהם יחד עם התשובה? או שהם מחוקים אצלך ואין להם דרך לכפר?

למעלה