לא ידעתי לאן לפנות ובמקרה הגעתי לפה

tomel

New member
לא ידעתי לאן לפנות ובמקרה הגעתי לפה

שמעתי שמועה על הופעה בירושלים של פינק פלויד והמקור שממנו הגיעה השמועה הוא מהימן מאוד. אז רציתי לדעת אם שמעתם משהו, אני בספק שזה אמיתי יכול להיות שזו הופעה של להקת הוקרה של פינק פלויד אז אם שמעתם משהו אנא החזירו לי תשובה בהקדם. תודה.

pink floydror

New member
קצת סדר ..

אז ככה, רוב הסיכויים שה"שמועות" ששמעת הן אחת מהמקרים הבאים: 1. להקת מחווה ישראלית לאגדות רוק, בעיקר לפינק פלויד - שליחי הלוז ..אתמול הייתה להם הופעה בי-ם .. 2. משהו "טיפה" יותר גראנדיוזי, הייתה בעבר יוזמה שפינק פלויד יופיעו על החומה בעיר העתיקה...אבלל ..דתיים ... בכל מקרה כיום פינק פלויד לא מופיעים ביחד, ובטח שלא בהרכב מלא.

LauraLF

New member
אני בעד החומה בירושלים

ווטרס , סינדי לאופר , שיניד אוקונר וכמובן דיוויד גילמור....(חחח או שלא בעצם..)

melancholy man

New member
עוד קצת סדר

יש יתרון בלהיות זקן יש פשוט דברים שאני זוכר... זה היה בערך בתחילת שנות התישעים, הפ"פ היו באמצע טור אירופאי (גילמור, מייסון ורייט) ונקבעו להם תאריכים לשני הופעות בארץ: בפארק הירקון ובבריכת השולטן (לייד החומות), כבר החלה מכירת הכרטיסים והעיתונים היו מלאים בסיפורים על חזירים מעופפים ומכונות לייזר שעתידות להגיע לארץ ובחנויות הכרטיסים כבר היו פרסומות: "הפינק פלוייד בישראל- שתי הופעות בלבד". ההזמנות מראש כמעט וחיסלו כבר את הכרטיסים לפני שהחלה המכירה ואז כנראה מישהו הודיע לחברה שהם נוסעים להולי לנד, אף אחד לא אמר בדיוק למה בוטלה ההופעה, אבל עד כמה שאני זוכר, השמועה הייתה שהם מסרבים להופיע בארץ מסיבות פוליטיות, שזה לפעמים תרוץ ל"לא שווה לנו להגיע לחור בסוף העולם עם שוק מוסיקה גמדי רק בשביל שתי הופעות" ולפעמים משהו אמיתי, בכל מקרה ההופעות בוטלו, איך נכנסו לשם דתיים אני לא יודע.

pink floydror

New member
זההיה עד כדי כך מעשי??

אני הייתי בטוח שזו הייתה סתם יוזמה סמלית - הופעה ב"חומה", בלי קשר לסיבוב הופעות או הזמנות .. ובקשר לדתיים, שמעתי איפשהו שהם אלה שלא איפשרו את הרעיון של הופעה בעיר הקודש..

היו מספיק הופעות רוק בעיר הקודש

כולל דילן, אותו ראיתי בבריכת הסולטן מתישהו בסביבות 1985. לא היתה כל התנגדות של הדתיים. לענין ההופעות של הפלויד - לא ידעתי בכלל שהם היו אמורים לבוא לכאן, אבל אני לא ממש שמתי לב אליהם במשך 20 שנה או יותר. אני לא מאמינה שזה בוטל מסיבות פוליטיות; אני זוכרת ראיון של איזה ישראלי טיפש (לטעמי) עם ריק רייט, משנות התשעים. הטיפש בחר לספר לרייט על מה שאביב גפן אמר פעם - שהפלויד יותר חשובים לו מהכותל או איזו שטות דומה - ורייט היה מזועזע מכך, ובצדק.

melancholy man

New member
תשמעו

השלט עליו דיברתי היה תלי בהדרן ברעננה במשך כמה חודשים, יום אחד שניסיתי להזמין כרטיסים בהיתי בו במשך שעה בערך עד שהתיאשתי ובא לי רעיון להזמין כרטיסים בטלפון, למזלי קצת לפני שהתקשרתי הודיע ברדיו שההופעה בוטלה. אגב, אני גם לא מאמין שזה בוטל מסיבות פוליטיות, ראשית הזיכרון שלי לא עד כדי כך טוב ושנית, כמו שאמרתי, זה בד"כ תרוץ לחוסר התאמה ללו"ז ודרך קלה לצאת מהתחיבות חוזית. אגב ציףציף אני מקווה שאת ההופעה של דילן בפארק הירקון הפסדת, כי זו הייתה זוועה אמיתית.

אני דווקא זוכרת שנהניתי מההופעה

של דילן אבל גם ישבתי במקום רחוק ולא ממש אידאלי, ולכן לא שמעתי הרבה. כנראה שיותר התרגשתי מהמעמד, ומהסביבה הפנטסטית. וגם לא היו לי ציפיות מי-יודע-מה גבוהות מהמופע. מה שאני יותר זוכרת מבריכת הסולטן זה אותו לוליין - מה שמו, המפורסם- שהלך על חבל מהסינמטק עד החומה בצד השני של העמק (כמדומני שזה היה המסלול), כשאלפי ירושלמים מביטים בו תוך עצירת נשימתם (והיו קטעים שעצמתי עיניים מרוב פחד).
ולעניין הפלויד: לצערנו, מפיקים ישראליים מהזן הפחות אמין נוהגים להודיע על בוא אמנים גדולים לארץ, הרבה לפני שיש להם חוזה חתום ביד. חוששתני שזה אולי היה המקרה עם הפלויד.

melancholy man

New member
זוכר את הלולין

ועד כמה שהנתי ההופעה בבריכת השולטן באמת הייתה טובה יותר מההופעה בפארק (שהדבר הכי טוב שאני יכול להגיד עליה הוא שגם טום פטי היה שם, מבחינתי לפחות ההופעה הייתה ניפוץ של חלום, חלום שהתגשם אגב כמה שנים מאוחר שדילן הופיע בחיפה). לגבי פלויייד יתכן בהחלט שזה מה שקרה אבל אני בהחלט זוכר הייפ בתקשורת ולא סתם חרושת שמועות רגילה, שאכן הייתה כמעט בכל הפלוייד מאז סוף שנות השביעים.

rainbow demon

New member
עכשיו שניכם גרמתם לי לקנא

שלא נולדתי 15 שנה לפני ב1985 אני עוד הייתי עובר!:)

עוד קצת יותר סדר

לא היה ולא נברא,התרוצצו הרבה שמועות שהפינק פלויד "המקוצצים" מתכוונים לבקר בארץ,אבל רק שמועות,לא מכרו ולא הציעו שום כרטיסים,כמדומני שזה היה בכלל בסוף שנות השמונים,וגם אני נפלתי בשמועה זו והפצתי אותה הלאה.

melancholy man

New member
שמעות אכן היו תמיד

אבל אני זוכר לפחות על מקרה שבו מפיק מקומי טען שהוא חתם חוזה. יתכן ואכן לא היה הדבר ולא נברא אבל החלו הכנות למכירת כרטיסים.

abarth

New member
עכשיו אני מבין על מה נכתבה השורה

בשיר "עוד יום" של החברים של נטאשה שאומר כי "הפינק פלויד, הפינק פלויד לא יופיעו על החומה בירושלים"...

למעלה