לא יאומן כי יסופר ? יאומן ועוד איך !!!

u r i el

New member
לא יאומן כי יסופר ? יאומן ועוד איך !!!

אני בשוויץ.
ישב לידי במטוס יהודי תושב ציריך שהפנה את תשומת לבי לכתבה טריה שהופיעה אתמול במקומון שווייצי.
הכותרת זעקה : "הצבא הישראלי מזכיר את הנאצים ..." הדוברים המצוטטים - אנשי שב"כ בכירים.
לדעתי עובדה זו מחייבת התייחסות בקרב מוקירי לייבוביץ, סוף סוף - שוב הוא צדק !
כנראה.
לכשאשוב אתקשר אל בני המשפחה הליבוביציאנית ואיידע אותם, כי יש חשיבות עצומה לכך שמה שהיה בשעתו נבואת זעם "היפוטתית" , סערה שהרתיחה את דמם של רבים וגורם עיקרי לאי הענקת פרס ישראל הפך לאמת, לפחות לדעת אותם דוברים בכירים ( בהנחה שהדוברים אומרים אמת ).
ומה לגבי ליבוביץ - האם לדעתכם הוא מוזכר בכתבה ?
נותן לכם ניחוש אחד ....

לא יאומן כי יסופר.

u r i el

New member
איך אמר פעם אדם שהגיע לגיל 91

שאחד התארים שלו היה בפילוסופיה ?
הוא אמר ( בשמו של פופר .... ) שלעולם לא תצליח לנסח משפט מבלי שיש סכוי שלא יובן כהלכה .....

עד כאן הומור.

ועכשיו ברצינות - כל מה שכתבתי לעיל איננו כלל בדיחה ואין בו שום אינטרס הומוריסטי. אדרבא - אני הייתי מבין אלה שכעסו בשעתו על התבטאויותיו ההן של ליבוביץ ועדיין אני סבור שהן היו פוגעניות מדי שלא לצורך. אבל עובדה היא שנחשפתי לאותו מאמר מזעזע, והוא מדהים מכל בחינה. תחשוב על כך שמכל באי עולם אני נפגש במטוס עם אדם זר, אגב איש עסקים חרדי ..., שמראה לי את הכתבה הזו מבלי שהוא יודע עד כמה אני קשור אליה. משום מה חשבתי שפרסום הדברים בפורום יקפיץ אותך עד כדי שליחת מסר בהול אלי להמציא לטובת הפורום את הכתבה ( הכוללת גם קטעים מצולמים של קטעי ראיונות עם אותם הבכירים ) ולפרסמה ברבים כעדות לכך שמה שבשעתו ענה ליבוביץ לטומי לפיד התגשם ( לפחות מבחינתם של אותם מרואיינים ) אבל הנה לא רק שזה לא קרה אלא שנחשדתי בהפצת חומר היתולי.

עד כאן הודעה רצינית.

אגב, מאחר שאיש לא יכול היה להשיב לי תשובה עניינית על שאלתי בדבר החלקיק האלהי, החלטתי לברר את הדבר בכוחות עצמאיים וטסתי לשוויצריה כדי לראיין מדען במאיץ האלקטרוני שיואיל להסביר לי כיצד הם מייצרים מפצים גדולים בתוך טיובה תת-קרקעית מבלי שקורה להם ולנו מה שקרה לקורח ועדתו.

עד כאן הודעה הומוריסטית.

היתה אירוניה

"עובדה זו מחייבת התייחסות בקרב מוקירי לייבוביץ, סוף סוף - שוב הוא צדק !" זו אמירה אירונית, כי דעתך היא שהוא דווקא טעה.

בכל אופן, אני הבנתי את המאמר ככזה המתייחס לסרט שומרי הסף ובו אחד מראשי השב"כ השווה את הכיבוש הישראלי לכיבוש הגרמני במלחמת העולם השניה. מזה עשו "מטעמים" כל מיני גורמים עד לכותרות שלפי ראשי השב"כ, "הצבא הישראלי מזכיר את הנאצים". אין בזה חדש, לכן לא התרגשתי.

u r i el

New member
שוב, מבחינתי לא הייתה שום אירוניה.

נכון הוא שאני מפנה כלפיו ביקורת, ויתכן גם שהיא תהייה מתובלת בעקצנות או אירוניה - אבל לא זה היה המקרה הפעם.

u r i el

New member
האינטרנט כאן על הפנים

יוטיוב פועל בעצלתיים, אדחה את הצפייה לשבוע הבא.

חוויה דומה מהימים האחרונים

בספר "חייבים לדבר על קווין" המספרת (אם לילד שעשה "מעשה קולומביין" וטבח בחבריו לספסל הלימודים) כותבת מכתב לבעלה המת ובו היא מעלה זכרונות משנת 1982 על השיחות שהיו להם עם חבר בריאן שהוא רפובליקני:
"אולם המחלוקת התנהלה ברוח טובה. מדינת ישראל היתה נקודה רגישה מבחינתו של בריאן, ואני התפתיתי להעיר הערה קטנה לגבי ה"יודו-נאצים", בידיעה שזו תפוצץ באחת את הנעימות שאפיינה את המפגש".

גם ליבוביץ היה מתפוצץ מההשוואה שהיא עושה בין ציונים (או חיילים ישראלים) ליודו-נאצים. מי את חושבת שאת??? אילנה דלון???

למעלה