לא ידעתי איפה לשאול...

srulikbd

New member
לא ידעתי איפה לשאול...

האם אתם יודעים מה כמה מונת אוכלוסיית הפלשתינאים בארץ ישראל? האם יכול לקרות מצב שהיהודים בארץ ישראל יהיו מיעוט?

shagam11

New member
../images/Emo132.gifישנה מחלוקת לא קטנה

בכל מה שקשור לנתונים המספריים (ברוב המקרים הסיבה לכך היא אינטרסים מנוגדים). ב"משרד האמריקני לאוכלוסייה" סבורים כי מדובר בכ- 3.8 מיליון ערבים שחיים ביהודה שומרון וחבל עזה, אחרים - כמו פרופ' ארנון סופר ופרופ' סרג'יו דלה-פרגולה סבורים שמדובר בכ- 3.3 מיליון "בלבד". כיוון ששאלתך מתייחסת לארץ ישראל (מהים ועד לנהר) הרי שיש לספור גם את ערביי ישראל המונים כ - 1.2 מיליון. בחישוב מהיר מספר הערבים היושבים בכל א"י המערבית נע בין 4.5 לכ- 5 מיליון נפש. למעשה, כבר היום, החלוקה בין יהודים לערבים היא - 51% לעומת 49%, בהתאמה. הנתונים נלקחו ממאמר בשם "הדחליל הדמוגרפי" שדן בנושא (מומלץ).

itamarmos

New member
מעורפל

יש גופים שונים , בעיקר ממשלת ישראל לדורותיה שמעלים ערפל על המידע הזה. מהסיורים שעשיתי ב-15 השנים האחרונות בין הים לנהר , אין לי ספק שאנחנו היהודים במיעוט וזאת בהתחשב בנתונים המספריים היבשים ובהתחשב בקצב הריבוי הטבעי של הערבים מול היהודים . יש כמובן לזכור ששליש מהעלייה מברית המועצות אינה יהודית כלל ועלייתם של אנשיה הוא מתוקף חוקי השבות של מדינתנו . לרוב אוכלוסיהה זו פסיבית בתפיסותיה עד אוהדת ,אך כמעט שליש מהשליש בעלי אורינטציה אנטישמית שמידי פעם מזדקרת לאור היום . מה יקרה כשנלך מכות עם הערבים ? למי הם יצטרפו ? תשני על זה... למה העליתי את זה ,כי ממשלת ישראל סופרת אותם כ"כוחותינו". השאלה היותר מעניינת היא : איך מדינת ישראל הצליחה להגדיל ולהעצים עם שמעולם לא היה ושבראשית המאה ה-20 מנה כ-30 אלף איש בשטח המוזכר (מהים לנהר), ברובם כפריים שלא ידעו קרוא , שהקשר בינהם (הרוחני והגיאוגרפי ) לא היה קיים , ושמעולם הם לא הרגישו עם . איך הצלחנו ?

shagam11

New member
../images/Emo104.gifלדעתי, גם עולים חדשים שאינם

יהודים "כשרים" על פי היהדות האורתודוכסית, בסך הכל הכללי ובסופו של יום, נספרים בצד היהודי. אני לא יודע מאיפה אתה לוקח את הנתונים שכתבת, אבל נראה לי שלא מדובר בנתונים מוכחים מדעית. "שליש מהשליש בעלי אוריינטציה אנטישמית"? בכלל לא בטוח. בנוגע לשאלה השנייה - המספרים היו יכולים להיות הרבה יותר גדולים. את האצבע המאשימה כדאי להפנות דווקא לממשלות ישראל לדורותיהן שנרדמו במשמרתם ולא דאגו לעסוק יומם וליל בהבאת יהודים. מסה נכבדת יותר של יהודים יכולה היתה ליצור רוב יהודי חד משמעי וברור מהים לנהר, ולבסס את נוכחותנו המספרית בא"י המערבית. למרות זאת, אם נסתכל 108 שנים אחורה - עד לקונגרס היהודי הראשון בבאזל, קשה להתעלם מהעובדה שהציונות היא בין המפעלים האנושיים הגדולים ביותר, אם לא הגדול ביותר שנעשה אי פעם. לאסוף עם מפוזר, מפורר ונרדף, להביא אותו לביתו ההיסטורי, לגבש אותו (זה עדיין לא הושלם) ולהקים מדינה יהודית - דמוקרטית, וכל זאת, בתוך מאות מיליוני ערבים עויינים, זה הישג פנטסטי לכל הדיעות, לא?

itamarmos

New member
כל מילה

א. כל מילה בסלע , גם בנוגע לנתונים הלא מדעיים שלי ובכל זאת הייתי לוקח בחשבון את התחושה שלי , הסיכוי שאני מפספס קטן. ב. זה לא רק העלייה העלובה . זה גם החידושים הטכנולוגיים והרפואיים שהחדרנו לכל אתר ואתר בארץ ורצוננו ל"ביית" לדוגמא את הבדואים שהיו כמה מאות בראשית המאה ה-20 והיום הם 200,000 רק בנגב בלבד. כל אתר כולל השטחים הכבושים. נכון אונר"א גם מסייעת להם בעניין הבריאות, אבל אנחנו פתחנו פתח נכבד לעניין זה עבורם. עד היום הם מגיעים לבתי החולים שלנו לפתרון בעיותהם הבריאותיות היותר מסובכות וגם הפחות מסובכות לעיתים. שלא אראה בלתי הומני , אומר שזה המצב ,אפשר לאהוב אותו ,אפשר להבין אותו,אפשר לא לסבול אותו והתוצאות לא מפתיעות. ג.החוקים הסוציאליים שהטיבו עם המולידים , הישראלי המודרני שמסתפק במעט ילדים מול הערבי המסורתי והנלחם בנו לאומית בעזרת הרחם.

itamarmos

New member
צודק שגמוס11

כתבתי שטחים כבושים בכדי שכמה שיותר אנשים יבינו. אין ספק בליבי שמדובר בשטחים משוחררים. כמה חבל שהחזרנו את סיני למצרים וגם כמה איזורים בעמק הירדן ובערבה לירדן עבור שלום ריק מתוכןומעבר למצב בטחוני-כלכלי פחות טוב.

itamarmos

New member
כנסו דחוף - כפי שאמרתי אנחנו במיעוט

הפעם זה רישמי !!! http://news.walla.co.il/?w=//761186

למעלה