לא יודעת איך להתמודד.עזרו לי בבקשה.

blue wine candy

New member
לא יודעת איך להתמודד.עזרו לי בבקשה.

נקלעתי למצב מסובך ואני לא יודעת איך להתמודד איתו. האם ישנו צורך להתמודד?... המצב הוא כזה:אני יוצאת עם בחור במשך 3 שנים on/off. בשלושת השבועות האחרונים הוא והחברים שלו החלו להשתמש בהרואין,הוא כבר הבטיח לי שלא יעשה זאת יותר אך לא עמד בהבטחתו... הפתרון הכי פשוט מבחינתי הוא לקום ולעזוב, אבל הוא אדם מאוד מאוד יקר וחשוב לי
ולכן הייתי רוצה לעזור לו אך אני לא יודעת איך.. האפשרות של גמילה כרגע לא באה בחשבון מכיוון שהוא לא מאמין שהוא מכור ושהוא זקוק לעזרה. כיצד אוכל לשכנע אותו שהוא בבעיה? כיצד אוכל לעזור לו לצאת מזה? והאם אוכל?... אם יש משהו שהיה במצב הזה או אולי מצדו השני של המתרס ויכול ליעץ לי יכןל לפנות אליי לicq: 175112419 או להשאיר תגובה בפורום. זה מאוד חשוב לי,אודה מאוד מאוד אם תגיבו...

../images/Emo26.gif אמרת on/off ...

בואי נדבר על מעט עובדות: 1. אמרת שלושה שבועות הוחל שימוש בהירואין. לא אמרת מה קדם להירואין. 2. הירואין הוא סם קשה - אפילו מאוד קשה, והתחלת השימוש בו היא בדרך כלל לאחר שימוש בסמים קלים יותר. הווה אומר להנחתי כי "מחלת ההתמכרות" קיימת יותר משלושה שבועות. 3. מכור אינו יכול להבטיח הבטחות אלא להבין שקיימת בעייה חמורה שיש לטפל בה באופן מיידי. אם גמילה מבחינתו אינה באה בחשבון והוא אינו מודה כי קיימת בעייה - הרי שהבעייה עוד גדולה יותר. 4. שלוש שנים ON OFF מצאי מהר את כפתור ה OFF אבל מהר, לחצי עליו ולכי אל חייך. שהרי, עזרה הוא אינו מוכן לקבל, ואם עדיין קיימים בך ספקות - הביני - מתוך רצון לעזור ולהיות חלק - את עשוייה להקלע חס וחלילה למצב בו מתוך "שותפות גורל" תתבקשי להתנסות גם כן. התרחקי סוכריה, כל עוד יש לך הזדמנות ועד שתדעי כי הבחור נקי או בדרך לנקיון ולהחלמה. הביני, התמכרות היא מחלה - אך שלא ככל יתר המחלות - החולה אינו מוכן להודות במחלתו בכל המקרים. אך יכולה להיות שם ולתמוך אם וכאשר יחליט ידידך על שינוי ונסיון להתחיל להחלים. עד אז לחצי על ה OFF ספרי ושתפי אותנו. נשמח לעזור.

עזרה

שלום מנסיון אישי לא כצרכן סמים אלה מקירבה ראשונה אומר לך : אין כל אפשרות בשלב זה לצאת ממצבו כי זה שלב שאינו רישוני למרות שלמי שלא מבין זה נשמע רק התחלה אבל זה לא כך היות ואני מבין כי הקשר שלך הינו רק אהבה ולא קשר משפחתי שמימנו אין כל אפשרות ניתוק צאי מזה ומהר כי היציאה ה"נקיה" לוקחת שנים ולאחר היתנסות מסוג זה אין כל ביטחון שאת תקבלי לאחר מיכן תודה או שתהיה בקשר איתו כי אין למשתמשי סמים רגש או הרגשות נורמלים להודות לעוזרים בשעות המשבר אלה להפך רצונם להיתרחק מהעבר ומכל מי שהכיר אותם בעבר עם כל החולשות שהיו קשורות בו.לכן עזבי אותו הו לא שמע לך עד לרגע זה וניכנס למצב בראש בריא ולכן לא מגיע לו שתקריבי את מיטב שנותיך למענו אני מודיע לך הסבל של המנסים לעזור גדול יותר מהסבל של משתמשי הסמים היות והם ניכנסים מידי פעם למצבי חוסר הכרה והרגשתם בעננים דבר שאת לא תרגישי לעולם

אני נאלצת לחלוק עלייך-

אי אפשר לצאת מהמצב הזה?! אין כל אפשרות?! עם כל הכבוד לניסיון שלך מ"קרבה ראשונה" , זה עדיין לא ניסיון אישי ועל מקרה אחד אי אפשר להכליל ככה. אפשר ועוד איך לצאת מהתמכרות גם אחרי שבוע אם רוצים. כל עוד מבינים ת המחלה ואת הנזק שבה ורוצים לעצור את זה כבר בהתחלה- זה אפשרי. אני, אני באופן אישי בוגרת קהילה טיפולית וראיתי ילדים שנכנסו למצב הזה ויצאו ממנו אחרי חודש. אנשים לא סתם מתחילים להשתמש עם חברים, יש סיבה ניסתרת או כמה סיבות שמובילות לזה. ורק לידיעתך- ל"משתמשי הסמים" (נשמע כמו מצורעים) יש יותר רגשות מלבן אדם רגיל. יותר קיצוני והרבה יותר נורמלי מבן אדם "רגיל"! סליחה אם נשמעתי קצת תוקפנית אבל הייתי חייבת להגיד את זה.

