לא יודעת איך לקרוא לזה. התייעצות?

AndreaCorr ©

New member
לא יודעת איך לקרוא לזה. התייעצות?

(סליחה, זה די ארוך) הרגשת השחיקה הגיעה גם אליי. קרוב לשנתיים שאני מנהלת בתפוז, וגולשת באתר כמה שנים טובות. אני יכולה להגיד שללא כל צל של ספק, האתר הזה הוא חלק נכבד מהחיים שלי, ושהחיים שלי ברובם הם האינטרנט, עצוב ככל שזה יישמע. השחיקה היא לאו דווקא מהפורומים או מהניהול. קודם כל, היא מהאינטרנט ככלל. מתחברת לICQ, בודקת מייל, את הפורומים שלי, את הפורומים בכללי, את פורומי המנהלים, בלוגים, מפה לשם איזה אתר נחמד, אבל גם זה לעיתים רחוקות. אם היו מבקשים ממני לתאר את חיי במשפט, הייתי יכולה להגיד "המחשב, עם גיחות קצרות לאוכל, שתייה, שינה והחיים האמיתיים". די, כמה אפשר? עכשיו תוכלו להגיד שהכל תלוי בי, שאני בוחרת אם להתחבר או לא, אבל זו בעיה. הדבר הזה זה החיים שלי. התרגלתי. אין לי דברים יותר טובים לעשות. כשאני סובלת מנדודי שינה (זה כרוני), כאן מקום המפלט שלי. כשרע לי, כאן זה מקום המפלט שלי. כשאני רוצה לדבר עם חבר/ה, גם אלו האמיתיים, סביר מאוד להניח שזה לא יתבצע דרך הטלפון. והעובדה שאני מנהלת שלושה פורומים, גם איכשהו מחייבת אותי לאינטרנט. אז אולי כדאי לפרוש? בנתיים אני שוקלת ברצינות לפרוש בספטמבר. אני עולה לי"א, ואם אמשיך להתרכז במחשב, הציונים שלי יצנחו. והם באמת קצת ירדו השנה, וברור שלי שזה בגלל העובדה שאני מחוברת באינפוזיה לאינטרנט. א ב ל... כל כך קשה לי לפרוש מהניהול. כל כך נהניתי לנהל, אבל היום... ההשקעה שלי מועטה. פעם, בפורום הראשון שלי (הקורס, 630), הייתי משקיעה בלי סוף. הייתי עושה הכל כדי שהוא יפרח. והיום? אין לי כוח לזה יותר. זה גם קשור לכך שאני כבר פחות אוהבת את הלהקה, אבל לא רק. כיום אני מנהלת שלושה פורומים ובשלושתם ההשקעה קטנה, וגם זה בלשון המעטה. אם אפרוש, ללא ספק אצטער על כך. ומצד שני, אי אפשר להאחז בדברים לנצח. ובכלל- איך אפשר להתנתק מהדבר הזה שנקרא העולם הוירטואלי, לא רק בהקשר הפורומים? יש למישהו עצה מעשית בשבילי? תודה.

qt1

New member
היי שרון ../images/Emo103.gif

שלושת הפורומים שלך מעולים לדעתי, אני לא ראיתי בהם השקעה מועטה , אולי לעומת העבר...ראיתי שבפורום הקורס את הצעת מפגש פורום למרות שאת "חסרת כוח" כדבריך.למה את מתכוונת במשפט הזה?"המחשב, עם גיחות קצרות לאוכל, שתייה, שינה והחיים האמיתיים".מהם החיים האמיתיים? תכלס אני לא חושבת שכדאי לך לפרוש , אני כן חושבת שכדאי לך להכין מעין טבלה ולכתוב בה באיזה מקום את הכי אוהבת להיות כשאת באינטרנט עם דגש על המילה את גם אם זה יהיה בפורום אחד זה בסדר ,גם אם זה יהיה רק באיסיקיו או בכל דבר אחר , כל עוד את תהיי שלמה עם עצמך זה יהיה הדבר הנכון בשבילך וזה הדבר הנכון לעשות. את לא צריכה להיות קיצונית במעשים שלך, אני אישית לא מאמינה בדברים קיצוניים , לא שאת חייבת לקחת את הדברים שלי כתורה מסיני או משהו , אבל לעבור מימים שלמים מול אינטרנט לימים בלי אינטרנט בכלל נראה לי קיצוני מאוד. לגבי הלימודים שלך, את עולה ליא', יש לי בת שסיימה יא' , היתה לה שנה קשה מאוד , היא אומנם בחרה במגמה קשה והיא גם נערה שקדנית , אין לי מושג באיזו מגמה את ועד כמה את שקדנית , את תידרשי להרבה שעות לימוד , למבחנים , סביר להניח למבחני בגרות לפי מה שקראתי בפורומים שלך...ולכן אני כן מאמינה שאת תאלצי לקצץ בשעות מול הפורומים או איסיקיו או בלוגים , הבחירה תהיה שלך , אבל החשוב הוא לשמור על פרופורציות , וזה נכון תמיד בחיים שרון , אני לא מכירה אותך ומקווה שלא פגעתי בישירות שלי, אני כן ביקרתי בפורומים שלך בעבר ומאוד נהניתי לקרוא בהם. בהצלחה לך
אופס, טיפ אחרון... צאי מהבית לפחות ל 40 דקות כל לילה , הליכה עם חברה/חבר תתנתקי מהעולם הזה , את תרגישי טוב , תאמיני לי זה מנסיון

