לא ידעתי שיש פורום כזה.......

R O N Y100

New member
לא ידעתי שיש פורום כזה.......

שלום אני חדש כאן בפורום נציג את עצמי . אני חולה על הפינק פלויד בוא נומר יש לי אובססיה לגבם דוגמה קטנה לזה היה לי ראיון חשוב, הבוחן נתן לי דף ריק ואמר תצייר מה שאתה חושב אני כמובן רשמתי בספונטניות PINK FLOYD THE WALL . בוא נומר אצלי פינק פלויד זה קודש הקודשים . אני לא יודע אבל זה מוזר שיש עוד חברה כמוני . אני לדוגמה שומע אך ורק פינק פלויד אנשים חושבים שאני מטורף אבל לא הכפת לי שמח להכיר אותכם רוני

erezs50

New member
באותה הזדמנות

גם אני חדש כאן וגם אני אובססיבי לגמרי לגבי פינק פלויד חבל שאף אחד מהחברים שלי לא שומע את המוזיקה הזאת ובכלל חבל שאין עוד הרבה אנשים ששומעים את זה אני שמח לראות שיש עוד כמוני :)

בוקר טוב לחדשים! ../images/Emo24.gif

וברוך בואכם לפורום. אנא קחו כסא ושבו על הרצפה. תיכף יגיעו גם הוותיקים, להגיד לכם שלום. כמי שמגדירים עצמם כ"אובססיבים" לפלויד, בוודאי שתוכלו לתרום מהידע והנסיון שלכם לחברי הפורום האחרים. אנא קראו את תקנון הפורום, המופיע ב"מאמרים", ואתם מוזמנים להשתתף ולהעלות רעיונות משלכם, בכל נושא הקשור לפלויד.

natangold

New member
למה רק פינק פלויד?

נכון שפינק פלויד להקה מצוינת, אבל תיפתח ללהקות אחרות. יש עוד להקות מצויינות. ובזה שאתה שומע רק פינק פלויד, אתה מגביל את עצמך לאיזה 11 דיסקים, ולא שומע יותר.

נימרודל

New member
שלום שלום...

ואין שלום! סתאאאם... ברוכים הבאים אנשושים! כיף לראות פנאטים נוספים בגלקסיה... וב-א-מ-ת חבל שאתה ככה מגביל את עצמך רק לפלויד! יש עוד כל כך המון להקות מעולות!!! עם סאונדים שונים, מוזרים, מגניבים... להקות מעולות!!! אם תרצה אני יכולה לתת לך המון שמות...

R O N Y100

New member
יכול להיות שאתה צודק אבל..

ניסיתי לשמוע להקות אחרות אבל זה לא זה ,זה נימאס מהר . יודע מה 11 דיסקים מספקים אותי לשנה ועוד שנה ועוד שנה...... לכל מצב רוח יש להם שיר שמתאים בדיוק ... דרך הגב ראיתם את דייב גילמור אתמול בB.B.C PRIME בטלויזיה ?????? רוני

R O N Y100

New member
תן לי דוגמה ללהקות אחרות.

מעניין איזה להקות מקבילות לפיק פלויד תן לי דוגמה רוני

edlessme

New member
אין תחליף לפ"פ

במובן הפורמלי... אבל במהותי.. אתה יכול למצוא כללללל מיניי להקות טובות אחרות... אני בהחלט מאמין שאין אף להקה שאי פעם הייתה או תהיה דומה לפ"פ... בעיקר בגלל ההצלחה שלה שגרמה ללכת לכל מיני כיוונים עם השנים (שגם הן השפיעו לא מעט..) בעיקרון... אתה רוצה המלצה? תגיד לאיזה כיוון... אם לכיוון האינסטרומנטלי: camel- the snow goose או פחות או יותר כל אלבום של mike oldfield אם בקטע של השואו:queen בקטע של בריטיות קיצונית?: בלור וג'נסיס... בקטע של השילוב של האלמנטים האלקטרונים עם הרוקיים?: ELP (emerson lake and palmer), moby, בקטע של רוק בסט שסוחף ונותן בראש?: the who ו לד זפלין בלוז: janis joplin... ועוד... אין לי כל כך ניסיון בתחום... קיצר אחשלי.... אין מקביל.... אבל לחלק מהישרים הנחתכים בהחלט יש מישור משהוא בסט והם בהחלט לא חותכים את ציר ה X ב0 אם אתה מבין למה אני מתכוון...

OzzzzzY

New member
../images/Emo5.gif

תסביר לי בבקשה מה כ"כ קיצוני בלהקה בלור

edlessme

New member
לא אמרתי שהם קיצוניים...

אמרתי שהם בריטיים.. והם מאוווד בריטים...

OzzzzzY

New member
נכון...

הם בריטיים , אבל לא חסר להקות בריטיות "קיצוניות" אחרות...כמעט כל להקה בריטית משנות השישים היא נחשבת ל"קיצונית" לפי ההגדרה שלך...

edlessme

New member
עד כמה אתה מכיר את בלור?

כאילו.. אני אומנם לא בדיוק המעריץ מס' אחת שלהם.. אבל.. הם בהחלט מסמלים משהוא מאוד בריטי בשבילי... בהומור שלהם.. בדרך נגינה שלהם... לא מבין גדול.. אבל ככה זה בשבילי...

OzzzzzY

New member
אני מכיר אותם טוב מאוד...