../images/Emo4.gif אולי קצת הגזמת דוד??

דומני כי הנסיון המר מדבר מגרונך, בעיקר כאשר אתה אומר "מנסיון לא אישי" כדאי שתדע שהתמכרות היא מחלה, צריכת סמים, אלכוהול וכדומה - הפ סימפטום של המחלה. מכורים, הם אנשים כמוני וכמוך, אין להם לא אוזניים שונות ולא זנב. התמודדותם עם מחלתם קשה פי כמה בגלל דעות כמו זו שהעלית כא, חבל... חבל שאינך יודע כי גם אם כל מה שכתבת מנסיונך האישי - נכון לגביך, לגבי האכזבה שלך מאדם או אנשים מסוימים שהיה להם חלק חשוב אולי בחייך - אינך יכול, יתרה מכך - אסור לך, להקישו על הכלל. מחלה, דוד היא מחלה. האדם הלוקה בה אינו מאושר בה. ההתמודות עם מחלה שקשורות אליה "סטיגמות" כאלה שהבאת כמו "חוסר רגישות, אי-אכפתיות" - מוציאה את הרוח ממפרשיהם של אלה המבקשים להחלים. אינך יכול להודיע לנו שום דבר שאיננו יודעים, דוד. אנחנו כאן להתמודד, בטוב, ברע, במצוקות בפחדים. אנחנו כאן להושיט יד ולהציל ולעזור. אנחנו כאן בלי סמלי מעמד - עירומים כביום היוולדנו. אנחנו מושיטים ידיים - תמיד:העאחת לתמול השנייה להתמך. אנחנו מעגל. ואיננו שונים ממך.

hanan siman tov

New member
אל תנטשי אותו !!!

מקווה שהוא יצא מזה ומהר. תדברי עם אל סם, הם בטוח יודעים איך לפעול במצבים כאלה.

צאי משם מהר

הוא יגרור אותך איתו למטה שבי לשיחה ותודיעי שכרגע את מנתקת קשר ושאם הוא יחליט שהוא רוצה לצאת מזה שירים טלפון ותעזרי במה שאפשר אבל אי אפשר לעזור למי שלא רוצה עזרה הרואין זה סם נוראי,גם אם תצליחי להשאר איתו בלי לגעת בסם,תמצאי את עצמך בתוך מעגל אימיים שיכול לפגוע בך קשה מאוד,הוא יפגע בך,גם אם לא בכוונה, יפגע בך קשה מאוד,תמצאי את עצמך נרמסת שוב ושוב ושוב מכור שלא רוצה להגמל לא יכול לאהוב הוא מאהב בסם ולא רואה שום דבר אחר מול העיניים תברחי משם תצילי את עצמך

אורי ז

New member
מסכים, אבל...

שבי איתו לשיחה ופשוט תני לו לבחור או הרואין או את, החייים עם מכור לסמים קשים מאוד, אם אכן הוא רק בהתחלה אולי האיום יעזור, זכרי בהמשך עד שיבין שהוא מכור מחכים לך רק כאב וצער.

floydone

New member
לבלו קנדי.צר לי לאכזב אותך.

יקירתי , קודם כל את ראויה להערצה על הרצון שלך לעזור לו .ולא לנטוש..מה שאגב יכול לדרדר יותר. אלא מה.מי שאינו מאמין שהוא בבעיה ונשלט ע"י הסמים..קשה נורא להתקדם איתו. לפי מה שאת מספרת .הבחור נמצא בתהליך נשקרא "הכחשה".שזהו תהליך מסוכן האופייני למשתמשים בסמים.ואין לו זמן מוגדר מתי הוא מסתיים. כפי שצינת.גמילה במוסד מקצועי אינה באה בחשבון.ויש להצר על כך. נסי לשקף לו מצבים שבהם הוא נשלט ע"י ההרואין..זה קורה כל יום. זוהי ראיה קבילה על כל דעת בריאה שאכן מדובר בהתמכרות. מאחל לך הצלחה מעומק ליבי .במשימתך זו.בחור נקי[email protected]

akravit

New member
מאוד הייתי ממליצה לך...

להגיע לפגישה של נר-אנון באיזור מגוריך. קבוצות נר-אנון מיועדות למשפחות, לקרובים ולחברים של מכורים. אני מבינה את ההתלבטויות שלך ואת הרצון לעזור לאדם שאת אוהבת. מאוד מכאיב לראות מישהו יקר הורג את עצמו באמצעות שימוש בסמים, אני יודעת. מספר הטלפון של הקו החם של נר-אנון הוא 050-845886. בפגישות נר-אנון תקבלי ים של כוח, המון אהבה ותכירי חברים/ות שמבינים את בעיתך כפי שרק מי שחי אותה יכול להבין. אילנה

למעלה