Padme Amidala

New member
שרון,

היי. אני נכנסתי לכאן עכשיו כדי לכתוב משהו דומה... אז אני לא יודעת כ"כ מה להגיד לך, חוץ מזה שאני ממש ממש מזדהה איתך. את אומרת שבשנה הבאה את תלמדי בי"א ובאמת יהיה לך עומס- אז אולי תנסי בתחילת השנה עוד לנהל, ואם את מרגישה שזה קשה לך אז תסיימי את זה, או שלפחות תנסי? אולי תנסי לגלוש בפורום כגולשת ולא כמנהלת ועדיין תיהני, וגם לא תהיה לך מחויבות? אם את בכל זאת מרגישה שאת לא יכולה לעזוב- אז את גם לא חייבת, ואת תמיד יכולה לחזור. האמת היא שאני לא יודעת עד כמה עזרתי, כי כמו שאמרתי לך, אני בעצמי מרגישה ככה... אני לא יודעת, אולי מחר או עוד כמה ימים אני אכתוב על זה הודעה בעצמי.

Shusho

New member
מסכימה עם כל מה שנכתב מעלי...

לעזוב את הניהול זה לאו דווקא הכרחי, אפילו כשאת רוצה לששמור על חייך האמיתיים שהמחשב בא על חשבונם. חשבת להביא מנהלים שותפים? לנהל פחות פורומים ולהשתתף בהם כגולשת רגילה/מומחית? לא תעזבי. גם אני כמעט ולא מתחברת בזמן האחרון, הוספתי מנהלת שותפה והרבה יותר קל לי עכשיו.

מוּסקט

New member
במקום

שחור או לבן, לפרוש או לנהל 3 פורומים ולחיות בתוך המחשב, עשי משהו ביניים. נסי לחיות קצת יותר זמן במשך היום מחוצה לו. נסי לא להשתמש רק במחשב כמפלט. אני מאוד בעד הרעיון של QT, אבל את תחליטי. עשי יותר בחוץ והמנעי פה ושם. אפילו שאת כבר יושבת לענות - אל תשלחי את ההודעה והתבונני במה שקורה שם בלי המעורבות שלך. בקיצור - התחילי לתפוס קצת מרחק ולהכניס יותר איזון בין החיים במחשב לבין החיים מחוצה לו. העיקר שתוכלי לראות שיש לך שליטה על הזמן שלך - שאם הבנתי נכון, זה מה שמדאיג אותך (בין היתר).

AndreaCorr ©

New member
אין לי יותר מדי להגיד

אז רק תודה לכולן
נתתן לי חומר למחשבה, באמת.

gargamich

New member
אין לי מה להוסיף ../images/Emo94.gif

למה שנאמר
חבל מאד להפסיד מנהלת כמוך
אולי תנהלי פחות פורומים, אולי עם עוד אנשים. ושתדעי שרובנו ככולנו במצב דומה לשלך- גם אני מרגיש מכור לאינטרנט. אני פשוט יושב ולא מסוגל לקום. ההורים שלי כעוסים, החברים שלי- מרגישים זנוחים [?]...
בכל מה שתבחרי

למעלה