לא יודעת איך להתייחס?.

מיקמק2

New member
לא יודעת איך להתייחס?.

לאחרונה שמתי לב שביתי בת ה-6 משחקת עם חברותיה משחקים בהם היא דמות ללא בגדים. מוגלי או הגדרות אחרות שהיא מגדירה כדי להוריד חולצה. אינני יודעת איזו חשיבות לייחס לזה והאם עליי להלחץ ולהפסיק את המשחק או שהדבר נורמלי ותמים לחלוטין. איפה עובר הגבול??? אובדת עצות, אנא עזרו לי

gal-or

New member
לפי דעתי תלוי מה הגישה שלך.

בכל מקרה כדאי להתחיל לדבר על מין. לא בקטע של הרצאה, אלא פשוט להסביר לה. בכל מקרה לבקש ממנה שאם קורים דברים לא נעימים, אז צריך להפסיק. עדי

בגדול- זה נורמאלי.

ואת אולי לא זוכרת אבל יש סיכוי שגם את עשית דברים כאלו... אבל כמו שכתבו לך היא צריכה לדעת שאם זה לא נעים לה - להפסיק וגם אם זה לא נעים לחברות שלה- להפסיק. יעל

smailytal

New member
הדרך הטובה ביותר לדעתי

יש הצגות חינוכיות אני וגופי מאוד אבל מאוד מומלצת וככה היא מבינה שגופה הוא רק שלה ולא רצוי להראות למישהו אחר מכל מובן.

אבל זה היא בוחרת להתפשט.

היא עושה בגופה שלה את מה שהיא מרגישה שטבעי לה לעשות... ללא מוסכמות, ללא התניות, באופן הכי טבעי, נאיבי ונורמאלי שאפשר. למה להרוס את זה?

מיקמק2

New member
אני משתגעת.

אני יודעת שזה מגיע ממקום תמים ושזה הכי טבעי וכן גם אני שיחקתי לפעמים בלי חולצה בילדותי. אך קשה לי עם זה שזה חוזר על עצמו איתה כי בהסתכלות של מבוגר קשה לי לקבל את זה. איך שמגיעה חברה היא נכנסת למשחק הזה ומתפשטת, זה פשוט מטריף אותי. לא יודעת איך להגיב, אולי גם מהתגובה הראשונית שלי היא קלטה שזה מרגיז אותי ובכל זאת זה נמשך. אני מרגישה שעשיתי טעות ושהרסתי לה את התמימות . מה לעשות?

לא חושבת שהרסת לה את התמימות

כי עובדה שהיא עוד ממשיכה עם זה, אבל זה בדיוק המקום שלך לעשות עבודה על עצמך. מה זה עבורך מיניות? למה החדות הזאת בין תמימות למיניות? מה היא מרשה לעצמה שאת לא? ממה היא נהנית שאת לא? את כמבוגר, לכאורה, כבר "איבדת את זה"- החינוך, האיסורים, החברה- את פועלת לפי קודים שהם לא שלך. היא לא. וזה מקסים. אבל הקושי שלך מעיד על כך שהיא חווה משהו שיש לך איתו קונפליקט. לדעתי, הדרך הכי נכונה היא להבין למה זה קשה לך. כשתביני באמת למה זה קשה לך, יהיה לך קל יותר להתמודד איתה ואפילו להינות ממנה וגם, סביר להניח, שזה יעבור לך. בהצלחה. יעל

למעלה