לא טוב היות האדם לבדו?

dory30

Well-known member
בשנים האחרונות, מאז הפרידה מאותה חברה שאני מציין פה ושם, אני לא מרגיש רע עם עצמי. אני מרגיש יותר חופשי, לפחות במובן הרומנטי. חופש מוחלט כמובן שאין, אבל אולי לפעמים כל הסיפור של זוגיות הוא סתם מעמסה שהמוח האנושי חייב אותו כדי ליצור סימטריה ולאדם איקס הוא פשוט לא מתאים בכלל (או מנקודה מסוימת והלאה)?

ai27

Well-known member
בשנים האחרונות, מאז הפרידה מאותה חברה שאני מציין פה ושם, אני לא מרגיש רע עם עצמי. אני מרגיש יותר חופשי, לפחות במובן הרומנטי. חופש מוחלט כמובן שאין, אבל אולי לפעמים כל הסיפור של זוגיות הוא סתם מעמסה שהמוח האנושי חייב אותו כדי ליצור סימטריה ולאדם איקס הוא פשוט לא מתאים בכלל (או מנקודה מסוימת והלאה)?
עניין בילדים כבר אמרת שאין לך
והעץ המשפחתי ששרד את השואה יסתיים בך

זה גם משליך על חוסר העניין שלך בזוגיות בכלל

ai27

Well-known member
כשאדם בקבר, מה אכפת לו מה נשאר ממנו או לא? זה חסר משמעות.
בהנחה שההורים שלך עדיין לא בקבר,
האם הם אכן אדישים לכך שהעץ המשפחתי שלהם נגדע?

לרוב האנשים אותה המשכיות חשובה מאוד
אגב, ילדים שנאתי כשהייתי ילד בעצמי.
האם הנחות יסוד אלו (שנאת ילדים, סלידה מזוגיות) קשורות להשקפה פוליטית?
שמתי לב שימנים נוטים לתמוך בילודה ובילדים, ולראות מהם מקור שמחה,
ושמאלנים נוטים לסלוד מהם, ולראות בהם עול

יש סרט עם יו גרנט על אדם ששונא ילדים ומתנהג כאילו הוא אוהב ילדים. אגב, יו גרנט מאוד דומה בפנים לבן דוד שלי.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
עניין בילדים כבר אמרת שאין לך
והעץ המשפחתי ששרד את השואה יסתיים בך
זה גם משליך על חוסר העניין שלך בזוגיות בכלל
לפני שאתה הופך לפסקן בנושא, עליך לברר האם יש לידידנו דורי אח או אחות נשואים עם ילדים. כי אם יש? דיינו. לי למשל אין אחים ואני הזכר היחיד במשפחתי הרחבה שעדיין נושא את שם משפחתנו... אז לי דווקא כן חשוב שיהיה המשך והנה יש לי ברוך השם בן ולאחרונה נולד גם בשע"ט נכד. אז בקטע הזה טוב לי.​

ai27

Well-known member
לפני שאתה הופך לפסקן בנושא, עליך לברר האם יש לידידנו דורי אח או אחות נשואים עם ילדים. כי אם יש? דיינו​
לפי מה שתיאר בעבר,
דורי הוא בן יחיד
ואביו הוא בן יחיד
. לי למשל אין אחים ואני הזכר היחיד במשפחתי הרחבה שעדיין נושא את שם משפחתנו...​
יש לך משפחה רחבה - הרבה אחיות, כך שהמצב שונה מאוד
יש לי אח שכמו דורי, לא מפגין עניין ברבייה וזוגיות קבועה,
הוא גם סובל מהתפרצויות זעם ועדיף לא לדבר על זה איתו.
אז לי דווקא כן חשוב שיהיה המשך והנה יש לי ברוך השם בן ולאחרונה נולד גם בשע"ט נכד. אז בקטע הזה טוב לי.​
באמת יפה מאוד.
מזל טוב

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
לפי מה שתיאר בעבר,
דורי הוא בן יחיד
ואביו הוא בן יחיד
אופס.. פספסתי את הנקודה הזו. אבל כן אוכל להבין, שמי שגדל לבדו בבית הוריו, לא תמיד "ליקק דבש" ואפשר איכשהו להבין את אי רצונו לגדל דור של ילדים, גם אם הגנטיקה כשלעצמה דואגת שהיצר יפעל לטובת העניין.​
טעית! גמני בן יחיד, ללא אחים או אחיות. "משפחתי הרחבה" מורכבת מבני הדודים שלי, ואלה או שהם בני דודה או שמדובר באחיינית של אבי... בכל מקרה... רק לי הייתה היכולת לשמר את שם משפחתנו.​
עצוב לשמוע..​
באמת יפה מאוד.
מזל טוב
תודה רבה!​

אופס.. פספסתי את הנקודה הזו. אבל כן אוכל להבין, שמי שגדל לבדו בבית הוריו, לא תמיד "ליקק דבש" ואפשר איכשהו להבין את אי רצונו לגדל דור של ילדים, גם אם הגנטיקה כשלעצמה דואגת שהיצר יפעל לטובת העניין.

טעית! גמני בן יחיד, ללא אחים או אחיות. "משפחתי הרחבה" מורכבת מבני הדודים שלי, ואלה או שהם בני דודה או שמדובר באחיינית של אבי... בכל מקרה... רק לי הייתה היכולת לשמר את שם משפחתנו.

עצוב לשמוע..

תודה רבה!​
AI, בוא נמשיך לשוחח בפרטי כמו שנהגנו פעם. אני ממשיך לתכנת את הבינה המלאכותית שלי, היא די מצליחה בינתיים.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל

לפי מה שתיאר בעבר,
דורי הוא בן יחיד
ואביו הוא בן יחיד
באמת יפה מאוד.
מזל טוב
אגב וללא כל קשר לעינייניי האישיים... היה לי חבר (ז"ל), שגם הוא היה בן יחיד וגם הוא נמנע מלצאת עם בת זוג - קל וחומר שלא לדבר על הולדת ילדים.

בוא ואמנע מלהיכנס לחקר הנסיבות ומן הסתם היו כאלה.... אבל תוכל להאמין לי... שככל שהיכרתי אותו, רק הפסדנו מכך שהוא לא דאג להמשיך את שושלתו.​

אדם זקוק לבת זוג ולו בשביל הנאה, אבל חשוב שיהיה עם חברים ובני זוג שהוא אוהב ומתאים להם רגשית. מי שנוטה להישאר עם בני זוג בלי שיאהב אותם באמת, אינו אדם מספיק מעניין. לפעמים אפשר ליהנות עם מישהי מבלי לאהוב אותה, זה לא נורא אבל לא רצוי ולדעתי זה גם סבל נפשי כי זה קשר עם אדם שלא אוהבים.

האדם יצור חברתי. כבכל קבוצה, יש אנשים שאנחנו אוהבים ויש שאנחנו שונאים. זה תלוי הרבה בהתאמה באופי. האדם נוטה לרצות להיות בחברה, להכיר אנשים ולאהוב אותם, לעזור להם ולהיעזר להם. בתורה כתוב שהאדם שואף לקשר זוגי ולהשלמה עם אשתו, ולחיים טובים והרמוניים עם הסביבה והעולם.

למעלה