אבל לשמחתי הרבה אני כבר לא שומע אותם כמה שנים טובות... בכל אופן לא הייתי ממליץ למישהו שאוהב פ"פ להתחיל לשמוע בלור בגלל הבריטיות כי זאת ירידה רצינית ברמה ובאיכות המוזיקה...אם כבר אז להקות כמו הביטלס , הסטונס , הקינקס המי וכו' , מתאימות למקרה הזה...כולם היו מאוד בריטיות באופי שלהן...

למה לא להאזין ל-blur?

Blur הם אכן מאוד "בריטיים" באופיים - וזה משום שהמודל שלהם הוא ריי דייויס והקינקס, אולי הלהקה הכי "בריטית" מבין הלהקות הבריטיות. אין בכך שום דבר "קיצוני". אני גם לא רואה "ירידה ברמה ואיכות המוזיקה" כלשהי; Blur היא להקה טובה. הם מאוד שונים מהפלויד - אבל אין הרבה להקות שדומות לפלויד בכלל. אני גם לא רואה איך הלהקות האחרות שמניתם בשרשור הזה, דומות לפלויד.

OzzzzzY

New member
...

הלהקות האחרות שמניתי באמת לא דומות לפינק פלויד... אבל כל אחת מהן היא מאוד בריטית באופי שלה , כמו רוב להקות סיקסטיז (ודווקא אני חושב שפ"פ היא לא כ"כ "בריטית קיצונית" כפי edlessme הגדיר , אבל בואו לא ניכנס לזה) ולדעתי לשמוע בלור זה כן נקרא "ירידה ברמה ואיכות המוזיקה"...ולא רק ירידה , אלא גם צניחה , התרסקות או איך שלא תקראו לזה...מה אתם בכלל מוצאים בלהקה הזאת?!...אני מכיר אותם די טוב , ולדעתי הם מאוד לא מיוחדים , והם סתם מנסים לחקות להקות בריטיות מהסיקסטיז , וזה דבר מאוד ידוע שהמקור תמיד יותר טוב מהחיקוי...

the universal

אחד השירים הבריטיים הטובים ביותר משנות ה-90, לדוגמא. Blur אכן הושפעו מלהקות שבאו קודם לה, אבל אל תשכח שגם כל הלהקות משנות הששים הושפעו גם הן ממי שהיו לפניהם, בעיקר ענקי הבלוז וה-R'n'B האמריקאיים. לא רק שהם הושפעו: כל הלהקות הבריטיות מתחילת ואמצע שנות הששים - כולן עד האחרונה, כולל הפלויד - התחילו את דרכן כ"להקות מחווה" לאמנים אמריקאיים אלו. היינו, הרפרטואר שלהן היה בנוי, כולו, על שירי בלוז ורית'מ'נ'בלוז אמריקאיים. רק בשלב הבא, הן החלו לכתוב שירים בעצמן, לאחר שלקחו דוגמא מהביטלס. הסטונס אפילו הוציאו איזה 2-3 אלבומים שכללו רק שירים אמריקאיים, לפני שהעיזו לכתוב שירים בעצמם. הפלויד היו כבר "הדור השני" ללהקות הבריטיות; הפלוידים כבר גדלו עם הביטלס והסטונס (ודילן) כמושא השראה. לכן, המעבר משירי רית'מ'נ'בלוז לשירים מקוריים, נעשה אצל הפלויד תוך תקופה קצרה, יחסית. אבל גם אצלם, שלב זה היה קיים.

OzzzzzY

New member
...

אני חושב שזה לא כ"כ נכון להשוות בין העובדה , שגם הלהקות של הסיקסטיז עשו קאברים או חיקויים לאמנים מסויימים, וגם להקה כמו בלור...מדובר פה בתקופות שונות , ובלהקות שיש הבדל עצום בחשיבות שלהן... יש נטייה מסויימת לסלוח ללהקות שעשו קאברים בשנות השישים , דבר ראשון כי הרוק היה אז בתחילת דרכו , והוא לא היה כ"כ מפותח... דבר שני,זה לא יהיה כ"כ הגיוני להשוות בין מה שלהקות הסיקסטיז עשו באמצע וסוף שנות השישים , לבין מה שבלור עשו בכל הקריירה שלהם...כשלהקות הסיקסטיז התחילו ליצור לאחר כמה שנים , הם יצרו דברים גדולים ששינו את המוזיקה ואז הרוק בפרט... בלור כבר קיימים 15 שנה , וחוץ מלהמשיך לחקות את להקות הסיקסטיז הם ממש לא עשו שום דבר מעניין...

edlessme

New member
אוף... מה זה משנה?

אתה לא יכול להגיד לי שהצורת כתיבה שלהם היא לא בריטית... הם לא יומרניים כמו הלהקות האמריקאיות שמנסות לכתוב כל מיני ליריקה מתוסבכת כל הזמן.. (ראה:דורס, בוב דילן...)(לא כולל להקות אר אנד בי ופופ) בנוסף... אתה לא יכול להגיד שהצורה שבה הם מנגנים היא לא "בריטית" אף היא.. שוב.. הם לא מנגנים בצורה הגרנדיוזית האמריאית המקובלת... נגינה פשוטה.. חביבה.. וזהו.. ובקשר לזה שלדעתך הם התרסקות.. סבעבה חבוב.. "על טעם וריח"... וציף ציף.. אני לא ניסיתי לתת תחליפים לפלויד.. ניסיתי לתת תחליפים לאספקטים של הפלוידיות...

למעלה