לא ידעתי על קיומו של הפורום הזה...

mia01

New member
לא ידעתי על קיומו של הפורום הזה...

ומזל שהוא כאן!!! סבא שלי סובל מבעיות זיכרון ובלבול כבר תקופה ארוכה (לפחות שנתיים). בCT שעשו לו ראו כי חלקים במוח עברו הסתיידות ובכך הסבירו את הבעיה. דודה שלי שאמא חולת אלצהיימר בשלבים סופים אמרה כי לדעתה מדובר באלצהיימר ושכדאי שהוא יעבור אבחון. האם יש צורך לעבור אבחון למרות שנוירולוג שבדק את הCT לא חשב שיש צורך? מדובר בעיקר בבעיות שיכחה (כמו לקח או לא לקח תרופות, איך לוקחים בדיקת סוכר עצמית למרות שהוא עושה זאת שנים), לעיתים בעיות התמצאות (לא מזהה את האיזור בסביבת מגוריו) וקצת בעיות של בלבול בשפה (עובר מגרמנית לעברית...). לעצתכם אודה.

zs1957

New member
קחת אותו לבדיקה נוירולוגית

גם פסיכוגראטר יכול לאהחן אותו. יש להצטיד בחוותדעת של רופא המשפחה כאשר פונים לרופא מומחה בתחום הזיכרון +צילומי CT זהבה שחם

mia01

New member
הוא נפגש עם פסיכוגריאטרית אחת

שאמרה שאין לו שום דבר ושהוא פשוט בדיכאון כי מצבו הפיזי לא טוב וכי הוא פוחד מהעתיד... לדעתי פחד מהעתיד לא אמור לגרום לו להגיע לסלון לבוש בתחתוני בוקסר ונעלים אלגנטיות ולהגיד שהוא יוצא לארוחת החג (כשהוא ערום מלבד הבוקסר והנעלים...)

פנטזי1

New member
mia01 שלום

לפי דעתי כדאי לעשות איבחון כי הסימנים שתיארת יכולים להתאים לאלצהיימר ,אמנם אין הרבה מה לעשות כי אין תרופה למחלה אבל יש תרופות שאולי יכולות לעכב קצת את התקדמות המחלה (יש הטוענים שגם זה לא).בכל זאת כדאי לעשות אבחון כי אם זה לא אלצהיימר אולי אפשר לטפל ולמנוע החמרת המצב.יש תופעות דומות לאלצהיימר במקרים של חוסר בויטמיןB12 למשל כך שכדאי לבדוק.

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום mia01

לפי התיאור סבא שלך סובל מאלצהיימר.נא לגשת לבדיקה נוירלוגית,שיעשו לו איבחון קוגנטיבי.כל התופעות שציינת +הסתיידות של חלקים במוח שנראתה ב-CTמאד מזכירים לי את מה שעברתי עם אמי.ישנן תרופות המעכבות את המחלה.אין תרופה שמרפאה. זהבה שחם

למעלה