לא טוב היות האדם לבדו (וגם לא בריא) +סטטיסטיקות +משל

tzachy

New member
לא טוב היות האדם לבדו (וגם לא בריא) +סטטיסטיקות +משל

אפרופו שם הפורום (בודדים וכו'), הידעתם שבדידות מעבר להיותה לא נעימה, היא גם לא בריאה (כמוזכר במחקר הזה, סיכוי גבוה יותר למוות לאנשים בודדים).

כרווק (בן 53 וכמו שאני מכנה עצמי לפעמים "רווק שלא מרצון") וכאדם אנליטי, זה מוביל אותי לחפש כל מיני סטטיסטיקות, הסברים ועוד לתופעת הרווקוּת.

לפני כמה ימים בדקתי נתונים בשנתון הלמ"ס לגבי אחוז הרווקים בארץ. לפי נתוני 2012, בקבוצת הגיל 50-54, יש באוכלוסיה היהודית 7.9% רווקים (ממין זכר). זה נתון די מדהים (לרעה) לדעתי. לצורך השוואה אצל אחינו הדרוזים הנתון המקביל הוא רק 1.9% (אולי זה לא מיקרי שישוב שלהם במקום השני והמאוד מכובד בזכאות לבגרות. אולי זה חלק מהתנהלות חברתית כוללת נכונה וטובה?).

ממה נובע אחוז הרווקים הגבוה (והלא חיובי, לטעמי) הזה? אולי זה נושא לספר שלם...(או שמא אנציקלופדיה כי מגוון הנושאים שקשורים לזה הוא עצום), בכל מקרה, אני חושב שלמתירנות יש חלק נכבד בזה. מתירנות היא להשקפתי מעין 'חוסר סדר חברתי', די בדומה לקפיטליזם לא מרוסן, "נותנים לכוחות השוק לפעול", מה שמוביל, כשאין מספיק גבולות מתאימים (דגש על מתאימים, לא צריך גם גבולות מיותרים) ליותר פערים ובסופו של דבר המערכת הופכת ללא יעילה (ע"ע משברים פיננסים בארה"ב).

במקרה הזוגיות, גם יש מעין "חוסר יעילות" כי מעבר לתופעת הרווקוּת, הריבוי הטבעי (ע"ע מה קןרה באירופה המתירנית) יורד למתחת לסף הדרוש לשמירה על הקיים (גם המצב ההפוך של ריבוי יתר שיוצר צפיפות אוכלוסין הוא לא אידאלי, לכן כתבתי לעיל "גבולות מתאימים").

זה נושא מעניין צחי

גם בעיני זה אחוז רווקים גבוה.
אני חושבת שאם לא היתה מתירנות כמו שיש עכשיו אחוז הגרושים
היה עולה עוד יותר ואני לא בטוחה מה עדיף

tzachy

New member
מעניין מצד אחד, עגום מצד שני ולעיתים משמח מצד שלישי...

להיפך... בחברה שמרנית (ההיפך ממתירנית) (ובד"כ זה מקושר לדת), יש, להערכתי, גם אחוז גירושין נמוך יותר וגם אחוז נישואין גבוה יותר. זאת ועוד - לפי מחקרים/סקרים מסויימים האנשים בחברה שמרנית מאושרים יותר.

מהצד השני, יש לזה מחירים שאני לא מתעלם מהם, למשל יש פחות חופש לפרט ובפרט לנשים.

אני לא בעד קיצוניות מכאן או מכאן (שמרנית או מתרנית), אני בעד, עד כמה שניתן, למצוא איזה איזון אופטימלי.

נ.ב. למה "משמח מצד שלישי"? - כי עם התקדמות הגיל אחוז הרווקים יורד.... האם זה אומר שרווקים eventually מתחתנים? (מה שלכאורה משמח...
) או שהם (כמוזכר בראש השירשור) שורדים פחות...? או שהם מהגרים לחברה אחרת...?
...

נעמי155

New member
כנראה שיש

מזה ומזה..אין לי ספק שחלקם נישאים לבסוף,כמו גם שאר האופציות שהוזכרו.
לטעמי בכל אחת מהאופציות,היתה איזו התפשרות,בין אם זה היה כרוך בנדידה למקום אחר ובין אם במציאת בן/בת זוג,להוציא את מקרי המוות לא עלינו.
אבל האופטימיות שורה במעונינו,אז לא נחשוב על האופציות העגומות
ונאמין בסוף הטוב.

tzachy

New member
אחרי זה חשבתי על זה...

