לא יוגעת אם אתם זוכרים אותי...

noosh1

New member
לא יוגעת אם אתם זוכרים אותי...

לפני כמה חודשים התלבטתי אתכם האם זה יכול להיות אלצהיימר לאמא שלי, ומה עושים עם זה. התרחקתי מהפורום - אולי כדי להדחיק, ואולי כי הסיפורים והמקרים של האנשים פה בפורום נראו לי מפחידים, לא מציאותיים ורחוקים ממני. אז עברו להם כמה חודשים, ועכשיו כבר אין ספק - לאמא יש אלצהיימר, והסיפורים פה בפורום נראים מציאותיים וקוראים גם אצלנו. עברנו לבית כדי שאמא תגור לידנו - ביחידת דיור צמודה לבית שלנו, כי חשבנו שזה יעזור לה ולנו לטפל בה. אז יש בזה יתרון - שהיא לא משוטטת ברחובות(מסוכן - הייתה גרה על כביש ראשי), יש ביקורת על זה שהיא אוכלת(מוודאים שהיא באמת אוכלת ולא שוכחת את הצלחת על השיש או את במיקרו), אבל זה ק ש ה ! אין טיפת פרטיות, יש התקפים של צעקות עלינו(יש לנו ילד קטן ולא ממש כיף שהוא חווה את זה), יש התפרצויות אלימות(כלפי בעלי במיוחד, וכלפי הנהג של ההסעה למועדונית), ומעט מאוד שעות לעבוד(כי צריך ללוות אותה למועדונית וחזרה(כי הנהג לא מוכן לנסוע איתה אם אני לא מאחוריו(היא מנסה לרדת תוך כדי נסיעה בכוח.). ביטוח לאומי עדיין לא אישרו את החוק סיעוד(הגשנו מחדש),והפסיקו לנו את האישור לתרופות(יש ירידה במינימנטל של 7 נקודות מהפעם הקודמת), והיא מקבלת רק תרופת הרגעה חדשה(שעדיין לא משפיעה). איך מתמודדים עם כל זה?
 

zs1957

New member
שלום noosh1

בשלב זה יותר חשוב לתת לאמא שלך כדורי הרגעה במקביל יש להתייע עם נוירולוג טוב על המשך טיפול. ממליצה מאד שמטפלת תטפל באמא ולא את. בחברות כ"א יש מטפלות ישראליות שעושות מלאכתן נאמנה. אמא שלך זכאית לקבל חוק סיעוד. תתחילי לפעול זה לוקח זמן. תוציאי אישור מהנוירולג על החמרה במצבה ותפני שוב לביטוח לאומי. אשמח לסייע בכל עת. זהבה שחם
 

justme007

New member
שלום נוש

ברוכה הבאה לפורום נשמע לי שאמא שלך מאוד מפוחדת וצריכה המון אהבה יותר מאשר מטפלת - למרות שבמקרה שלך את חייבת מטפלת שתעזור לך. אמא שלי חולה כבר שנתיים ואנחנו מטפלים בה, היא מרגישה ככה הרבה יותר בטוחה ונאהבת והמצב שלה לא מתדרדר ככ מהר. אני חושבת שמטפלת זה ממש שכבר אי אפשר לטפל ולהתמודד לבד עם המצב. אבל שוב זאת הדעה האישית שלי שחברי לפורום אולי יחלקו עליי
 

ronnyw

New member
שלום נוש !!

ממליצה לך לקרוא את הספר "36 שעות ביממה". ספר מקיף על המחלה מכל זוית אפשרית, כולל הרבה טיפים והרבה התפלספות (במובן החיובי של המילה) סביב נושא הטיפול בתוך המשפחה. אני לא יושבת שיש כללים, ושהמשפט שכתבה עמיתתנו justme007 ("אני חושבת שמטפלת זה ממש שכבר אי אפשר לטפל ולהתמודד לבד עם המצב") נכון ,אולי במקרה שלה, אבל לא יכול להיות נכון במקרים אחרים (למשל - שהטיפול בתוך המשפחה בא על חשבון הילדים, או שה"ממש כבר אי אפשר" מגיע לאחר התפרקות כללית של המטפל.) אני גם ראיתי לא אחת שמטפלות עושות עבודה טובה יותר מבני משפחה, כי מטפלת איננה טעונה, אין לה משקעי עבר, אין לה חשבונות פתוחים כאלה ואחרים עם בני משפחה אחרים, אין לה את המבוכה הנוראה של טיפול במערומי ההורה וכו' וכו' - היא באה ממקום של מקצועיות. היא עושה את הטיפול הטכני לוגיסטי, ומשאירה לנו - בני המשפחה - את נושאי האיכות והתוכן ( כן, כן, אותו "זמן איכות" שחשוב כל כך לילדים חשוב גם להורים). צריך לטפל גם באביך (גם לזה הספר מתייחס) ובטח ובטח שבבנך הצעיר, בן זוגך, עבודתך.... אבל שוב - כל משפחה ויכולתה (גם הכספית), כל מטפל ואישיותו.
 

noosh1

New member
קודם כל - תודה על התגובות...

