לא יאומן! בNew York Times כתבה על העוגות עם

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לא, נכנסת לעיתון כמה פעמים בשבוע. לגבי הצבע,

אני לא ממש ראיתי גוון חום בחומצית -שוקולדיות שהכנתי. אולי לא דמיינתי מספיק
 
נ

נווהשאנן

Guest
אהממ

קודם כל שאפו על המאמץ והכתבה המעניינת. לא הבנתי מה הקונץ אם משתמשים בסופו של דבר, בצבע מאכל,
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לא יאומן! בNew York Times כתבה על העוגות עם

החומץ שהתגלגלו למה שנקרא Red Velvet Cake (להיט בוולנטיינס ועוד ולפי המאמר טעם שנדחף לכל מקום אפשרי - משקאות, ציפוי לעוף ועוד).
שלא תמיד נותנת טעם רצוי).

החלק הרלונטי לדיון בעוגה של פירגה נמצא בערך באמצע ושם מצוין, שהעוגות הללו התחילו במאה ה 19, והכילו שקדים טחונים, קורנפלור, קקאו, שביחד עם חומץ וריוויון (שגם מכיל חומץ/לימון) יצר את המרקם והצבע הפופולרים.

זה מה שיעלה אמרה לה עוד אתמול, וכמוה גם הם מתיחסים לראקציה עם הקקאו (הקקאו הארופאי (לעומת האמריקאי, הטבעי), מטופל בבסיס להעשרת צבעו והמפגש עם לימון/חומץ יוצר co2 ותפיחה וצבע עשירים.

במאמר מוסיפים שקיים פולמוס בין מדענים, אופים והסטוריונים לגבי השאלה האם החיבור בין הקקאו (בסיס, כמו סודה לשתיה וא. אפיה) לחומצה הוא האחראי לצבע האדמדם או שמה זהו השימוש בסוכר חום שבעבר היה מכונה גם סוכר אדום.

את תשומת ליבי משכה כמובן עוגת קקאו וסלק (הכנתי כבר פעם אך תמיד מסתקרנת ממתכונים כאלה).
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עם הזמן הלך הקונץ והדגש הפך להיות הצבע

ולא העסיסיות, הגובה והמרקם.
הוספתי פעם יין אדום לאחת עם חומץ והתקבל צבע נוטה לבורדו.
 
נ

נווהשאנן

Guest
נו

שוב פעם התחלת עם הקונצים שלך?
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
הילד בקש עוגה בצבע דם (שיעור סיום בחוג

בו נתבקשו להביא מאכלים הקשורים לסיפורים/שירים שלמדו במהלך השנה).
 

shira1960

Active member
חשבתי שהעוגות עם החומץ נולדו או זכו לתהילה

בתקופת מלח"ע (השניה? אולי הראשונה?) כאשר היה מחסור בביצים והתברר שאפשר להשתמש בחומץ וזה מוזיל את העלויות וגם יכול לבאו במקום ביצה. ותמיד חשבתי שהred velvet cake נעשה עם צבע מאכל. מעניין...
 

Maya58585

New member
אולי עוד קודם, לא יודעת מתי התחילו בייצור של

אבקת אפיה, במתכונים של הסבתתות חומץ+אבקת סודה לשתיה משמשים להתפחת העוגה. מערבבת
את החומץ עם הסודה לשתיה/אבקת אפיה וזה גם מנטרל את טעם הלוואי של הסודה לשתיה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל


 
למעלה