שאולי אחוז הרווקים קטן עם הגיל, גם בגלל שפעם התחתנו יותר...
למשל מי שהיום בן 65, חי את רוב שנות העשרים שלו בשנות השבעים של המאה הקודמת ואז פשוט התחתנו יותר...

אגב, לכל "כלל" ('לא בריא להיות בודד' במקרה דנן) יש גם יוצאים מהכלל... למשל רווק בן 100, מי שהיה יו"ר כנסת בישראל שטען בראיון הנ"ל שסוד אריכות הימים שלו הוא דווקא הרווקות...

כנראה שמזג האוויר הסגרירי עשה אותי קצת (לפחות זמנית) מלנכולי(?)...
למרות שאני לא שונא חורף (חוץ מאשר גשום...(ואני בחוץ בלי
)).
<
זהירות
סטייה מהנושא לפניך
> אגב, (אפרופו היותך אוהבת קיץ...
) יש הטוענים שבקומות קרים מתעצבת (אבולוציונית) תרבות חכמה יותר (כי צריך להתגבר על יותר מכשולים, לתכנן קדימה לימים קרים וכד') זה אכן לכאורה מתיישב עם למשל המחקר הזה בארה"ב (במדינות קרות ה-IQ גבוה יותר) וגם אולי קצת מכיוון אדפטיבי אחר (כלל ברגמן, בעלי חיים מאותו זן (למשל זאבים) נוטים להיות גדולים יותר באזורים קרים יותר (גוף גדול יותר = יחס שטח הפנים לנפח קטן יותר, לכן יש שימור חום טוב יותר) , לכן בין היתר המוחות שלהם גדולים יותר).

נעמי155

New member
נו

נלחמתי בזה שנים וניסיתי לשנות את רוע הגזירה,אבל לבסוף נכנעתי והשלמתי עם המח הקטן שנגזר עלי

tzachy

New member
היעדת ש- ?

המוח האנושי, לכאורה, דווקא הולך ומצטמק - גם מבחינה אבולוציונית (כלומר כאנושות) וגם (שוב, לכאורה) ברמת הפרט עם הגיל (החל מגיל 18)...

מוח גדול יותר זה לא תמיד טוב יותר... תלוי למי, למה ולכמה... הנה דוגמא...:
ידוע על מיתאם בין גודל המוח ל-IQ. מסתבר שלפי המחקר הזה שנערך באנגליה, IQ פועל הפוך על גברים ונשים לגבי הסיכוי להתחתן. אצל גברים, הסיכוי גדל עם הנ"ל
, אצל נשים, לכאורה... (לא אני ערכתי ת'מחקר, אז לא להרביץ לי...
) הסיכוי דווקא קטן עם הנ"ל (אבל, מנגד, זה מחקר קצת ישן (כלומר הנתונים)...).

אני טוען שמי שגולש/ת באינטרנט ובפרט(!) בפורום "בודדים, אבל ביחד" בתפוז, חייב להיות חכם/ה... לכן לא נראה לי שאת צודקת לגבי הערכתך העצמית. מוזמנת לנסות

tzachy

New member
זאת ועוד

הוא להבנתי גם לא מוגבל בזמן (אלא אם כן, הזמן משוקלל איכשהו בתוצאה).

אני מתייחס לזה בתור לא יותר משעשוע, לא משהו יותר מידי רציני, אבל אני מעריך שגם אם זה לא מדוייק, קיים מיתאם כלשהו (לא זניח) בין תוצאה של מבחן שכזה לתוצאת ה-IQ האמיתי (שנבדק לפי כללים מתאימים).

פריאל 12

New member
הרגעת אותי :)

והמבחן אכן לא מוגבל בזמן - אני מאמינה שזה היה אחרת לו זה היה מוגבל.

פריאל 12

New member
נראה לי סביר

123.
היו שאלות, שאם זה היה מוקצב בזמן.... סביר להניח שהייתי מנחשת.

tzachy

New member
אז

לפי זה את בתחום ה'אינטליגנציה הגבוהה', מה שלכאורה מתיישב עם היותך INFJ ולפי התיאוריה הזו (ראי שם "Breaking it down")... בהצלחה במבחן המוקצב בזמן...

למעלה