הגשנו שנית את הבקשה לביטוח לאומי - לפני כשבוע וחצי עם המכתב של הרופאה על ההחמרה, והיא כתבה בו שאמא חייבת השגחה 24 שע'. אנחנו מאוד רוצים שהם יאשרו מטפלת - לא כי אנחנו לא רוצים לתת לאמא את החום והאהבה, אלה כי אני לא מצליחה להתמודד עם הטיפול בה(אני חייבת לעבוד - והשעות שהיא צריכה השגחה - לא מאפשרות לי לעבוד בצורה נורמאלית, כי יש לי ילד קטן - שצריך את תשומת הלב המלאה שלי כשהוא חוזר מהגן, כי בעלי עובד שעות ארוכות, וכי אני עוברת טיפולי פוריות - וחייבת את השקט והרוגע..) יש לי שאלה לגבי החוק סיעוד - מה הוא אומר בדיוק? בהנחה שהם יאשרו את ה 150%, אפשר יהיה לקחת עובדת זרה לטיפול בה? מה אומר מבחן ההכנסות? שהם ישלמו רק חלק ואת השאר אנחנו נממן?זה יבוא ע"ח המועדונית?
 

ronnyw

New member
שלום נוש

"מבחן ההכנסות" הוא בדיקת גובה ההכנסות שיש לאימך. הם בודקים הכל - קצבאות, פנסיה, הכנסות משכר דירה, הכנסות מנכסים אחרים (למשל - אם יש לה 10% באיזה עסק משפחתי - יחשבו גם 10% מהכנסות העסק). אחרי שסוכמים את הכל, יש שלוש אפשרויות: הכנסות גבוהות מידי - לא מגיע לה כלום הכנסות ביניים - מגיע לה מחצית מהשעות (7.5 שעות שבועיות) הכנסות נמוכות - מגיע לה הכל (15 שעות שבועיות) כלומר - המקסימום זה 15 שעות שבועיות שהן כ- 62 שעות חודשיות. מה זה "שעות"? זה מטפלת שמגיעה לשעות הללו מטעם הביטוח הלאומי (והם משלמים לה) או תשלום עבור שעות במועדון יום בו החולה משתתף (ואם הולך ליותר מ- 15 שעות בשבוע - עליך להשלים הסכום מכסף פרטי) או תשלום עבור שעות של מטפלת מטעמך, עובדת זרה או לא. גם פה הביטוח הלאומי משלם את מספר השעות שנקבעו (בתעריף שהוא קבע), ואת משלימה מכספך הפרטי. אגב, גם אם לא מאושרת לך השתתפות - את יכולה להמשיך בתהליכים לקבלת רשיון עבודה לעובד זר, אלא שבמקרה זה כל העלות (כולל עלויות הבדיקה לזכאות) יכולו עלייך. אני לא יודעת אם זה ברור מהכתיבה. תנסי לשאול יותר, או לפנות במסר אישי ואשמח לדבר איתך בטלפון. יש גם הרבה מסרים מהעבר בעניין (אני זוכרת שלפני שחודשיים רשמתי פה את גובה ההכנסות הנדרש). בהצלחה!!
 

אסתרס

New member
רוצה להוסיף

הכנסה גבוהה משמע הכנסה כוללת של שני בני הזוג מעל ל15000 שח לחודש. הכנסה בינונית משמע בין 9000-ל15000 שח בחודש. הכנסה נמוכה -עד 9000 שח לחודש. כפי שאמרה רוני הכנסה גבוהה- לא מקבלים כלום וכל ההוצאות כולל בדיקת זכאות של אחות היא על חשבון המשפחה.(למרות שאלו האנשים ששלמו לבטוח הלאומי מקסימום ומקבלים כלום) הכנסה בינונית ,אם זכאים מקבלים 7.5 שעות שבועיות כעזרה. הכנסה נמוכה " " " 15.5 ש.ש שהם 150% אפשר על סמך שעות אלו ללכת למרכז יום ,כל יום "שווה" 2.5 שעות שבועיות-עד 3 לפי מרכז היום . או לחילופין לייבא עובדת זרה ולקבל חמורה כספית במקום שעות שמשולמת עי" הבטוח הלאומי ישירות למטפלת ועל המשפחה להשלים.
 

שריוש2

New member
שלום noosh!

אכן זה שאמא גרה על ידכם זה ייתרון גדול. סבתי גרה לא רחוק מאתנו, ואני זוכרת איך בתחילת המחלה אצלה, היא היתה "בורחת" מהבית, ואני אמי ודודי היינו מתפצלים ומחפשים אותה ברחובות הקרובים לביתה במשך שעה, ולפעמים אפילו יותר. הייתי ממליצה לכם לראות אם תרופת ההרגעה החדשה משפיעה, ואם לא, להחליף אותה באחרת. וגם, לדבר עם הפסיכוגריאטר להמשך טיפול תרופתי מתאים. לילה טוב!
 
למעלה